Blått Kompetansesenter Nord

BKSNord er en moderne og fleksibel leverandør av oppdatert kompetanse til sjømatnæringen. Vi er en sertifisert maritim opplæringstilbyder og er som de første i landet godkjent av Sjøfartsdirektoratet for å gjennomføre opplæring til D5 Kystskipper og D6 basert på nettstudier og samlinger. Vi er godkjent av Telenor Kystradio for ROC og SRC. Våre kunder er enkeltpersoner, bedrifter og organisasjoner innenfor sjømatnæringen. Vi jobber sammen med en lang rekke dyktige instruktører, som alle har lang erfaring innenfor sine fagfelt.

Vi holder til på Senja og på Skjervøy, men arrangerer kurs i hele Nord-Norge. I tillegg benyttes våre nettkurs av fremoverlente kursarrangører fra Flekkefjord til Nordkapp.


D5 kystskipper - nett- og samlingsbasert

Godkjent av sjøfartsdirektoratet og sertifisert av DNV GL. Vi tilbyr D5 Kystskipper sertifikat som et nett- og samlingsbasert tilbud. ECDIS, BRM og ARPA er inkludert i våre kurs!

Sted Dato Varighet Pris
Lenvik / Finnsnes Lenvik / Finnsnes 10 dager 55.000 kr  

D6-kurs Senja uke 16 og uke 19

BKSNord arrangerer D6 nett- og samlingsbasert kurs vår 2023 med to 5-dagers samlinger i uke 16 og uke 19. Alt lærestoff ligger i D6 nettkurs, og du kan og må jobbe med lærestoffet når du har mulighet slik at du er forberedt når du kommer på samling.

Sted Dato Varighet Pris
Nettkurs / nettstudie Nettkurs / nettstudie 8 dager 35.000 kr  

ROC intensiv Senja - på forespørsel

ROC intensiv vil si at du jobber med teori i ROC nettkurs før samling, mens på 2 dagers samling er det praksis, øvelser og eksamen.

Sted Dato Varighet Pris
Lenvik / Finnsnes Lenvik / Finnsnes 2 dager 20.000 kr  

ROC-kurs

Vi tilbyr ROC-sertifikat grunnleggende (GMDSS). Målsettingen med kurset er å sertifisere brukere av GMDSS radio utstyr.

Sted Dato Varighet Pris
Hele landet Hele landet 5 dager 15 000 kr  

SRC - netttkurs

Vi arrangerer Short Range Certificate (SRC) kurs på Senja. SRC erstatter ROC som krav til radiosertifikat for førere av lasteskip under 24 meter og fiskefartøy under 15 meter.

Sted Dato Varighet Pris
Nettkurs / nettstudie Nettkurs / nettstudie 2 dager 6.000 kr