Blått Kompetansesenter Nord

BKSNord er en moderne og fleksibel leverandør av oppdatert kompetanse til sjømatnæringen. Vi er en sertifisert maritim opplæringstilbyder og er som de første i landet godkjent av Sjøfartsdirektoratet for å gjennomføre opplæring til D5 Kystskipper og D6 basert på nettstudier og samlinger. Vi er godkjent av Telenor Kystradio for ROC og SRC. Våre kunder er enkeltpersoner, bedrifter og organisasjoner innenfor sjømatnæringen. Vi jobber sammen med en lang rekke dyktige instruktører, som alle har lang erfaring innenfor sine fagfelt.

Vi holder til på Senja og på Skjervøy, men arrangerer kurs i hele Nord-Norge. I tillegg benyttes våre nettkurs av fremoverlente kursarrangører fra Flekkefjord til Nordkapp.


D5 kystskipper - nett- og samlingsbasert

Godkjent av sjøfartsdirektoratet og sertifisert av DNV GL. Vi tilbyr D5 Kystskipper sertifikat som et nett- og samlingsbasert tilbud. ECDIS, BRM og ARPA er inkludert i våre kurs!

Sted Dato Varighet Pris
Lenvik / Finnsnes Lenvik / Finnsnes 18.05.2022 12 dager18.05.2022 55.000 kr  

D5L Fritidsskipper nettkurs - individuell tilgang

D5L nettkurs inneholder alt lærestoff til D5L i instruktive videoer samt masse arbeidsoppgaver og selvrettende tester D5L nettkurs inneholder alt lærestoff beskrevet i læreplanen for fritidsskipper D5L, og vil være et topp hjelpemiddel for alle som ønsker å øke egen maritim kompetanse.

Sted Dato Varighet Pris
Nettkurs / nettstudie Nettkurs / nettstudie 2.500 kr  

D6 dekksoffiser- nettkurs

BKSNord arrangerer D6 nett- og samlingsbasert kurs vinter-vår 2021 med to 5-dagers samlinger. Alt lærestoff ligger i D6 nettkurs, og du kan og må jobbe med lærestoffet når du har mulighet slik at du er forberedt når du kommer på samling.

Sted Dato Varighet Pris
Nettkurs / nettstudie Nettkurs / nettstudie 8 dager 35.000 kr  

ROC intensiv - nettkurs

Som de første i landet vil vi få godkjent å bruke e-læring som en del av opplæring til GMDSS-sertifikat.

Sted Dato Varighet Pris
Nettkurs / nettstudie Nettkurs / nettstudie 19.000 kr  

ROC nettkurs

ROC nettkurs er et gratis og åpent tilgjengelig læremiddel for alle som ønsker å ta ROC-kurs eller på annen måte har behov for å øke kompetansen innen maritim radiokommunikasjon

Sted Dato Varighet Pris
Nettkurs / nettstudie Nettkurs / nettstudie 5 dager  

SRC - netttkurs

Vi arrangerer Short Range Certificate (SRC) kurs på Senja. SRC erstatter ROC som krav til radiosertifikat for førere av lasteskip under 24 meter og fiskefartøy under 15 meter.

Sted Dato Varighet Pris
Nettkurs / nettstudie Nettkurs / nettstudie 2 dager 6.000 kr