Kurset kan passe for både yrkesdyrkere og hageeiere, og vil ta for seg grunnleggende ferdigheter i biodynamisk fruktdyrking. Det innebærer bl.a å betrakte trær og bærbusker for å finne den riktige beskjæring og gi busker og trær riktig form.
På det lille kjøkkenhagekurset går vi gjennom grunnprinsippene i en økologisk drevet kjøkkenhage. Vi følger vekstsesongen i sommerhalvåret på Gartneriet på Bygdø Kongsgård under ledelse av erfarne gartnere.
På det store kjøkkenhagekurset skal vi lære å planlegge, bygge opp og stelle en kjøkkenhage. Teori og praksis er basert på prinsipper både fra permakultur og økologisk- og biodynamisk hagebruk.
Ønsker du å få inspirasjon til å utforme din egen hage eller terrasse? Eller er du bare interessert i hage? Da er dette kurset noe for deg. Du får personlig veiledning og får tilgang til masse materiale og en hel dag med en hagedesigner som du kan lære mye av.
Vi tilbyr kurset Dyrking av økologiske veksthusgrønnsaker. Kurset er aktuelt både for yrkes og markedshagedyrkere, men også for hobbydyrkere som vil fordype seg i drivhusdyrking. Kurset er en dagskurs på en ukedag. Kurset gir deg inspirasjon til å doble veksthusarealet ditt umiddelbart!
Vi tilbyr kurset Økologisk kjøkkenhagedyrking -og planlegging. Kjøkkenhagekurset inneholder både praktisk og teoretisk læring og går over to dager.
Vi tilbyr kurset Økologisk planteoppal. Kurset økologisk planteoppal er et dagskurs på en uke dag og er primært tenkt for yrkesdyrkere.
På denne workshoppen skal vi lære om hvordan å anlegge en kjøkkenhage. Vi starter med jordens sammensetning og hvordan å berike jorda over tid. Så snakker vi om alle mulige grønnsaker og frukt som kan / vil trives i Norge og hos deg.
Vi tilbyr småbrukerkurs. Lurer du på om du kan leve fra det jorda kan gi deg? Om du skal starte gårdskafe, avle på gamle saueraser eller rett og slett kose deg med en hønseflokk og en liten kjøkkenhage? Kom og finn det ut!