Vi tilbyr fiskevelferdskurs. Fiskevelferdskurs. Akvakulturdriftsforskriften stiller krav om kompetanse til å ivareta fiskens velferd til enhver tid. Labora tilbyr et godkjent kurs i fiskevelferd for settefisk, matfisk, stamfisk og slakteriansatte.
Vi tilbyr kurs i forebygging av Legionellasmitte. Forskrift om miljørettet helsevern inneholder eget kapittel om forebygging av Legionellasmitte. Sammen med Helse- og Miljøtilsynet Salten vil vi også i 2020 tilby kurs i Legionellaforebygging.
Det er bare fiskehelsepersonell som har reseptrett og lov til å administrere legemidler for dyr. Akvakulturdriftsforskriften åpner for at fiskehelsepersonell kan gi medhjelpere tillatelse til å bruke legemidlet under deres veiledning.
Vi tilbyr obduksjons kurs av fisk. Det kan være en fordel for arbeidere ved oppdrettsanlegg å kunne obdusere fisk og gjenkjenne symptomer på sykdom.
Opplæring i fiskevelferd skal gjennomføres av alle som jobber på akvakulturanlegg eller på annet vis skal ivareta fiskevelferd. Fiskens velferd er avgjørende for god fiskehelse, lav dødelighet, høy kvalitet og vellykket drift. Vårt kurs er godkjent av Mattilsynet.
Opplæring i fiskevelferd skal gjennomføres av alle som jobber på på brønnbåt og skal ivareta fiskevelferd. Dette er avgjørende for god fiskehelse, lav dødelighet, høy kvalitet og vellykket drift. Vårt kurs er godkjent av Mattilsynet. Kurset gjennomføres som fjernundervisning.
Opplæring i fiskevelferd skal gjennomføres av alle som jobber på på slakteri og skal ivareta fiskevelferd. Dette er avgjørende for god fiskehelse, lav dødelighet, høy kvalitet og vellykket drift. Vårt kurs er godkjent av Mattilsynet. Kurset gjennomføres som fjernundervisning
Vår opplæring i legemiddel- og kjemikaliebruk skal styrke kompetansen og kunnskapen rundt håndtering i daglig drift og røkting. Kurset dekker forskriftskravene i akvakulturdriftsforskriften, og gjennomføres som fjernundervisning.
Opplæring i rømningssikring er lovpålagt for alle som arbeider innen sjøbasert oppdrett. Vårt rømningssikringskurs dekker kravene i akvakulturdriftsforskriften (Global G.A.P, ASC) for personell som skal håndtere levende fisk Kurset gjennomføres som fjernundervisning.
Vår opplæring i sykdoms- og sykdomsidentifisering skal styrke deltakernes kompetanse og kunnskap rundt oppdagelse og håndtering av sykdomstilfeller i oppdrett. Kurset dekker kravene i akvakulturdriftsforskriften, og gjennomføres som fjernundervisning.
Vi tilbyr fagbrev i sjømatproduksjon med teori til fagprøven som virtuelt klasserom. Ønsker du en fremtid innen sjømatproduksjon vil du nå lengre med et fagbrev enn som ufaglært medarbeider.
Vi tilbyr nettkurs i sjømathygiene. Kurset er et selvinstruerende nettkurs og man får en motiverende, rimelig og miljøvennlig opplæring via Internett. Kurset inneholder fagstoff med videoer, tale, bilder, oppgaver, tester og eksamen.
Vi tilbyr grunnkurs i fiskevelferd - elearning. Gjennom kurset får du lære om hvilke lover og regler som regulerer fiskevelferd i oppdrettsnæringen, hva dyrevelferd egentlig er – og hvordan velferd blir gjeldende for fisk i oppdrett.
Vi tilbyr Fiskevelferd – Repetisjon grunnkurs - Elearning. Du som tar dette kurset har tidligere tatt grunnkurs i fiskevelferd eller har annen tilsvarende fiskevelferdsmessig kompetanse, og du har nå behov for å repetere fagkunnskap om fiskens velferd.
Vi tilbyr Oppdateringskurs i STCW-F Sikkerhetsopplæring for fiskere elæring. Dette e-læringskurset er teoridelen til STCW Grunnleggende Sikkerhetsopplæring oppdatering for fiskere.
E-læringskurset «Makroalgedyrking» fra Val FoU og Norges Vel sikrer grunnleggende kunnskap innen makroalgedyrking der det legges vekt på hele verdikjeden fra dyrking til forretningsidé.
E-læringskurset «Sjømathygiene» fra SjømatNorge sikrer nødvendig teoretisk kunnskap om grunnleggende hygiene i en sjømatbedrift. Med e-læring får man en motiverende, rimelig og miljøvennlig opplæring via Internett. Kurset inneholder fagstoff med videoer, tale, bilder, oppgaver, tester og eksamen.
Vi tilbyr kurs om rømming av fisk fra akvakulturanlegg for bedrifter. Målsettingen er at etter kurset skal du være i stand til å identifisere risiko for rømming på anlegget og håndtere denne i tråd med kravene i NYTEK standarden.