E-læringskurset «Sjømathygiene» fra SjømatNorge sikrer nødvendig teoretisk kunnskap om grunnleggende hygiene i en sjømatbedrift. Med e-læring får man en motiverende, rimelig og miljøvennlig opplæring via Internett. Kurset inneholder fagstoff med videoer, tale, bilder, oppgaver, tester og eksamen.
							
							
                            
							
								Stoffet egner seg for alle som jobber i sjømatindustrien, og som oppslagsverk for bransjen. Kurset kan deles opp, og tas når det passer og så ofte en vil. 
Innhold:
Introduksjon sjømatproduksjon:
•	Formål
•	Målgruppe
•	Om kurset og bruken av dette
Hygiene i sjømatproduksjonen:
•	Trygg mat
•	Aktuelle farer
•	Smittestoffer
•	Kjemiske stoffer
•	Fremmedlegemer
•	Forurensning
Produksjonshygiene:
•	Ren sone og uren sone
•	Produksjonslokaler
•	Produksjonsflyt
•	Persontrafikk og sluser
•	Renhold, vask og desinfeksjon
•	Avfall
•	Skadedyr
•	Besøkende
Personlig hygiene:
•	Viktige punkter for personlig hygiene
•	Arbeidsantrekk og verneutstyr
•	Håndhygiene
•	Sår og rifter
•	Mistanke om sykdom
•	Utenlandsreiser
Utstyrshygiene:
•	Typer utstyr
•	Personlig utstyr
•	Produksjonslinjer
•	Maskiner
•	Annet utstyr
Regelverk og standarder:
•	Regelverk
•	Internkontroll
•	HACCP - Kontroll med kritiske styringspunkter
•	Mattilsynet
•	Private standarder
Kurset er utviklet av SjømatNorge i samarbeid med DataPower Learning AS. SjømatNorge er ansvarlig for det faglige innholdet, mens DPL forestår teknisk drift, salg og distribusjon.
Målgruppe for kurset:
Språk:
•	Norsk innhold og norske tester
Eksamen/sertifisering:
Etter bestått eksamen kan det skrives ut et kursbevis som dokumenterer kompetansen.