Ski & Seil Lyngen og Finnmark nordgående



Kursarrangør: SeilNorge AS
Sted: Hele landet, Oppmøte på kaia i Tromsø
          
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid:
Oppmøte kl 10:00
Legger til kai senest kl 16:00
Varighet: 8 dager
Pris: 33.500
Neste kurs: 23.04.2024 | Vis alle kursdatoer

Ski & Seil er turen for deg som vil seile frem til fjellet, hive på deg ski/feller i vannkanten, gå opp og stå på ski ned de råeste fjellsidene som Norge har å by på! Ski & Seil er for deg som liker utfordringer og det å være underveis ute på tur, og som vil oppleve noe unikt, vilt, rått og vakkert

Innhold:
Denne turen starter i Tromsø, og avsluttes i Alta. Vi har 5-6 fulle dager til rådighet i området rundt Lyngsalpene, Kågen, Malangen-fjorden, og Øksfjord-halvøya og inn Altafjorden; et utrolig rikt og spennende område for toppturer og seiling.

Toppturene vi gjør iløpet av turen planlegger vi i fellesskap, etter vær og forhold. Etter toppturene på dagtid seiler vi videre til neste havn eller ankringsplass og klargjør for ny topptur neste dag. Dette er en aktiv tur hvor opplevelsene ute i naturen får fullt fokus; enten det er bak roret på båten eller med ski på bena. At vi er støle og slitne kan vi tenke på når vi kommer hjem. På de fleste av våre Ski & Seil-turer så seiler vi to båter i følge, med en skiguide på hver båt. Dette er noe avhengig av antall påmeldte, men det gir oss god mulighet til å dele i båtlag og turgrupper basert på erfaring og nivå blant deltakerne.

Program
Dag 1 - Ship o’hoi - vi møtes og kaster loss

Velkommen om bord! Vi møtes på kaia i Tromsø kl. 10:00, innlosjerer oss i seilbåten og blir kjent med hverandre. Før vi heiser seil blir vi kjent med båt og utstyr, og går gjennom sikkerhetsrutiner om bord. Før det blir for sent på kvelden kaster vi loss og seiler et lite stykke så vi kan legge oss i uthavn eller en mindre havn for natten. Middag spiser vi underveis. Det kan bli sen middag denne første dagen.

Dag 2 - Ullstinden
Vi våkner på svai og Ullstinden på 1093 moh blir turens første topp, dere blir satt i land på vestsiden og kommer ned igjen på østsiden. Det å starte på en side av fjellet og blir hentet på den andre siden er noe av det råeste med Ski & Seil, pangstart på denne turen! Når toppturen er over setter vi kurs videre nordover mot Nordlenangen, et supert utgangspunkt for tur “imorgen”.

Dag 3 - Nord-Leangen / Kågen eller Arnøya
Nordspissen av Lyngen-halvøya er et supert utgangspunkt til flere av toppene i Lyngsalpene, eller på øyene rundt. Vær og forhold og stemningen ombord avgjør hvilken tur det blir denne dagen. Etter topptur seiler vi videre østover og inn i Finnmark, og legger oss til anker på egnelig plass for ny tur neste morgen.

Dag 4-5 - Toppturer i fjordene rundt Øksfjordjøkelen
Den store halvøya rundt Øksfjord-breen er et nokså utilgjengelig eldorado for toppturer på ski, og med båt kommer vi oss inn i fjordene og dit vi vil. Denne og de neste dagene skal vi boltre oss inn og ut av fjordene her, kanskje vi også kommer opp på breen. Er skipper’n i godt humør kanskje hun slipper dere av i en fjord og henter dere i den neste!

Dag 6: Topptur også siste dagen!
Målet er topptur også siste morgen, før vi seiler inn siste stykket og avslutter i Alta. Vi legger til kai senest kl 16:00, og flyplassen er ikke langt unna kaia. Men legg inn litt slingringsmonn når du booker reisen hjem.

Programmet:
Programmet er veiledende og vil kunne endres etter vær og forhold, men det gir en indikasjon på hvordan dagene vil se ut. Vi starter hver dag med en god frokost og smører matpakke før vi drar ut på tur. Noen av dagene spiser vi middag rett etter tur, andre dager spiser vi bare litt når vi kommer ned, og seiler videre før vi lager en senere middag. Noen dager legger vi inn tid til å fiske, og tid til å se oss om. Skulle det bli skikkelig dårlig turvær så tar vi en seildag, eller gjør noe annet gøy.

Inkludert:
• Turopplevelse med seilbåt - erfaren og lokalkjent skipper/instruktør ombord
• Guidede toppturer hver dag - erfaren og lokalkjent skiguide
• Små grupper - maks 6 deltagere per skiguide
• All mat som vi spiser om bord i løpet av turen
• Komfortpakka vår som består av overnatting i delt dobbeltlugar (køye- eller dobbeltseng) med ferdig oppredd seng (varme og gode dyner og puter!)
• Bruk av vårt tur- og fellesutstyr: lettbåter, kajakker, fiskeutstyr osv.
• Alle båtrelaterte utgifter som diesel, gass, havneavgifter osv.
• En miljøvennlig, bærekraftig, unik, eksotisk og eksklusiv norsk opplevelsesferie
• Mye utetid - råe og dønn ærlige naturopplevelser
• En delt opplevelse og vennskap med likesinnede eventyrlystne fra hele verden

Ikke inkludert:
• Reisen til og fra start-/sluttsted.
• Vi har ikke med egen kokk på denne turen, som mannskap bidrar du på rundgang med matlaging og drift av båten.
• Eventuelle måltider på kafé/restaurant
• Skiutstyr og skredutstyr (skredsøker, spade, søkestang)
• Personlig snacks til utflukter på land (så lurt pakke med litt ekstra snop)
• Drikke som vin, øl eller høy-eksklusiv eplesaft og annen luksus (ja, vi drikker øl og vin ombord, ta med selv)
• Inngang til gallerier, museer og lignende, eller andre alternative opplegg og aktiviteter som du/vi måtte finne på
• Reiseforsikring (og avbestillingsforsikring) - opp til deg, men anbefalt! (Du trenger ikke en spesiell forsikring for å seile og stå på ski)

Båten:
Båtene vi bruker på Ski og Seil Lofoten er Humla og Nirvana på henholdsvis 50 og 44 fot. Båtene har god komfort, og plass til 6-7 deltagere + skiguide og skipper.

Uttalelse fra fornøyd kursdeltaker:
Jeg hadde en fantastisk opplevelse med SeilNorge fra Alta til Tromsø i vår. Her kommer virkelig Ski&Sail-konseptet til sin rett når man utforsker uberørte områder langt fra bebyggelse og veier. I tillegg til de flotte naturopplevelsene vi fikk med ski på beina var det en fantastisk naturopplevelse å seile fra én ski destinasjon til en annen! Jeg tar gjerne turen med SeilNorge igjen!
- Bård Basberg