Nattseilas



Kursarrangør: Sjøkompetanse AS
Sted: Rogaland, Haugesund
Rogaland
Kursadresse: Flathauggata 58B, 5523 Haugesund (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid: Ta kontakt for informasjon

Har du noen gang tenkt at det kunne vært greit å komme seg lengre avgårde, men kastet inn håndklè fordi mørket kom sigende på – og i takt med mørket kom usikkerheten? I mange situasjoner er nok det en god vurdering, og om en er usikker så skal en ikke ta sjanser på sjøen.

Men tenk om du hadde vært trygg i situasjonen, og kunne begynt neste dag på destinasjonen du egentlig ønsket å være på? Ofte er sjøen roligere om natten enn om dagen, og noen ganger kan det være avgjørende å komme seg av gårde før dagen gryr for f.eks. å krysse en havstrekning.

Å seile om natten kan være en fantastisk opplevelse. Det stille vannet, lyset fra lykter og fyr, den fargede himmelen etter solnedgang eller før soloppgang, eller bare rett og slett det å ha fjorden for deg selv. Om kompetansen er der, og andre sikkerhetsmessige forutsetninger er til stede, er det ingen grunn til å ligge i havn bare fordi at mørket har overtatt for dagslyset!

Vi jobber med å sette sammen et kurs som skal gi deltakerne kunnskap og erfaring nok til å fortsette å trene på nattseilas på egenhånd. Fagplanen er under arbeid, og vi vil lansere kurset straks vi er klar (trolig i løpet av høsten 2023).

Interessert? Ta kontakt med oss via kontaktskjema i linken under for å melde din interesse, så finner vi en kursdato etter hvert.