Seksuelle overgrep mot barn - nettkursKursarrangør: BRO AOF
Sted: Nettkurs / Nettstudie
Hele landet
Type:Nettkurs og nettstudie
Undervisningstid: kl 17:00 - 20:00
Varighet: 3 timer
Pris: 1.190
Neste kurs: 02.02.2021 | Vis alle kursdatoer

Vi tilbyr nettkurs om seksuelle overgrep mot barn. "Hvis bare noen hadde sagt til meg: Jeg ser at du ikke har det så bra - hvordan har du det egentlig? …De voksne må ha sett og forstått at noe var galt!”

Innhold:
Dette er dessverre et svært vanlig utsagn fra voksne som har blitt utsatt for seksuelle overgrep i barndommen. Hvis du som voksen får en følelse av uro og tenker "her er det noe som ikke stemmer” - da er det som regel grunn til bekymring, og seksuelle overgrep kan være en av årsakene. Vi har lov til å være bekymret for barn, du trenger ikke vite for å melde videre. Det er verre for barnet om du ikke gjør noe. For å tørre å spørre må du ha kunnskap. Når du har kunnskap får du trygghet til å handle. Over 5% av alle barn utsettes for seksuelle overgrep, og slike overgrep foregår i alle samfunnslag. Dette temaet angår alle som jobber med barn!

Agenda:
• Barn og seksualitet i lek og samspill - hva er vanlig og hva er uvanlig
• Hvordan forebygge og gjøre barna trygge på å fortelle om de opplever uvanlige eller ubehagelige ting (overgrep) fra andre barn / unge / voksne.
• Hva er seksuelle overgrep
• Omfang - og om hvem som begår seksuelle overgrep
• Hvilke signaler kan barn gi
• Hvordan snakker vi med barn om dette
• Hva gjør du når du er bekymret for om barnet utsettes for seksuelle overgrep

Målgruppe for kurset:
Barnehage, sfo / aks, barneskole

Kursholder: Margrete Wiede Aasland

Margrete Wiede Aasland er spesialist i sexologisk rådgivning (NACS). Hun er daglig leder for Institutt for pedagogisk sexologi og terapi (IKST), jobber ved Institutt for klinisk sexologi og terapi (IPST) i Oslo, og underviser ved Arktiske universitet i Alta (UiT). Hun er også utdannet individual- og parterapeut. Margrete er en av Norges fremste eksperter på barn og unges seksualitet og på seksuelle overgrep mot barn, og jobber med denne tematikken som forfatter, veileder og kursholder. Hun har bakgrunn som barnehagelærer og er en fantastisk formidler av disse sensitive temaene til alle som jobber med barn og unge, også foreldre.