Fisk og skalldyrkursKursarrangør: Matkurs.no
Sted: Oslo, Grünerløkka
Oslo
Kursadresse: Stockholmgata 8, 0566 Oslo (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid: kl 18:00 - 22:30
Varighet: 1 kveld
Pris: 1390

Vi tilbyr matkurs i fisk og skalldyr. Mat fra sjøen er godt, men undervurdert i vår norske matkultur. Historisk har konservering vært i fokus. Ikke så rart, kanskje, med våre lange kalde vintre. Det gjaldt å fiske effektivt i stimer av torsk, sild og vandrende laks i elvene når den var tilgjengelig.

Innhold:
Mens franske fiskere kunne bruke vinteren til å fange østers, kamskjell og andre delikatesser langs lange sandstrender, var de samme artene trygge i utilgjengelige, dype norske fjorder. Det samme var gjedde og abbor under tykk ferskvannsis. Det var viktig å bruke tiden på det som gav avkasting. Og det var om å gjøre og ta vare på «investeringen» slik at den holdt seg gjennom vinteren.

I dag er situasjonen en annen. Råvarene er lettere å få tak i, men vår matkultur har ikke tatt inn over seg disse delikatessene. Vi spiser fortsatt nesten bare laks, torsk og fiskeboller. Vi har råvarene, men ikke kulturen. Men vi kan videreutvikle oss. Vi kan bli flinkere til å spise alt det deilige man finner under vann.

Agenda:
• Praktisk filetering av rund og flat fisk
• Grunnleggende tilberednings-metoder som graving, varmrøking, marinering, sylting, speking, damping, pannesteking. i tillegg til koking av kraft til supper og sauser samt å lage farser av fisk.
• Deltagerne får jobbe med sjøkreps og hummer
Vi avslutter som vanlig med et herlig måltid.
• Det blir laget en del mat, så det vil også spises en hel del fiskemat

Det er anledning til å kjøpe seg et glass drikke ved ankomst, i løpet av kurset og til måltidet. Vi har alle rettigheter.
Hverdagskurs starter kl 18 og lørdagskurs starter kl 12, og har en varighet på cirka 4 timer
Påmelding er bindende. Fakturert kursavgift refunderes ikke, men kan overføres til annet kurs. Faktura med 7 dagers betalingsfrist kommer som lenke i epost.
Denne oppføringen er på en ekstern portal. Vi tar forbehold om endringer av kursdatoer og priser som vil være oppdatert på vårt eget nettsted www.matkurs.no

Målgruppe for kurset

Alle som liker god mat og som har lyst til å lære mer om sjømat.

Forkunnskaper:
• Ingen krav til forkunnskaper