3D design og animasjon - 1 år - nettstudieKursarrangør: Noroff Instituttet
Sted: Nettkurs / Nettstudie
Hele landet
Type:Nettkurs og nettstudie
Undervisningstid: Ta kontakt for informasjon
Varighet: 1 år
Pris: 35.000 pr semester

Bli en 3D-designer og skap naturtro animasjoner, miljøer og visualiseringer. Gi liv til spill og filmer, og lag 3D-bilder av fremtidige produkter.

Som 3D-designer bruker du programvare og datakraft for å lage overbevisende bilder. 3D-bilder og animasjoner kan ha mange ulike formål innen kreative og tekniske næringer. Uansett hva det skal brukes til er trinnene i skapelsesprosessen like.

Å modellere 3D-figurer:
Som 3D-designer er man en slags skulptør, men jobber med digitale verktøy fremfor leire eller metall. Ved modellering bygger man en modell av forskjellige typer objekter som manipuleres og formes. Dette kan for eksempel være arkitektur, interiør, fremkomstmidler eller fantasikarakterer.

Forberedt på arbeidslivet:
3D er en blanding av både teknisk kunnskap og artistiske egenskaper. På Noroff er vi bevisste på dette og tilrettelegger for kombinasjonen av formgivningsferdigheter og tekniske verktøy.

Oppgavene og arbeidsmetodene i 3D design og animasjon er laget for å ligne mest mulig på virkelige arbeidssituasjoner som venter deg i bransjen. Slik blir du godt forberedt på arbeidslivet. Her er noen eksempler på hva tidligere 3D-studenter jobber med i dag.

Mål for studiet:
Når du er ferdig på Noroff skal du kunne planlegge 3D-prosjekter, forutse utfordringer og løse problemer på en konstruktiv måte. Til slutt skal du kunne skape og levere solide produkter.

Du skal kunne lage og animere figurer og objekter på en troverdig måte, og lage systemer for å kunne animere dem. Når karakterene er ferdig animert lyssettes miljøet for å skape stemning. Til slutt ender opp med en filmsnutt eller et stillbilde.

Jobbmuligheter:
Som en dyktig 3D-designer har du mange karrieremuligheter i spill- og underholdningsbransjen. I nyere tid ser vi også at 3D-designere jobber i mange forskjellige næringer.

3D-designere kan visualisere produkter for industrisektoren, blant annet til prosjektering, salg, og produksjon av opplæringsmateriell. 3D-printing begynner også å få fotfeste på markedet.

Innen reklamebransjen lager 3D-designeren annonser til trykk, animasjoner til nettsider, eller reklamer for TV og kino.

Videre studier:
De fleste som studerer 3D design og animasjon velger å gå videre til andreåret på et av våre toårige studier - 3D spilldesign eller 3D filmproduksjon. Etter to år ved Noroff Fagskole har du muligheten til å søke påbygging til bachelor ved Noroff Høyskole, eller ta en bachelor i utlandet ved Teesside University i England, Deakin University i Australia eller University of South Wales.

Målgruppe for kurset

Formelt opptakskrav:
Det formelle kravet for opptak til studiet er fullført og bestått treårig videregående opplæring.

Realkompetansevurdering:
Har du ikke bestått videregående opplæring, må alderen din minimum tilsvare normalalderen for fullført videregående opplæring.Du må dokumentere tilstrekkelige ferdigheter i norsk og engelsk til å kunne gjennomføre studiet. Ferdighetene skal ligge på et nivå som tilsvarer den kompetansen som oppnås ved Norsk Vg1 studieforberedende eller Norsk Vg2 yrkesfaglige utdanningsprogram samt Engelsk Vg1 studieforberedende eller Engelsk Vg2 yrkesfaglige utdanningsprogram.