Filmproduksjon - 2 årKursarrangør: Noroff Instituttet
Sted: Noroff Instituttet Oslo
          Oslo, Sagene
Kursadresse: Mølleparken 4, 0459 Oslo (kart)
Type:Studie / yrkesutdanning (120 studiepoeng)
Undervisningstid: Ta kontakt for informasjon
Varighet: 2 år
Pris: 57.250. pr semester

Ønsker du å bli filmskaper? Dette studiet passer for deg som vil jobbe med film- og TV-produksjon. Du får fordype deg som produsent, regissør, manusforfatter, fotograf eller klipper.

Lær å lage film:
Det produseres mange filmer og TV-serier i Norge. TV-kanaler og nye medier trenger kontinuerlig nytt norskprodusert innhold. Mulighetene for filmskapere er mange. Vil du jobbe som filmregissør, manusforfatter eller filmprodusent? Er foto din store interesse, eller er det klipp og lydarbeid som passer deg best? På Noroff vil du lære om alle disse fagområdene.

I løpet av det første studieåret prøver du deg i ulike fagfunksjoner, og bestemmer deg for hvilken du ønsker å fordype deg i på andreåret. Studiet lærer deg prinsippene for å produsere gode filmer, og gir deg verktøyene du trenger for å finne din plass i filmbransjen. Filmproduksjon er et praktisk studium, og hovedmålet er at du skal ut i filmbransjen og være en kompetent fagarbeider.

Profesjonelle lærere fra filmbransjen:
Faglærerne hos Noroff har solid erfaring fra norsk film- og TV-produksjon, og har et stort nettverk i bransjen. De har også vunnet en rekke priser for sitt filmarbeid og de fleste har en aktiv filmkarriere ved siden av lærerjobben. Dette gjør at du som student blir undervist av mennesker med oppdatert kunnskap og kompetanse. Vi henter også inn spennende gjesteforelesere med spisskompetanse på ulike fagområder.

Studiets oppbygging:
Studiet starter med opplæring i teknisk arbeidsflyt. Her lærer du prosessen i opptak og etterarbeid. Det gis innføring i kamerateknikk, grunnleggende fortellerteknikk og redigeringsprogramvare.

Videre gis det en grundig innføring i produksjonsprosessen, der du lærer om de ulike fagfunksjonene og samarbeidet som må til for å produsere film. Studentene lærer hvordan man i praksis arbeider som et filmteam, og lager seks filmer i ulike sjangre det første studieåret.

På andreåret søker studentene seg inn på ønsket fagretning. Hvis det gis tilbud om plass på ønsket fagretning, fordyper studentene seg i denne igjennom året, men jobber også i støttefunksjoner for hverandre. På denne måten forberedes de til en yrkeskarriere i filmbransjen. De fire fagområdene er produsent/produksjonsleder, regissør/manusforfatter, fotograf/lys og klipp/lyd. Undervisningen er i hovedsak felles, men det gis også fagspesifikke forelesninger og workshops. Studentene produserer to fiksjonsfilmer, en reklame og to formoppgaver det andre studieår.

Vi samarbeider tverrfaglig med studenter fra lyd- og musikkproduksjon om lyddesign og filmmusikk begge studieår.

Målgruppe for kurset

Formelt opptakskrav:
Det formelle kravet for opptak til studiet er fullført og bestått treårig videregående opplæring.

Realkompetansevurdering:
Har du ikke bestått videregående opplæring, må alderen din minimum tilsvare normalalderen for fullført videregående opplæring.Du må dokumentere tilstrekkelige ferdigheter i norsk og engelsk til å kunne gjennomføre studiet. Ferdighetene skal ligge på et nivå som tilsvarer den kompetansen som oppnås ved Norsk Vg1 studieforberedende eller Norsk Vg2 yrkesfaglige utdanningsprogram samt Engelsk Vg1 studieforberedende eller Engelsk Vg2 yrkesfaglige utdanningsprogram.