3D design og spillteknologi (1 år)



Sted: Noroff Instituttet Oslo
          Oslo, Sagene
Kursadresse: Mølleparken 4, 0459 Oslo (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Studie / yrkesutdanning (60 studiepoeng)
Undervisningstid: Ta kontakt for informasjon
Varighet: 1 år
Pris: 61.000 pr semester
Neste kurs: 12.08.2024 | Vis alle kursdatoer

Vi tilbyr studie i 3D design og spillteknologi.Bli 3D-designer og jobb med spill, VFX, visualisering, AR og VR eller i andre bransjer. Studiet benytter nyeste teknologi og arbeidsmetoder, slik at du blir klar for et moderne arbeidsliv.

Dette studiet er en oppgradering av 3D design og animasjon fra august 2021.

På dette ettårige studiet lærer du å modellere 3D-miljøer og objekter. Videre skaper du stemning med farger, lys og skygger før du blåser liv i objekter ved bruk av animasjon. Alt dette setter du sammen til enten animasjonsfilm, illustrasjoner, eller i en interaktiv setting i en spillmotor.

Jobb med 3D
Som 3D-artist jobber du med mange forskjellige disipliner. Du er blant annet en skulptør som former, maler og manipulerer digitale figurer. En 3D-artist setter også opp lys, komponerer bilder og spiller inn film. Alt dette gjøres med virtuelle kameraer, lys og verktøy.

En 3D-artist jobber også med tekniske oppgaver som klargjøring og optimalisering av 3D-modeller. Det å sette opp systemer for animasjon og ikke minst kunne ha en grunnleggende forståelse for det å lage interaktive opplevelser og spill er en spennende del av dette studiet.

Forberedt på arbeidslivet:
Studiet er utviklet i tett samarbeid med bransjen. Både Qvisten og Xvision har vært med å utforme studieplanen. Den teknologiske utviklingen går i en rasende fart, og som 3D-artist må man hele tiden holde seg oppdatert på hvilke verktøy, arbeidsmetoder og teknologier som tas i bruk i bransjen. 3D foregår i skjæringspunktet mellom teknisk kunnskap og artistiske egenskaper. Studiet inneholder derfor også tradisjonell læring om bildekomposisjon, formforståelse, fargeteori og estetikk.

Som dyktig 3D-designer har du mange karrieremuligheter i en rekke bransjer. Spillteknologi blir i dag brukt på en rekke felt, som interaktive produksjoner, opplæring, og som visuelle effekter på store filmer og TV-produksjoner.

Det er også karrieremuligheter for filmelskere. Tidligere Noroff-studenter har jobbet på Avengers, Guardians of the Galaxy, Passengers, Pirates of the Caribbean, Transformers, Avatar, The Dark Knight Rises, Terminator, Harry Potter og James Bond.

Tidligere studenter har også arbeidet på spillprosjekter som Cyberpunk, Star Citizen, Shadow Point, The Division 2, Hitman og Pode.

Studiets oppbygging:
Studiet starter helt elementært, og du trenger ingen forkunnskaper. Du lærer å planlegge 3D-prosjekter, bygge, male og lyssette enkle 3D modeller. Hele tiden har vi kunstneriske ferdigheter som farge, komposisjon, historiefortelling og visuell estetikk i bakhodet. Gradvis øker kompleksiteten helt til du kan skape og levere både solide og komplekse 3D-produkter.

Du lærer å lage systemer for å kunne animere objekter, og å utføre en animasjon på en troverdig måte. Du får også en grundig introduksjon i spill-teknologi, innholdsproduksjon og selvfølgelig profesjonelle arbeidsmetoder.

Emner i 3D design og animasjon:
• 3D and Art Fundamentals
• Modelling
• Texturing
• Light and Render
• Compositing
• Semester Assignment
• Sculpting
• Animation
• Rigging
• Asset Creation
• Game Engine
• Project Exam

Jobbmuligheter
Etter fullført utdanning har du kunnskaper, ferdigheter og kompetanse som gjør at du kan jobbe innen en rekke 3D-relaterte bransjer. Du kan visualisere leiligheter, hus, båter, biler og andre konstruksjoner lenge før byggeprosessen starter. En dyktig 3D-artist kan lage produkter og elementer som bare eksisterer i en virtuell 3D-verden. Hun kan også lage 3D-innhold til reklame på digitale flater og illustrasjoner til annonser på trykk.

Man kan skape helt egne verdener og figurer til spill, virtual reality og animasjonsfilmer, samt elementer til visuelle effekter for film- og TV bransjen. 3D artister kan også visualisere produkter til bruk i flere industrier, blant annet til prosjektering, salg, og produksjon av opplæringsmateriell.

Målgruppe for kurset:
3D design og spillteknologi
(3D Art and Games Technology)

Opptakskrav:
• Generell studiekompetanse eller yrkesrettet utdanning med fagbrev
• Det kan også søkes på grunnlag av realkompetanse

Undervisningsspråk:
Engelsk på nettstudier.
Norsk på campus

Lånekassen:
Studiet er godkjent for lån og stipend i Statens Lånekasse. NOKUT-akkreditert.