HMS opplæring og kurs innen arbeidsmiljø har etterhvert blitt et omfattende felt. I denne kategorien finner HMS-kurs for alle typer arbeidsmiljøer. I tillegg er det generelle kurs om arbeidsmiljøloven, risikovurdering, tillitsvalgtopplæring, verneombud, sikkerhetsstyring og sikkerhetsledelse. Ta kontakt med oss hvis du ikke finner det du er på jakt etter.
Vi tilbyr kurs i bruk av sikker jobbanalyse. Kurset er rettet mot de som skal delta i sikker-jobb-analyser. Organisasjoner skal risikovurdere sine aktiviteter, og andre trusler, som beskrevet bl.a i Arbeidsmiljøloven.
Vi tilbyr kurs i Byggherreforskriften. Hovedfokuset i kurset er koordinators rolle, plikter, ansvar muligheter og begrensninger.
Vi tilbyr HMS-kurs, 40-timers opplæring av verneombud og medlemmer av arbeidsmiljøutvalget (AMU). Kurset er rettet mot verneombud og medlemmer av AMU, og andre interesserte, som skal kunne fylle sine roller innen HMS på en god måte.
Vi tilbyr HMS for ledere. Kurset er rettet mot ledere og andre interesserte, som skal fylle sine roller innen HMS på en god måte. Det er basert på 40-timerskurset, og er tilpasset for å gjennomføres på 2-dager.
Vi tilbyr HMS Grunnkurs. Kurset er rettet mot ansatte som ønsker en innføring i de viktigste sidene av HMS og hva det innebærer. Dette er kortversjonen av andre HMS-kurs, og tilpasset for å kunne gjennomføres på 1-dag.
Vi tilbyr kurs i bruk av praktisk risikovurdering - for deltagere. Kurset er rettet mot de som skal delta i risikovurderinger. Organisasjoner skal risikovurdere sine aktiviteter, og andre trusler, som beskrevet bl.a i Arbeidsmiljøloven.
Vi tilbyr kurs i Praktisk risikovurdering - for fasilitator. Kurset er rettet mot de som skal lede og fasilitere risikovurderinger. Organisasjoner skal risikovurdere sine aktiviteter, og andre trusler, som beskrevet bl.a i Arbeidsmiljøloven.
Vi tilbyr arbeidsmiljøkonferansen 2023. Nytt av året! Fagfokus og HMS Norge har inngått et samarbeid, og slår sammen Arbeidsmiljøkonferansen og HMS tinget. Dette for å gi deg enda bedre og mer relevant faglig innhold!
Vi tilbyr konferanse om konflikter i arbeidslivet. En konferanse som gir verktøy, råd og praksisnære løsninger på utfordringer som oppstår i arbeidslivet. Det er umulig å sikre seg mot små og store konflikter i arbeidslivet.
Vi tilbyr konferanse om når jobben blir for mye. En konferanse om belastningspsykologi for å unngå utbrenthet og omsorgstretthet. Å jobbe med mennesker er svært meningsfullt, men også belastende. Å ta innover seg andre menneskers smerte, lidelse og vonde opplevelser påvirker oss mer enn vi tror.
Vi tilbyr kurs om arbeidsrett medbestemmelse. Arbeidsrettslinja består av 5 moduler som skal gi en helhetlig kompetanse i faget gjennom en blanding av teoretisk og praktisk tilnærming. Innhold og omfang er basert på pensum i studieemnet Arbeidsrett ved Universitet i Oslo.
Vi tilbyr kurs om arbeidsrett stillingsvern. Arbeidsrettslinja består av 5 moduler, som skal gi en helhetlig kompetanse i faget gjennom en blanding av teoretisk og praktisk tilnærming. Innhold og omfang er basert på pensum i studieemnet Arbeidsrett ved Universitet i Oslo.
Vi tilbyr kurs om arbeidsrettens rettskilder. Arbeidsrettslinja består 5 moduler som skal gi en helhetlig kompetanse i faget gjennom en blanding av teoretisk og praktisk tilnærming. Innhold og omfang er basert på pensum i studieemnet Arbeidsrett ved Universitet i Oslo.
Vi tilbyr kurs i European Works Councils. Er du EWC-representant i bedriften din, har du sannsynligvis behov for å møte andre som har den samme rollen som deg for å utveksle erfaringer og utvikle din kompetanse.
Vi tilbyr fagbrev i sikkerhetsfaget - teori til fagprøven. Sikkerhetsfaget er en komprimert utdanning for voksne. Den bygger på læreplanene for Vg1 Service og samferdsel, Vg2 Salg, service og sikkerhet og Vg3 Sikkerhetsfaget (hovedfokus).
Vi tilbyr kurs om individuell arbeidsrett. Arbeidsrettslinja består av 5 videregående moduler, som skal gi en helhetlig kompetanse i faget gjennom en blanding av teoretisk og praktisk tilnærming. Innhold og omfang er basert på pensum i studieemnet Arbeidsrett ved Universitet i Oslo.
Vi tilbyr kurs om kollektiv arbeidsrett. Arbeidsrettslinja består av 5 videregående moduler, som skal gi en helhetlig kompetanse i faget gjennom en blanding av teoretisk og praktisk tilnærming. Innhold og omfang er basert på pensum i studieemnet Arbeidsrett ved Universitet i Oslo.
Vi tilbyr kurs i LO-skolen solidaritet. LO-skolen skal gjennom valgfrie moduler gi tillitsvalgte en helhetlig kompetanse. Gjennom et variert tilbud skal tillitsvalgte få muligheter til fordypning utover grunnskoleringen.
Vi tilbyr kurs i miljø modul 2 - miljø og samfunn. Modulen skal gi deltakerne en økt teoretisk kompetanse relatert til faget ytre miljø, og deltakerne skal kunne benytte sin kompetanse praktisk i sitt arbeid med miljøforbedringer på lokalt plan.
Vi tilbyr kurs om miljøarbeid i bedrift og samfunn - del 1. Studiet består av 2 uker institusjonell undervisning og 10 mnd. egenstudier på deltid. Undervisningen vil bygge på studentenes erfaringer, og variere mellom forelesninger, diskusjoner, og gruppearbeid omkring de aktuelle temaene.
AOF Oslo og LO tilbyr alle ansatte i LO til et gratis omstilling / karriereveiledningskurs med særlig vekt på datatekniske hjelpemidler (Excel, Powerpoint) og karriere / omstillingsprosesser.
Vi tilbyr kurs om sikkerhet på arbeidsplassen. Kursdeltageren følger en nyansatt i et byggefirma som blir stilt ovenfor relevante arbeidssituasjoner på en typisk byggeplass.
Dette kurset er for ledere, verneombud, brukere og andre med ansvar knyttet til valg av og bruk av personlig verneutstyr. Det omhandler også flere gode råd til vedlikehold. Her får du lære hvordan du velger riktig verneutstyr til riktig oppgave, hvordan du bruker utstyret og tar vare på det.
Vi tilbyr lovpålagt kurs for verneombud, ledere og arbeidsmiljøutvalget som skal bidra til at virksomheten jobber systematisk med HMS. Arbeidsmiljøutdanningen er grunnsteinen i HMS / arbeidsmiljøopplæringen.
Vi tilbyr grunnleggende kurs i risikoanalyse brann. Å kunne kjenne til hva som utgjør risiko og hvordan den skal identifiseres og bedømmes, er viktig kunnskap for deg som har ansvar for eller oppgaver knyttet til brannsikkerhet.
Vi tilbyr kurs om sikkerhet og risikoanalyse som fokuserer på brannsikkerhet i eksisterende byggverk. Kurset går over 2 dager og passer best for deg som har kunnskap om fagfeltet og regelverket rundt brannsikkerhet.
Vi tilbyr kurs i HMS-ledelse basert på ISO 45001. Formålet med kurset er å gi en grunnleggende forståelse for hensikten med et ledelsessystem for HMS. Kurset er basert på ISO 45001 som er en standard for ledelse av arbeidsmiljø og sikkerhet. Kravene i denne standarden vil bli gjennomgått.
CSR Performance Ladder er en sertifiserbar standard for styringssystemer knyttet til samfunnsansvar. Sertifiseringsprosessen hjelper bedrifter med å fokusere på de mest vesentlige risikoer, håndtere dem effektivt, og dokumentere arbeidet gjennom sertifisering. Kurset er en innføring i standarden.
Vi tilbyr kurs i praktisk risikovurdering. Hvordan kan du styre og analysere HMS risiko på din arbeidsplass? Skap deg oversikt over hvilke farer og risiko du har gjennom å utføre risikoanalyse, risikovurdering og risikoevaluering i prosjekter og løpende drift.
Bærekraftig drift krever god risikostyring. God risikostyring vil igjen bidra til økt operasjonell suksess. Akvakulturnæringen har utfordringer som må håndteres for å sikre bærekraftig drift. Å kjenne risikoene, og håndtere disse på riktig måte er sentralt.
Vi tilbyr kurs om risiko og risikostyring i ISO standarder. I dette kurset får du innføring i og praktisk erfaring med risikostyring som verktøy for å kunne prioritere ressurser og aktiviteter for å oppnå mål, og reduserer risiko i større og mindre organisasjoner.
Vi tilbyr HMS grunnopplæring 40 timer for kirken. Kurset går over 2 samlinger, hver på to dager, og er utarbeidet i samarbeid mellom KA (Kirkelig arbeidsgiver- og interesseorganisasjon), FAD (Fornyings-, administrasjons- og kirkedepartementet) og Fagakademiet.
Vi tilbyr HMS-kurs for ledere i kirken. Kurset gir en innføring i Arbeidsmiljølovens minstekrav for opplæring av arbeidsgivere og ledere. Arrangeres i samarbeid med KA. Kurset dekker Arbeidsmiljølovens krav til arbeidsgivers plikt til å gjennomgå opplæring i helse-, miljø- og sikkerhetsarbeid.
Arbeidsmiljøloven har inngående reguleringer av forholdet mellom ansatte og arbeidsgivere. Kurset gir en generell innføring i de mest sentrale emnene i loven, og fokuserer særlig på de omfattende endringene i Arbeidsmiljøloven som trådte i kraft 1.juli 2015.
Vi tilbyr oppfølgingsdag i HMS for kirken. Kurset skal gi en oppfriskning av den grunnleggende HMS kunnskapen og anledning til å diskutere erfaringer. Kurset er basert på kombinasjon av forelesning med utstrakt bruk av praktiske eksempler, og erfaringsutveksling i plenum og grupper.
Vi tilbyr HMS-kurs for ledere. Kurset gir en innføring i de viktigste aspektene i HMS-arbeidet. Undervisningen blir veksling mellom korte forelesningssekvenser og gruppearbeid. Kursbevis blir utstedt etter gjennomført kurs for å oppfylle kravet til skriftlig dokumentasjon.
Vi tilbyr HMS-kurs for verneombud. HMS-kurset tilfredsstiller krav om opplæring i arbeidsmiljø for verneombud og AMU medlemmer. Undervisningsformen blir en veksling mellom korte forelesningssekvenser og gruppearbeid.
Vi tilbyr kurs i lekeplasskontroll modul A1. Barn skal få utvikle seg, mestre nye situasjoner og lære. Barn skal få leke. Det skjer ikke uten et skrubbsår eller noen blåmerker iblant, sånt hører med. Men mer alvorlige ulykker bør vi ikke tolerere!
Vi tilbyr kurs i lekeplasskontroll modul A2. Barn skal få utvikle seg, mestre nye situasjoner og lære. Barn skal få leke. Det skjer ikke uten et skrubbsår eller noen blåmerker iblant, sånt hører med. Men mer alvorlige ulykker bør vi ikke tolerere!
Vi tilbyr kurs i lekeplasskontroll modul B1. Barn skal få utvikle seg, mestre nye situasjoner og lære. Barn skal få leke. Det skjer ikke uten et skrubbsår eller noen blåmerker iblant, sånt hører med. Men mer alvorlige ulykker bør vi ikke tolerere!
Vi tilbyr kurs i lekeplasskontroll modul D1. Barn skal få utvikle seg, mestre nye situasjoner og lære. Barn skal få leke. Det skjer ikke uten et skrubbsår eller noen blåmerker iblant, sånt hører med. Men mer alvorlige ulykker bør vi ikke tolerere!
Vi tilbyr integreringskonferansen "Livsmestring i et nytt land". Hva skal til for at flyktninger og innvandrere blir integrert i Norge, bli mer uavhengig og klarer seg selv? Konferansen vil presentere endringer i lovverket som skal gi en bedre tilpasning i introduksjonsprogrammet.
Vi tilbyr konferanse om ta pulsen på karrierehelsa. God karrierehelse handler om hvem du blir i møte med jobben, og hva du lar jobben bli i møte med deg. Dette er avgjørende for hvordan vi har det - både på og utenfor jobben.
Vi tilbyr yrkesfagkonferansen 2024. Skreddersydde løp som tilpasser seg fremtidens arbeidsmarked.