Vardesenteret



Kursarrangør: Kreftforeningen
Sted: Stavanger Universitetssykehus - bygg C, Internatbygget.
          Rogaland, Stavanger
Kursadresse: Jan Johnsens gate 6, 4011 Stavanger (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid:
Mandag - torsdag: kl 10.00-14.00
Fredag: kl 10.00-12.00

Vardesenteret er en gratis møteplass på de største sykehusene i landet for alle som er rammet av kreft. Du er like velkommen om du er pårørende, etterlatt, nåværende eller tidligere kreftpasient.

Du kan stikke innom når det passer deg og bli så lenge du vil. Vi er her når du trenger oss.

Ønsker du å snakke med noen som har gått igjennom det samme som du gjør akkurat nå? Vil du lære hvordan du kan trene, sminke deg, takle tankekjør og få inspirasjon til hva du helst bør spise når du har kreft? Eller har du bare lyst å sitte alene med en vaffel og en kaffekopp før eller etter behandling? På Vardesenteret er det opp til deg.

Vardesenterets viktigste tilbud
Vardesenteret er et friareal for alle som rammes av kreft. Her kan du fylle tiden med det du vil. Du kan slappe av i eget selskap når du trenger det, dele erfaringer eller få råd og hjelp i situasjonen du står i.

Få råd fra fagpersoner
På Vardesenteret kan du og de rundt deg få hjelp til å håndtere utfordringene som oppstår av en kreftsykdom. Hvilke fagpersoner du kan snakke med varierer fra senter til senter. Kontakt ditt Vardesenter for informasjon om mulighetene som finnes nå mens senterne er delvis stengt

Gå på kurs
Vi har i samarbeid med sykehusene en rekke kurs du kan delta på. Kurstilbudet varierer fra senter til senter, med eksempler som kurs i stressmestring, kurs for ulike diagnoser, sminkekurs, kurs i mindfulness og mye mer.

Få inspirasjon til mat
Er du usikker på hvilken mat du bør spise, eller hva du skal gjøre for å få i deg nok mat? På flere av våre Vardesentere kan du få råd fra en klinisk ernæringsfysiolog.

Få hjelp til å trene
Både under og etter behandling er det bra å være i aktivitet. Vardesenterne har ulike typer treningstilbud. I Oslo, Bergen, Stavanger og Trondheim samarbeider vi tett med Pusterommet, et treningssenter for kreftpasienter.

Få gratis rettshjelp
Har du kreft og er usikker på hvilke rettigheter du har? På Vardesenteret får du gratis rettshjelp fra frivillige jurister. Vi gir deg råd og konkret hjelp og håper resultatet er en bekymring mindre for deg og dine nærmeste.

Vær sammen hos oss
For mange kan det være godt å komme litt ut av sykehusbobla, være sammen med andre og få tankene over på noe annet. Vardesenterne arrangerer ulike tilbud av både sosial og kulturell art.

Målgruppe:
Vardesenteret er et friareal for alle som rammes av kreft.