Sykkeltur i Provence, CassisKursarrangør: TransProvence
Sted: Utlandet, Frankrike
Utlandet
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid: Ta kontakt for avtale
Varighet: 8 dager
Pris: fra 9.500 pr pers

Tenk deg en liten fiskehavn ved havet, der båtene ligger til kai, hvitmalte, men kantet med alle varianter av havets farger, der husene står tett sammen på bryggekanten, og bølgene slår mot den lyse strandkanten.

Le Cap Canaille! Tenk deg en klippe, 400 meter høy, som stuper loddrett ned i Middelhavet og lar det massive, røde fjellet møte det klare blå vannet i en varm omfavnelse. Les Calanques! Tenk deg havet som har gravet laguner og fjordarmer i det myke, lyse kalkstensfjellet, og som strømmer asurblått inn mellom klippene.

Drøm om å flanere alléene i skyggen av plataner, stoppe og drikke kildevann fra utsmykkede fontener, snuse rundt i de gamle, labyrintaktige middelaldersmugene, eller sitte på Cezannes yndlingscafé i en kjær, gammel provencalsk by: Aix-en-Provence. Nyt utsikten til fjellet Mont Ste. Victoire, som den kjente kunstneren aldri ble lei av å male. Fra Avignon til Cassis går turen, gjennom det romantisk bankende hjertet av Provence. Og ved reisens slutt venter det blå Middelhavet.


Program:
Dag 1
Ankomst Avignon, innkvartering på hotellet. Tid på egen hånd i Avignon. Utdeling av sykler og materiell. Overnatting.

Dag 2
På små veier gjennom provencalsk landsbygd kan du nyte solen og kjenne duften av viltvoksende urter, mens du passerer små idylliske landsbyer. Gradvis nærmer du deg det lille fjellmassivet Alpillene. Middag og overnatting på hotell ved foten av fjellkjeden. 50 km, lettsyklet og flatt, bortsett fra et par mindre stigninger.

Dag 3
I dag går turen til Aix-en-Provence, som gjestfritt ønsker den reisende velkommen. Oliventrær vokser langs veien, og det var her den berømte såpen ”Savon de Marseille” først ble laget i begynnelsen av 1900-tallet. Av olivenolje selvfølgelig. Vel fremme i Aix har du gjort deg fortjent til en søt premie, den lokalproduserte konfekten ”Callison d’Aix”. 69 km, stort sett flatt. Overnatting på koselig hotell i sentrum.

Dag 4
Hviledag i Aix! En hyggelig by å bli kjent med, med sine mange torg og fontener, sine brede avenyer og vakre bygninger. I sentrum av den gamle bydelen er gatene reservert fotgjengerne, og derfor ypperlig egnet for (vindus-)shopping! Få med deg et besøk i maleren Paul Cézannes atelier. Eventuelt har vi et forslag til en sykkelrundtur, ca. 65 km rundt det berømte Ste. Victoire-fjellet. Anbefales kun de sprekeste. Overnatting på det samme hotellet.

Dag 5
Vi setter oss på syklene igjen og retter kursen mot Sainte Victoire-fjellet, som Cezanne yndet å male. Og vi skjønner hvorfor, det spesielle lyset gir naturen så rike farger. På ettermiddagen kommer vi fram til Saint Maximin la Sainte Baume med sin basilika, det største gotiske minnesmerket i Sydøst-Frankrike. 47 km, derav 9 km med utforbakke, og en akkumulert stigning på 390 m.

Dag 6
I dag sykler vi inn i Marcel Pagnols rike, forfatteren som ble verdensberømt for bestselgeren ”Le Chateau de ma Mère”. Mange vil kjenne igjen stemningen fra Pagnols romaner, landskapet og luktene gir opplevelsen av det ”ekte” Provence. Vi nærmer oss etter hvert Middelhavet, og etter den siste lange nedoverbakken ligger det foran oss, blått og blinkende, og helt i vannkanten ligger vårt mål: den lille byen Cassis. 60 km, flatt/småkupert. (Alt. rute via St. Baume-fjellet: 70 km). Ca. 10 km med endel trafikk.

Dag 7
I Cassis kan man kose seg på en skyggefull café i sentrum, eller tilbringe dagen med full avslapning på stranden etter mange spreke sykkeldager. Eventuelt anbefales utflukter i det naturskjønne omlandet rundt Cassis: Le Cap Canaille eller les Calanques. Det er muligheter for båtturer innover i de smale lagunene. For de aller mest ihuga syklistene foreslår vi en runde på sykkel, den er ikke lang, kun 30 km, men kupert! (Ca 400 m akkumulert stigning, bratt). Til gjengjeld får man en praktfull utsikt fra toppen.

Dag 8
Frokost. Tid på egen hånd før avreise. Fra Cassis kommer man seg lett med tog til Marseille eller tilbake til Avignon.Avgang hver dag 1.4. - 25.10.
Min. 2 pers.
Ved ankomst lørdag må syklene hentes innen kl 18.00.


Minimum 2 pers.

Målgruppe for kurset
NIVÅ
Relativt lettsyklet, noen kuperte etapper. Noen dager har forslag også for de sprekeste.