Sykkel- og vinlanghelger i Frankrike, Bordeaux og Saint EmilionKursarrangør: TransProvence
Sted: Bordeaux og Saint Emilion
          Utlandet, Frankrike
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid: Ta kontakt for avtale
Varighet: 7 dager
Pris: fra 7.450 pr pers

Bordeaux og Saint Emilion - - tre opplevelser i en Ikke bare får du bli kjent med den vakre middelalderlandsbyen Saint Emilion, du får også stifte bekjentskap med de verdensberømte vinområdene som omkranser landsbyen, og ikke minst vil dagen i storslagne Bordeaux gi deg varige minner.

Bordeaux står siden 2007 på Unescos verdensarvliste over store, bevaringsverdige bymiljø. Saint Emilion, som står på den samme listen over verneverdige landsbyer, blir basen for sykkelturene ute i vindistriktene. Landsbyen, som ligger 45 km nordøst for Bordeaux, kan nærmest karakteriseres som et museum under åpen himmel. Den er bygget rundt en enestående monolittkirke, og 70 hektar med underjordiske ganger er gravet ut i kalksteinsfjellet. Det er ikke bare katakombene og kirken som betar den besøkende i Saint Emilion. Flere monumenter og ruiner fra romertiden finnes i byen og venter på å dele sin historie med dere. Landskapet er noe kupert, men etappene er korte, slik at man skal ha god tid til pauser og vinsmaking underveis.

PROGRAM
Dag 1
Dere blir hentet på flyplassen i Bordeaux. Transfer (ca. 45 min.) med drosje/ minibuss til et av de hyggelige og svært sentralt beliggende hotellene (alt. B med svømmebasseng og vakker bakhage) i vinlandsbyen Saint Emilion. Innsjekking. I velkomstmøtet klokken 19.00 med representanten fra vår samarbeidspartner vil dere få utdelt sykler og materiell (kart og turbeskrivelser på engelsk). Ved sen ankomst holdes møtet neste morgen ca. klokken 09.00. Middag på egenhånd og for egen regning. Overnatting.

Dag 2
Landsbyene rundt Saint Emilion – ca 20 km.
Etter frokost på hotellet legger dere ut på sykkelrundturen, som tar dere til flere koselige landsbyer med interessant historie. Etter en god nedoverbakke fra Saint Emilion kommer dere til Saint Laurent des Combes. Videre stifter dere bekjentskap med Saint Hippolyte og tråkker oppover den svingene veien som fører dere til Ferrand-platået med slottet fra 1700-tallet og de kjente Ferrand-grottene. Dere inviteres videre til besøk og vinsmaking på Château de Candale (eller tilsvarende) i Saint Laurent. Lunsj foreslås på restaurant l’Atelier de Candale i samme landsby eller kanskje som pic-nic i det grønne? Ettermiddagsturen fører dere via Saint Christophe des Bardes med det befestede slottet Laroque i nokså lettsyklet terreng tilbake til Saint Emilion. Middag på restaurant i hjertet av Saint Emilion. Retur til hotellet til fots. Overnatting på samme hotell.

Dag 3
Saint Emilion-vinmarkene – ca. 20 km.
Dere sykler ut i vinmarkene, og dagens første landsby er Saint-Sulpice de Faleyrens som har en 5 meter høy bautastein som landemerke. Neste vinområde på turen er Pomerol, som har gitt sitt navn til rødvin av verdensklasse. På turen kommer dere til prestisjetunge vinslott som Château Cheval Blanc, Château Bonalogue og Château Petrus. Stopp for vinsmaking på Chateau de la Dominique. Etterpå er det mulig å bestille lunsjbord på slottets egen restaurant, La Terrasse Rouge, eller nyte en medbragt pic-nic i det grønne underveis. Retur til Saint Emilion om ettermiddagen. Klokken 18.00 hentes gruppen på hotellet for transfer til det svært hyggelige 3-stjerners hotellet i sentrum av Bordeaux. Middag på god restaurant i gangavstand fra hotellet. Overnatting.

Dag 4
Fridag i Bordeaux. Etter frokost på hotellet settes bagasjen i resepsjonen. Nyt dagen i denne flotte byen, se de fine fasadene, fontenene, plassene – byen er moderne og trendy, men har likevel en mangeartet historie å fortelle. Turistkontoret arrangerer guidede omvisninger til fots i sentrum hver dag, eller kanskje vil dere heller ta en rundtur med det lille turisttoget med guiding på flere språk? Lunsj på egenhånd. Rue Sainte Catherine er byens travleste shopping-gate. Transfer fra hotellet til flyplassen i Bordeaux avtales alt etter tidspunkt for flyavgang.

Målgruppe for kurset
NIVÅ
Småkupert, tildels kupert.