Sykkeltur i Frankrike, Loiredalen - fra slott til slott



Kursarrangør: TransProvence
Sted: Utlandet, Frankrike
Utlandet
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid: Ta kontakt for avtale
Varighet: 5 dager
Pris: fra 12.190 pr pers

Loire – sørvest for Paris – er ikke bare navnet på Frankrikes lengste elv, men også på den tilhørende vinregionen, Frankrikes mest varierte og kanskje mest undervurderte av landets vinområder.

Er dette anledningen du har ventet på? De flotteste slott og de lekreste viner venter deg i Loiredalen. Vinene herfra har høy kvalitet og finnes i musserende, rosa, hvite, røde og ikke minst søte utgaver. Med unntak av Sancerre og Pouilly-Fumé er vinene lite kjente utenfor Paris og Loire. Benytt muligheten til å bli kjent med en vinstil som preges av friskhet og kjølig eleganse som i stor grad skyldes et relativt kjølig klima. Slottene med sine vakre og velstelte hager og parker har gjort Loiredalen verdensberømt. Fra 1200 til 1500-tallet ble det reist mange praktfulle slott, som først tjente som festningsverk, senere som jaktslott og luksuspalasser for de franske kongene, som hadde en sterk forkjærlighet for Loiredalen. På turen får du anledning til å besøke flere av de mest prangende av dem, disse er i dag museer: Chambord, Chenonceau og Cheverny. Byene Blois og Amboise bærer med sine slott, fasader og silhuetter bud om gammel velstand og storhetstid. På turen kan du stoppe for vinsmakinger underveis, enten på impuls (se skilt langs veien), eller arrangert (for grupper) på forhånd. Store deler av turen går på sykkelvei helt uten biltrafikk.

Program:
Dag 1
Ankomst Blois etter snaue 2-timers behagelig togreise fra Paris, innsjekking på 3-stjerners hotell (A) eller 4-stjerners (B) hotell i sentrum. Utdeling av sykler og materiell på hotellet. Nyt ettermiddagen i byens pulserende sentrum, nyt fasadene og trappene, se slottet og parkene. Middag for egen regning på fritt valgt restaurant. Overnatting.

Dag 2
Blois – Chitenay (A) eller Blois – Cour Cheverny (B). Langs Loire-elven sykler du på sykkelvei (”Loire à vélo”) helt fram til det prestisjetunge Château de Chambord med sine kupler, tårn og spir, et sant mesterverk innen fransk renessansekunst fra kong François 1.’s regentperiode. Etter en mindre skogstrekning sykler du videre gjennom Cheverny-vinmarkene helt fram til slottet med samme navn. Cheverny-slottet med sin harmoniske og majestetiske fasade inspirerte tegneren Hergé i Tintins mange eventyr. Middag og overnatting på 3-stjerners hotell (A) eller middag og overnatting på 4-stjerners hotell (B). 55 km (A), 41 km (B).

Dag 3
Chitenay – Amboise (A) eller Cour Cheverny – Amboise (B). Du forlater etter hvert vinmarkene med betegnelsen (appellation) ”Cheverny” og kommer til føydalslottet Château de Fourgères-sur Bièvre, som er typisk for byggestilen på 1500-tallet, før du kommer til Chaumont-sur-Loire, hvor slottet kneiser stolt på høydedraget langs Loireelven. Du fortsetter på sykkelveien til sjarmerende Amboise med sitt kongeslott. Middag og overnatting på 3-stjerners hotell (A) eller middag på god restaurant og overnatting på 4-stjerners hotell (B). 50 km (A), 57 km (B)

Dag 4
Amboise – Chenenceaux – Amboise. Pass på å få med deg et besøk på det interessante Da Vinci-museet i tusenkunstnerens siste hjem i Clos Lucé-slottet i Amboise. Denne dagsturen fører deg inn i hjertet av Montlouis-vinmarkene og videre til Cher-dalen til det verdensberømte Chenonceau-slottet, som på elegant vis er bygget over Cher-elven. Diane av Poitiers fikk slottet som gave av sin elsker, kong Henrik 2, men ved kongens død overtok dronningen, Katarina av Medici, slottet og lot bygge et galleri i to etasjer over broen. Retur til Amboise om ettermiddagen. Middag for egen regning (A og B) og overnatting som dag 3 (A og B). 43 km (+ ekstra sløyfe på 8 km, hvis ønskelig).

Dag 5
Frokost på hotellet. Avreise.

AVGANGER
Hver dag 1.4. – 31.10.

Målgruppe for kurset
Lettsyklet. Godt sykkelveinett