Sykkeltur i Frankrike, Bretagne



Kursarrangør: TransProvence
Sted: Utlandet, Frankrike
Utlandet
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid: Ta kontakt for avtale
Varighet: 7 dager
Pris: fra 13.690 pr pers

Vill og vakker kyst med lunefulle klippefremspring og inneklemte nydelige strender vest mot Saint Malo må vike plassen for milelange langgrunne strender med vadefiske og østers- og muslingproduksjon og videre fruktbart marskland med beitende saueflokker lenger øst i Mont Saint Michel-bukten.

På denne turen befinner du deg på nordsiden av den kontrastfylte regionen Bretagne, som strekker seg som en landtunge ut i Atlanterhavet nord-vest i Frankrike. Innlandet er like rolig, frodig og betagende som kysten er vill og vakker. Der vi triller av gårde i lettsyklet terreng kan vi glede oss over de særpregede bretonske bondegårdene med sine karakteristiske granittinnrammede dører, vinduer og hushjørner, beitende sort/ hvite kuflokker, det rike fuglelivet og det åpne, luftige landskapet.

Vakre landsbyer som Dinan, Combourg og Dol-de-Bretagne, med interessant historie å fortelle bl.a. om keltisk kulturarv og religiøse tradisjoner, samt sjarmerende fiskelandsbyer som Cancale og Cherrueix, ligger som smykkestener i landskapet langs sykkelruten vår. Høydepunktet er likevel den nydelige befestede “piratbyen” Saint Malo med panoramautsikt over klippekysten og smaragdgrønt hav – kyststripen bærer sitt navn med rette: La Côte d’Emeraude (smaragdkysten). Og når du er på disse kanter, må du nyte den gode sjømaten og selvfølgelig spise de bretonske pannekakene (crêpes).


Program:
Dag 1
Innsjekking på 4-stjerners hotell i Saint Malo (etter vel 3 timer på toget fra Paris). Hotellbetjeningen deler ut sykler og materiell. Middag på egen hånd. Overnatting.

Dag 2
Fra Saint Malo til Dinan. Ta deg tid til å bli litt kjent med Saint Malos interessante historie, før du legger ut på etappen, som går langs La Rance-fjorden og videre i variert terreng til den nydelige landsbyen Saint Suliac (på listen over Frankrikes vakreste). Dagens mål, den befestede byen Dinan beliggende på en høyde, har en av Frankrikes lengste og best bevarte ringmurer. 35 km.

Dag 3
Fra Dinan til Epinac. I dag skal du på reise gjennom den bretonske landsbygda, et vakkert jordbruksland ispedd små landsbyer. Her og der kommer du over prehistoriske minnesmerker, som den mektige ”Dolmen de la Roches aux Fées”. Om ettermiddagen passerer du Combourg med sitt imponerende føydale slott, kjent som romantikkens vugge. Fortsett videre til landsbyen Epinac, med middag og overnatting. 50 km.

Dag 4
Fra Epinac til Pontorson. Turen går gjennom typiske, små landsbyer til turistattraksjonen Mont Saint Michel, klosterøya med sin unike beliggenhet på sandbankene. Det er mulig å ta en tur ut til den karakteristiske klippeøya. Mål for dagen er Pontorson, der det blir middag på hotellet og overnatting. 41 km

Dag 5
Fra Pontorson til Saint-Méloir-des-Ondes. Du legger klippeøya og Pontorson bak deg, der du sykler gjennom saltmarkene, med fredelig beitende sauer rundt deg. Du må unne deg å stoppe opp ved Mont Dol, fjellklippen som bryter opp det flate landskapet. 45 km

Dag 6
Fra Saint Méloir-des-Ondes til Saint Malo. I dag går turen gjennom det landskapet som vi kanskje først og fremst forbinder med Bretagne, forreven klippekyst avløst av lune strender, landsbyer med fiskebåter og østersoppdrett. Vi passerer blant annet Cancale som ligger så elegant plassert i kanten av en buet strand, med sin fargerike fiskehavn og sine mange spisesteder. 32 km.

Dag 7
Frokost på hotellet og avreise. Det er også anledning til å bli en natt til i St. Malo, og ta en ekstra sløyfe på sykkel, til jet-set-byen Dinard med sine imponerende “Malounière-hus” på stranden. 50 km

AVGANGER
Hver dag 1.3. – 31.10.

Målgruppe for kurset
Middels nivå. Noe kupert. Stort sett asfalt.