Sykkeltur i Provence, LubéronKursarrangør: TransProvence
Sted: Utlandet, Frankrike
Utlandet
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid: Ta kontakt for avtale
Varighet: 8 dager
Pris: fra 12.450

Her er både natur og kulturlandskap bevart, og vi sykler gjennom et slående vakkert område med sjarmerende og tradisjonsrike landsbyer.

På denne turen vil dere finne igjen stedene som er beskrevet i Peter Mayles bok «Et år i Provence». Vi kan nevne bl.a. Ménerbes, Lacoste (med ruinene etter Marquis de Sades slott), Gordes og Roussillon som ligger smakfullt og kunstferdig plassert mellom lavendel- og vinmarker, eple- og kirsebærlunder.

Mer “provençalsk” kan det vanskelig bli! Allerede i april fylles luften av blomster- og krydderdufter, og landskapet er svært variert. Store sletter med frukt- og vindruedyrking, steinete fjellplatåer dekket med lavendel og imponerende fjell-kløfter i okerfarget kalkstein. Den moderne verdens jag og mas har ennå ikke nådd frem til Lubéron.


Program:
Dag 1
Ankomst Avignon, innsjekking på hotellet. Henting av sykler, kart, turbeskrivelse og annet materiell.

Dag 2
På vei østover nærmer vi oss Vaucluse-fjellene. Vi kommer forbi den berømte kilden Fontaine de Vaucluse og landsbyen med samme navn ved elvebredden. Vi overnatter ved l’Isle sur la Sorgue, en sjarmerende by ved elven Sorgue, kjent for sine markeder og antikviteter. Hotell med svømmebasseng. 53 km eller 70 km.

Dag 3
Vi sykler videre i retning Lubéron. Her møter vi først landsbyene Oppède, Ménerbes, Lacoste og Bonnieux. Her kan man stoppe på en av de mange skyggefulle utekaféer og nyte utsikten, det fredelige landsbylivet og noe kaldt å drikke. Turen fortsetter på idylliske småveier, og vi overnatter i nærheten av Roussillon. (Svømmebasseng på hotellet). 44 km.

Dag 4
Hviledag med overnatting på det samme hotellet. Med forståelse for alle dem som ikke «orker å hvile», har vi flere forslag til rundturer hvor man kan sykle blant annet til de kjente landsbyene Gordes og Roussillon, maleriske og særpregede på hver sin måte, eller Colorado Provençal, med sine vakre kalkstensformasjoner i okerfarger.

Dag 5
En vakker tur som fører oss inn i det sentrale og totalfredede Lubéron. Blomstringen er intens og varierer med årstidene. Fra rosmarin, valmuer, kirsebær og gyvel om våren til lavendel om sommeren. Nedkjøring på sydsiden av Lubéron-massivet. På veien passeres vakre landsbyer. Hotell med svømmebasseng. 43 km.

Dag 6
Dagens tur går i en sløyfe i området sydøst i Store Lubéron. På veien får vi se flere gamle slott som minner om tidligere tiders storhet. Vi anbefaler et besøk ved slottet i Ansouis. Vi kommer tilbake til utgangspunktet og overnatter på det samme hotellet. 51 km.

Dag 7
Elva Durance går langs sydsiden av Lubéron, før den renner ut i Rhônen syd for Avignon. I dag sykler vi elvelangs gjennom et vakkert jordbrukslandskap kantet med områdets særpregede kalkstensformasjoner. Dette er siste sykkeletappe på turen, og fra togstasjonen i Cavaillon tar vi toget tilbake til Avignon med syklene. (Togturen tar ca. 20 minutter, og det er hyppige avganger på denne strekningen). Overnatting i Avignon. 43 km.

Dag 8
Ledig dag i Avignon og hjemreise.


Avgang hver dag 1.4. - 25.10. Ved ankomst lørdag må syklene hentes innen kl 18.00.

Målgruppe for kurset
Middels nivå. Delvis kupert. Stort sett asfalt.