Sykkeltur i Frankrike, AlsaceKursarrangør: TransProvence
Sted: Utlandet, Frankrike
Utlandet
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid: Ta kontakt for avtale
Varighet: 7 dager
Pris: fra 9.950 pr pers

Alsace har definitivt vært den flinkeste i klassen blant alle franske regioner når det gjelder utbygging av et eget sykkelveinett! Hele 80% av turen går på sykkelveier eller asfalterte småveier med minimal trafikk, det er velstelt og pent overalt og ruten er merket i terrenget.

I løpet av turen får du oppleve det sjarmerende og maleriske Alsace med prospektkortvakre landsbyer med bindingsverkshus og blomsterprydede balkongkasser, samt regionens mer ukjente landskap og skatter. Du kan beundre romansk, gotisk og barokk arkitektur, kunstskatter i museene, gamle bydeler med middelalderbebyggelse m.m. Og det blir rikelig anledning til vinsmaking – store deler av turen går nemlig langs den kjente vinruten.

Som perler på en snor ligger vakre vinlandsbyer med navn som bærer bud om at dette distriktet opp igjennom historien har vært kasteball mellom tysk og fransk herredømme: Riquewihr, Obernai, Barr, Kaysersberg, Ribeauvillé m.fl. Turen starter og avsluttes i Strasbourg. I Colmar, Alsaces skytshelgen Ste Odiles fødeby, må du besøke Unterlinden-museet og den gamle bydelen. Bostedene med karakter og sjarm samt de gode restaurantene med regionalt kjøkken er valgt med omhu. Totalopplevelsen i Alsace blir som et musikkstykke med rene harmonier.


Program:
Dag 1
Ankomst hotellet i Strasbourg, sete for Europarådet og flere andre internasjonale organisasjoner. Sykler og materiell utleveres. Nyt gjerne ettermiddagen og kvelden i den sjarmerende bydelen la Petite France. Middag på egen hånd og for egen regning. Overnatting på sentralt beliggende hotell.

Dag 2
Benytt gjerne morgenen til en rusletur på egenhånd i Strasbourg før dagens etappe langs kanalen, som forbinder Rhône-elven og Rhinen, inn i hjertet av Ried-distriktet med flere koselige landsbyer som Osthouse og Huttenheim. Middag og overnatting i vakre Sélestat. 55 km.

Dag 3
Dagens tur går i flatt og lettsyklet landskap i Ried-distriktet preget av elvene Rhinen og L’Ille som viktige vannveier, mange bekker og luftige skoger. Etappen snor seg gjennom stedstypiske landsbyer til Colmar, hovedstaden for vin og kultur i Alsace. Herfra kommer skulptøren Bartholdi, skaperen av Statue of Liberty, og kjente renessansemalere som Martin Schoengauer og Mathias Grüneweld. Et besøk i den gamle bydelen og på Unterlinden-museet er et must! Middag og overnatting. 38 km.

Dag 4
Bruk noe av formiddagen i kulturbyen Colmar før dagens ganske korte etappe, som går på sykkelfelt ved siden av hovedveien ut av byen. Du krysser Alsace-sletten fra øst til vest. Ved foten av Vosges-fjellene binder vinveien de vakre vinlandsbyene sammen som perler på en snor. Disse har alle med sine kvalitetsviner bidratt til å gi Alsace-vinene verdensry: Eguisheim, Turkheim, Kaysersberg og Riquewihr. Middag og overnatting. 38 km.

Dag 5
Gled deg til dagens etappe, som fører deg gjennom hjertet av vindistriktet med typiske vinlandsbyer som Hunawihr, Ribeauvillé, Bergheim, Andlau med sitt kloster, Barr og Obernai. Middag og overnatting. 49 km.

Dag 6
Fra Obernai sykler du via Rosheim med St Pierre et Paul-kirken, en juvel i romansk arkitektur. I Molsheim passer det kanskje med lunsj, før du begir deg ut på sykkelveien langs Bruche-kanalen tilbake til Strasbourg for turens siste overnatting på samme hotell som ved turens start. Middag på egenhånd og for egen regning. Sirkelen er sluttet, og du kan ta med deg hjem nok et vakkert postkort i ditt minne. 37 km.

Dag 7
Frokost på hotellet. Få med deg de siste turistattraksjonene i Strasbourg før hjemreise.

NB: På ruten benyttes hoteller i forskjellige landsbyer etter tilgjengelighet. Antall km pr. dag vil derfor kunne avvike fra angivelsen i teksten med noen km.

AVGANGER
Hver dag unntatt søndager
1.4. – 1.10.

Målgruppe for kurset
NIVÅ
Lettsyklet til middels. Mye flatt, noe småkupert enkelte steder. Stort sett asfalt. Godt sykkelveinett.