A4.1 Miljøledelse ISO 14001:2015 - nettkursKursarrangør: Kvalitet og Risiko Norge
Sted: Nettkurs / Nettstudie
Hele landet
Type:Nettkurs og nettstudie
Undervisningstid: Ta kontakt for informasjon
Varighet: 1 dag
Pris: fra 3.600

Vi tilbyr nettbasert kurs i miljøledelse ISO 14001:2015. Målsettingen er å gi en god oversikt over innholdet i miljøstandarden ISO 14001: 2015 med vekt på forståelse av hensikten med kravene. Du vil ha en basis for å iverksette, holde vedlike eller forbedre et styringssystem basert på standarden.

Innhold:
Kurset vil gi deg en innføring og oversikt over de siste endringene i krav til ledelsessystemer for miljø i ISO 14001:2015. Få raskt oversikt over essensen av miljøstandarden ISO 14001:2015. Du vi få innføring i hovedelementene / kravene i standarden. Det legges vekt på logikken i kravene slik at du ser hvordan alt henger sammen i en helhet som blir styringssystemet. I undervisningen legges det vekt på å ta innholdet ned på et praktisk nivå slik at du kan ta med noen verktøy tilbake til egen organisasjon for å etablere eller sikre samsvar med standardens krav. Kurset varer bare 1 dag og gir deg overblikket du trenger. Her får du også en oversikt over endringene fra den gamle versjonen av ISO 14001.

Kursleder: Siri Mathiesen

Siri har vært kursleder i KRN Academy siden mars 2015. Fra tidligere har hun erfaring som QRM i Statoil, revisjonsleder i TI Sertifisering, HSEQ-ingeniør i Master Marine og QA-sjef i Genpoint. Hun har en MBA fra University of Washington, er DNCF-sertifisert coach og biokjemisk ingeniør fra Oslo ingeniørhøgskole.

Målgruppe for kurset:
• Virksomheter som har som mål å bli sertifisert/opprettholde sertifisering i henhold til 14001:2015
• Miljøkoordinatorer, som skal implementere eller forbedre miljøstyringssystem
• Leder som benytter seg av miljøkoordinatorer, for å forstå hvilke oppgaver de har og hvordan det berører deg som leder
• For deg som vil ha mer innsikt i andre ledelsessystemer enn f.eks. ISO 9001 og se paralleller
• For deg som trenger en oppdateringsdag

Forkunnskaper:
• Det er ingen formelle krav til forkunnskap for å delta på kurset
• For best mulig utbytte av kurset anbefales det å ha lest gjennom standarden i forkant
• Har du kjennskap til andre ledelsesstandarder vil det også være til hjelp