Vi tilbyr kurs om belysning i boligen online. God belysning er avgjørende for mange gjøremål i boligen. Lys er med på å skape en helhet i hjemmet, og har betydning for stemning, trivsel og atmosfære. Lær hva som skal til for å skape god belysning i hjemmet.
Vi tilbyr kurs om belysning og universell utforming - online. Regjeringen har en visjon om at Norge skal være universelt utformet innen 2025. Målet er et samfunn der alle kan delta uavhengig av funksjonsevne.
Lyskultur arrangerer kurs i samarbeid med Grønn Byggallianse. BREEAM-NOR-manualen stiller krav til dagslys, utsyn, blendingskontroll, måling av energiforbruket, lysforurensning, høyfrekvent belysning, interne og eksterne lysnivåer og lyssoner og -styring.
Vi tilbyr kurs i dagslys og dagslysberegning i DIALux evo 9.1 online. Kurset passer for deg som prosjekterer eller er bestiller av belysning og vil gi deg en god oversikt over hvilke muligheter som finnes med dagslys, samt en innføring i hvordan man kan benytte programvaren DIALux.
Vi tilbyr grunnkurs i lys og belysning online. Kurset tar for seg de mest grunnleggende begreper innen lys og belysning, samt kriterier for angivelse av krav til belysning.
Vi tilbyr kurs i lysstyring online. Kurset vil gi grunnleggende forståelse for lysstyring og de problemstillinger som er reelle i henhold til dagens krav for teknologi og energieffektivitet. Det vil gi deg økt trygghet i din rolle som prosjekterende.
DIALux evo 9.1 tilbyr flere nye og modifiserte funksjoner til arkitekter, lysdesignere og ingeniører. I tillegg til å støtte BIM med IFC import, fokuserer denne versjonen på raskere og mer effektiv arbeidsflyt for daglig bruk.
DIALux evo 9.1 tilbyr flere nye og modifiserte funksjoner til arkitekter, lysdesignere og ingeniører. DIALux evo behandler innendørs og utendørs beregninger sammen, dette åpner muligheten for å prosjektere, beregne og visualisere samt dokumentere komplette prosjekter.
Dette nettkurset er et introduksjonskurs og gir deg en grunnleggende innføring i temaene lys og belysning med fokus på universell utforming. Kurset vil bidra til økt kompetanse og bevisstgjøring om hvorfor riktig og god belysning er viktig for alle.
Vi tilbyr kurs om nødlys og ledesystemer online. Disse systemene har som primæroppgave å ivareta personsikkerheten for de som oppholder seg i bygninger hvor ledesystemer er et krav eller er ønsket installert.
Vi tilbyr kurs om prosjektering av innendørsbelysning - online. Kurset vil gi deg som kursdeltaker en praktisk innføring i hvordan planlegge innendørsbelysning. Kurset vil gi deg økt trygghet i din rolle som prosjekterende innen belysning.
Vi tilbyr kurs om prosjektering av utendørsbelysning online. Kurset vil gi deg som kursdeltaker en praktisk innføring i hvordan planlegge utendørsbelysning. Kurset vil gi deg økt trygghet i din rolle som prosjekterende innen belysning.
BFO tilbyr montører innen passiv brannsikring faglig kompetanseheving, gjennom å innføre en personellsertifisering hvor det faglige nivået legges helt opp mot offentlig godkjente fagutdannelser.
Vi tilbyr nettkurs i brannsikringsmontør passiv brannsikring spesialisering. Dette er del 2 av nettkurset innen passiv brannsikring.
Lær alt du trenger å vite om de nye endringene som trer i kraft 1. januar 2021 på vårt to-timers interaktive nettkurs! Når den nye byggherreforskriften trer i kraft medfører det en rekke endringer for både byggherrer, entreprenører og prosjekterende.
Dette er et praktisk kurs hvor vi tar utgangspunkt i virkelige problemstillinger, gjennomfører analyser med sikte på en vurdering av korrosjonsforholdene og foreslår forbedringer for å redusere sannsynligheten for fremtidig korrosjon
Vi tilbyr koordinatorskolen som går over 2 samlinger. Koordinatorskolen gir en helhetlig forståelse av hva som er nødvendig kunnskap og erfaring for å ivareta koordinatorrollen på en god og hensiktsmessig måte.
Plan- og bygningsloven (pbl) og byggesaksforskriften (SAK10) setter en rekke krav om og til opplysninger som skal inn til kommunen for at den skal kunne gi byggetillatelse. Dette kurset fokuserer på hva som må til for å få søknaden til å holde på første forsøk.
Rådgiveroppdrag innenfor bygg- og anleggssektoren er en uensartet gruppe. Rådgiveren kan delta i en tidlig fase av et prosjekt og ha som oppgave å utrede prosjektets rammebetingelser og levedyktighet.
Krav om uavhengig kontroll gjelder i søknadspliktige tiltak når det kreves ansvarlige foretak. Søknadspliktige tiltak skal kontrolleres på viktige og kritiske områder. Det gir en rekke formelle og praktiske oppgaver i byggesaken for alle som jobber med søknadspliktige arbeider, ikke bare for de som
Gode kunnskaper innenfor ingeniørgeologi er av avgjørende betydning for vellykket planlegging og bygging av tunneler og andre undergrunnsanlegg.
Vi tilbyr kurs i Byggteknisk forskrift - Krav til universell utforming i TEK17. På dette kurset gjennomgår vi kravene i byggteknisk forskrift, TEK17 og illustrerer dette med eksempler.
Vi tilbyr kurs i Orientering og veifinning – ledelinjer og arkitektoniske virkemidler.På dette kurset går vi gjennom krav knyttet til orientering og veifinning og hvordan du kan legge til rette for at det skal være enkelt å orientere seg og finne fram i bygg og uteområder.
Vi tilbyr kurs i Planlegging etter plan- og bygningsloven - Universell utforming i plan og byggesak. I formålsparagrafen i plan- og bygningsloven heter det at «Prinsippet om universell utforming skal ivaretas i planleggingen og kravene til det enkelte byggetiltak».
Vi tilbyr kurs om HMS i bygge- og anleggsprosjekter . Målet med kurset er at du skal få en større forståelse for hva du må forholde deg til i de ulike prosjektene i forhold til HMS og SHA. Kurset tar for seg både forberedelser av ulike planverk samt viser hvordan disse kan driftes i utførelsesfasen.
Kurset er en innføring i anleggs- og terrengarbeid. Emnet som blir gjennomgått er det grunnarbeid som utføres for å gjøre byggegrunnen klar til oppføring av boliger og andre konstruksjoner.
Kurset vil gi deg grunnleggende forståelse av hvilke muligheter, utfordringer og begrensninger som ligger i betong som byggemateriale. Du vil også få en god innføring i hva vi må ta hensyn til i det praktiske støpearbeidet og hvordan vi skal behandle betongen på byggeplassen.
Kurset følger byggeprosessen fra fundamenteringen av et bygg til den utvendige bygningskonstruksjonen er ferdig. Det består av tre hovedemner — betong, mur og tre — som er de viktigste byggematerialene våre.
Kurset gir en grunnleggende innføring i hele byggebransjen, og du får et godt bilde av hvem som er de sentrale aktørene. Saksgangen i en byggeprosess blir forklart, og forskjellige entrepriser, anbud og kontraktsformer blir gjennomgått.
Dette er utgangspunktet for deg som ønsker en yrkesfaglig utdanning innen bygg- og anleggsteknikk. Med denne utdanningen kan du bygge på til fagbrev innen en rekke yrkesfag, som anleggsteknikk, byggteknikk, feierfaget, glassfaget, isolatørfaget og steinfaget.
Dette er utgangspunktet for deg som ønsker en yrkesfaglig utdanning innen bygg- og anleggsteknikk, og som har fellesfagene fra før. Med denne utdanningen kan du bygge på til fagbrev innen en rekke yrkesfag, som anleggsteknikk, byggteknikk, feierfaget, glassfaget, isolatørfaget og steinfaget.
Byggeteknikk gir deg grunnleggende kunnskaper i planlegging, byggeprosess, utførelse av hovedkonstruksjoner og detaljer som til sammen gir nødvendig informasjonen og grunnlag for å utføre et byggearbeide.
Dette er utdanningen for deg som ønsker fagbrev innen Byggteknikk. Utdanningen kvalifiserer deg til å søke om læreplass innen en rekke fagområder, som anleggsteknikk, byggteknikk, feierfaget, glassfaget, isolatørfaget, overflateteknikk, steinfaget og treteknikk.
Studiet forbereder deg til de skriftlilge, teoretiske eksamenene i videregående skole (vgs). Byggteknikk Vg2 er et felles studieopplegg for alle som ønsker å skaffe seg fagbrev innenfor anleggsteknikk, byggteknikk, feierfaget, glassfaget, isolatørfaget, overflateteknikk, steinfaget og treteknikk.
Vi tilbyr kurs i engelsk, bygg- og anleggsteknikk Vg1. Kurset inneholder ulike oppgaver som gir øvelse i grammatikk, rettskrivning og uttale, og lyttetrening. Kurset har litterære tekster og tekster om samfunns- og kulturlivet i engelskspråklige land.
Vi tilbyr kurs i engelsk, bygge- og anleggstekniske fag Vg2. Kurset inneholder ulike oppgaver som gir øvelse i grammatikk, rettskrivning og uttale, og lyttetrening. Kurset har litterære tekster og tekster om samfunns- og kulturlivet i engelskspråklige land.
Materiallære bygg gir en grunnleggende innføring i materiallære og basiskunnskaper om materialer som brukes ved bygging av hus.
Kurset gir en grunnleggende forståelse av hvordan ulike murprodukter som teglstein, lettklinkerblokker og ulike produkter av betong blir produsert. Det omhandler ulike typer mur- og pussmørtler og blandemetoder, basert på gjeldende norske og europeiske standarder.
Kurset gir en innføring i sentrale fagområder med tilknytning til bygg- og anleggsteknikk. Er du usikker på hva du trenger av fag, sjekk med opplæringsetaten i fylket ditt eller din tidligere videregående skole.
Kurset vil gi deg grunnleggende forståelse av hva som trengs av teoretisk kunnskap og praktisk innsikt i et av våre mest tradisjonelle byggfag. Hovedemner i kurset er bærende konstruksjoner, bjelkelag, kledning, isolering og vindtetting, men også materiallære, verktøy og HMS inngår i kurset.
Solibri Anywhere er gratis-versjonen av Solibri, hvor du kan du sammenstille og navigere i IFC-modeller. Du har tilgang til all objekt-informasjon og data fra utførte mengdeuttak og regelsjekker utført i Solibri Office.
Vi tilbyr nettkurs i Solibri Site. Målsettingen er å oppnå grunnleggende ferdigheter i å navigere, kommunisere, og gjøre mengdeuttak fra BIM-modeller i IFC-formatet med bruk av Solibri Site.
Byggeteknikk inngår i Byggdrifterfaget på NooA videregående skole. Kursene er laget for deg som vil ta fagbrev som praksiskandidat eller lærling.
ENØK inngår i Byggdrifterfaget på NooA videregående skole. Kursene er laget for deg som vil ta fagbrev som praksiskandidat eller lærling.