Støtte til sårbare barn - nettkurs



Kursarrangør: BRO AOF
Sted: Nettkurs / Nettstudie
Hele landet
Type:Nettkurs og nettstudie
Studie / yrkesutdanning
Undervisningstid: kl 17:30 - 19:30
Varighet: 2 timer
Pris: 990
Neste kurs: 14.05.2024 | Vis alle kursdatoer

Vi tilbyr nettkurs om støtte til sårbare barn. Nesten 20% av alle barn har psykososiale vansker. Hvis disse barna får hjelp og støtte i barnehagealder, vil det kunne forebygge videre utvikling av vansker.

Innhold:
Barnehagen er en unik arena for tidlig innsats, fordi ansatte i barnehagen har store muligheter til å oppdage sårbare barn og bidra til at de får god hjelp. Sårbare barn strever ofte med følelser og sosialt samspill. Gode relasjoner og emosjonell støtte i barnehagehverdagen vil derfor være av stor betydning for disse barna.

I dette kurset blir det lagt vekt på hvordan ansatte i barnehagen kan forstå og jobbe med både barnas og egne følelser. Det blir noe fokus på hvordan snakke med foreldre om utfordrende tema, samt enkle prinsipper for å styrke foreldresamarbeidet rundt sårbare barn.

Agenda:
• Barns følelser
• Gode relasjoner og emosjonell støtte i hverdagen
• Håndtering av egne følelser og utfordrende relasjoner
• Enkle prinsipper for «den vanskelige foreldresamtalen»
• Enkle prinsipper for foreldreveiledning

Kursholder: May Britt Drugli

May Britt Drugli er utdannet cand. paed og jobber nå som professor ved Regionalt kunnskapssenter for barn og unge ved NTNU. Hun har lang erfaring fra kommunalt utviklingsarbeid, og er involvert i flere forskningsprosjekter knyttet til barnehage. Faglige interesseområder er de yngste barna i barnehagen, relasjonen mellom barn og voksne, og barns psykiske helse/livsmestring.

May Britt har skrevet flere fagbøker, blant andre Liten i barnehagen og Liten begynner i barnehagen, og hun er medforfatter på bøkene Sårbare barn, Gode foreldresamtaler om utfordrende temaer, Livsmestring og psykisk helse, Kosthold og fysisk helse, og Tilvenning og foreldresamarbeid. May Britt Drugli er en anerkjent og etterspurt foredragsholder. Hun fremstår direkte og troverdig og hennes ekte engasjement treffer alle som jobber med barn, også foreldre!

Målgruppe for kurset:
Kurset retter seg mot alle som jobber i barnehage

Opptakskrav:
• Ingen krav til forkunnskaper