Elite hesteeier - nettkursSted: Nettkurs / Nettstudie
Hele landet
Type:Nettkurs og nettstudie
Studie / yrkesutdanning
Undervisningstid: Start når du selv vil
Varighet: Tilgang til kurset i 1. år
Pris: 6.997

Vi tilbyr nettkurs om elite hesteeier. Drømmer du om å ha et kunnskapsmessig fortrinn mht. din hest og treningen dere utfører? Her får du vite det du trenger for å holde hesten din frisk, trene riktig og for å forstå hvordan hestens kropp fungerer.

Innhold:
Dette vil optimalisere hestens helse og treningsopplegg - og du kan antakelig nyte enda bedre resultater! For hver modul har vi laget frivillige arbeidsoppgaver slik at du kan trene og øve deg på det du har lært. Dette er kort og godt Norges første online kurskonsept i sitt slag hvor du får så mye kunnskap om et aktiv hesteliv som du får her.

Kurset er delt inn i følgende moduler:
Modul 1 - Hesten fra føll til voksen:
Hvis du er usikker på hva du kan og ikke kan gjøre ved forskjellige aldre hos hesten, kan du få riktig informasjon her - for eks. hva du bør passe på med tanke på trening, aktivitet, ro, typer aktiviteter, mengde aktiviteter, utstyr osv.. Du får også kunnskap om vanlige plager for den voksende, aktive eller gamle hesten og tiltak som kan gjøres med det.

Modul 2 - Avansert treningslære:
Her får du vite det du trenger om treningslære på alle nivå! Vanlig treningslære, styrketrening, utholdenhetstrening, trening av koordinasjon og balanse. Hver type sport og farene for skader. Vanlige, treningsrelaterte skader og plager og hvordan det kan forebygges og hvis oppstått tilnærmes. Helt konkrete øvelser er filmet slik at du enkelt skal kunne forstå hvordan du gjør dette hjemme! Øvelser du kan gjøre med hesten din om den ikke tåler for mye fysisk belastning.

Modul 3 - Hestens eksteriør:
Her får du lære om det som kan være styrker og svakheter med forskjellige beinstillinger og fasonger. Du lærer hvordan du kan trene hesten din for å kompensere for diverse eksteriørmessig avvik. Du lærer også om hestens gangarter og hvordan du kan observere disse hjemme.

Modul 4 - Treningsplan:
Her er den informasjonen du trenger slik at din treningsplan blir super! Du lærer hvordan du lager en treningsplan og hvordan man inplementerer diverse fragmenter i trening i løpet av en sesong. Hvilke faktorer skal inn i treningsplanen og hvordan skal skrive treningsdagbok. Hvordan gjøre riktige justeringer slik at du får de resultater du ønsker med hesten din.

Modul 5 - Hestens øvrige helse:
Her får du lære litt om den generelle allmenntilstand, foring og masse mer som kan hjelpe deg til å oppdage eventuelle problemer. Du får også lære hvordan du kan gjøre rutinemessig undersøkelse av egen hest. Hvilke ting du bør undersøke ekstra nøye på hester innen sprang, trav, dressur og andre typer hestesporter. Når skal du kontakt med veterinær eller fysioterapeut. Du lærer visuell undersøkelse, bevegelsesutredning og palpasjon. Når du som eier kan dette, vil det kunne forebygge skader og plager slik at ikke verdifull trening går tapt eller at hesten din går og har plager.

Modul 6 - Utstyr og utstyrstilpasning:
Har hesten din riktig utstyr og utstyr som passer? Du får lære hvordan du kan finne utstyr som passer ditt bruk. Hva kan skape problemer? Viktig info om sal. Bruk av dekken og tilpasning av dekken. Du får lære det du trenger slik at du kan benytte riktig utstyr og riktige fagfolk.

Modul 7 - Massasje og streching:
DU kan hjelpe hesten din på kort tid og med enkle metoder! Her får du lære enkle massasjeteknikker og stretching som du kan utføre selv på din hest. Du får en god innføring i hva du kan gjøre og når du kan gjøre det.

Modul 8 - Tilbake etter sykdom og skade:
Her får du hjelp hvis skaden er skjedd. Hva bør gjøres av rehabilitering hos rehabiliteringsterapeut og hva kan du som eier gjøre av rehabilitering hjemme etter de aller vanligste skader og operasjoner: seneskader, gaffelbåndskader, leddproblemer, problemer i rygg og mye mer. Du lærer de riktige tiltakene slik at hesten din får best mulig oppfølging etter skade!

Facebook-gruppe med andre kursdeltakere:
Du får tilgang til en lukket eksklusiv Facebook-gruppe hvor du også kan samhandle med andre Elite hesteeiere og i hele din kursperiode på 1 år får du månedlige live spørretimer med spørsmål og svar.

Fagperson: Line Østerhagen

Jeg heter Line Østerhagen. Jeg brenner for dyr, og ønsker å hjelpe eiere til å nå enda flere mål med hesten sin enten det er god helse eller prestasjon i konkurranser. Her har jeg laget et kurs som vil være til nytte for deg og hesten din uansett nivå, alder og mål! Jeg har 20 års klinisk erfaring og 12 års utdanning innen fysikalsk behandling, terapi og medisin. Jeg utdanner terapeuter på dyr og har gjort det i 15 år og har lang erfaring i å lære bort!

Målgruppe for kurset:
Nettkurset er for deg som er opptatt av at hesten din skal ha det bra og som vil få kunnskap du ikke får mange andre plasser.

Kursmateriell:
Du får kurset levert på en super læreportal som kan benyttes på tlf, nettbrett og pc / mac. Du får tilgang til kursmateriellet du kjøper med en gang.

Eksamen / sertifisering:
Etter at du har tatt kurset, kan du ta en online prøve. Hvis denne gjennomføres med minst 63% riktig svar, vil du få opp et digitalt kursbevis som du kan laste ned til din pc.