Digitale verktøy - rett i lommaKursarrangør: Musikkpedagogikk.no
Sted: Hele landet
Hele landet
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Foredrag
Nettkurs og nettstudie
Undervisningstid: Ta kontakt for avtale
Varighet: 60 - 90 minutter

Hvordan preger moderne teknologi barn og ungdom? Og hvordan påvirker dette undervisningen i kulturfag? Vil teknologien "parkere" pedagogen? Eller kan pedagogen styre teknologien?

Og hvilket ansvar har vi for å ta varer på det beste av det bestående, samtidig som vi viser vei inn i det beste av det nye? Digitale verktøy har i vår tid blitt allemannseie og teknologien tilgjengeliggjør kompetanse på stadig nye nivåer og i nye former. Som pedagoger må vi følge denne utviklingen. Hva får det å si for lærerrollen?

Foredragsholder Eldar Skjørten balanserer sitt innlegg ved både å argumentere for bruk av moderne teknologi, peke på hvordan - og samtidig vise hvordan pedagogen er den rette til å ta vare på det beste av det bestående.

Foredraget kan med fordel suppleres med musikkinnslag der foredragsholder, sammen med to dyktige elever, viser digitale verktøy i samspill med akustiske instrumenter. Elevdeltakelsen gir en interessant tilleggsdimensjon. Det fremstår som gode eksempler og viser konkret gjennomførbarhet.


Målgruppe for kurset:
Foredraget passer spesielt godt for pedagoger og ledelse i kulturskoler, grunnskoler og høyere utdanning.