Båtførerprøven - nettkursKursarrangør: Maritim Kompetanse
Sted: Nettkurs / Nettstudie
Hele landet
Type:Nettkurs og nettstudie
Undervisningstid: Når det passer deg
Varighet: 30 dager
Pris: 890

Vi tilbyr båtførerprøven på nettet. Båtførerprøven er obligatorisk for alle født etter 1980 som skal føre båt lengre enn 8 meter eller båt med mer enn 25 hk. Båtførersertifikatet gir deg mulighet til å føre båt opp til 15 meter (50 fot) med ubegrenset antall hk.

Innhold:
Dette kurset er tilpasset for deg som ønsker å ta båtførerprøven og har behov for å få nødvendige forkunnskaper. Innholdet dekker det pensumet som Sjøfartsdirektoratet har satt og har øvingsoppgaver tilpasset hvert tema.

Kurset er en fullverdig erstatning for et klasseromkurs, forskjellen er at du bruker akkurat den tiden du trenger. Prøvene etter hvert kapittel er med å sikrer at du har den kunnskapen som trengs for å bestå båtførerprøven.

Kurset er satt sammen av filmklipp, presentasjoner og over 50 øvingsoppgaver. Alt kan lastes ned på din enhet gjennom appen, eller streames direkte i nettleseren din. For oss er det et mål at du skal kunne ta kurset i ro og fred, helt i ditt eget tempo.

Vi demonstrerer praktiske oppgaver i sjøkart og utfordrer deg på regnestykker. Det kan derfor være en fordel å ha kalkulator og notisblokk klar ved siden av deg. Bruk pauseknappen for å få tid til å teste ut kunnskapen selv.

For å avlegge båtførerprøven må du avtale prøvetid på et av våre testsenter. Maritim Kompetanse Norge AS har testsenter godkjent av Norsk Test AS på over 60 steder over hele Norge. Grundig informasjon om hvordan du skal gå frem for å ta eksamen er inkludert i selve kurset.

Pensumet til båtførerprøven består av 4 emner:
• Sjømannskap m.v.
• Lover og regler
• Navigasjon og kartlesing
• Spesielt viktige emner

• Tilleggsinformasjon
• Fullføringsregler

Målgruppe:
Alle som ønsker å ta båtførerprøven

Forkunnskaper:
Ingen krav til forkunnskaper

Eksamen / sertifisering:
Etter endt kurs avslutter vi med å avlegge eksamen elektronisk, vi stiller med alt av utstyr til dette formål (Datautstyr, kart, parallellforskyver osv). Prøven kan tas fra og med fylte 14 år og hvis bestått blir Båtførersertifikatet utsendt ved fylte 16 år av Norsk Test på oppdrag av Sjøfartsdirektoratet. Eksamensavgiften til Norsk Test AS vil komme i tillegg.

Eksamensavgift til Norsk Test AS kommer i tillegg og er på kr. 744,­-. Du er selv ansvarlige for å melde deg opp til eksamen og betale eksamensavgiften før kursdagen. Det er ikke mulig å ta eksamen før eksamensavgiften er betalt. Registrering er mulig selv om du ikke vet hvilken dag du skal på kurs.

Hvis du er uheldig og ikke består båtførerprøven gir vi deg muligheten til å delta på kurs igjen 1 gang uten ekstra kostnader, dette tilbudet gjelder 1 år fra førstegangs deltagelse.

Merk at det må gå minst 14 dager før du kan gå opp til ny eksamen.