Båtførerprøven fjernundervisning kveldKursarrangør: Viken Kompetanse AS
Sted: Nettkurs / Nettstudie
Hele landet
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Nettkurs og nettstudie
Studie / yrkesutdanning
Undervisningstid: kl 17:00 - 22:30
Varighet: 7 timer
Pris: 1600

Vi tillbyr båtførerprøven for fritidsbåter fra 8 meter til 15 meter eller fra 25hk motorkraft. Viken kompetanse er godkjent testsenter for båtførerprøven!

For å få utstedt båtførerbevis, må man avlegge eksamen ved et godkjent testsenter. Alle som ønsker å avlegge båtførerprøven må registrere seg, laste opp bilde og betale eksamensavgift på Båtførerregisteret på forhånd.


Eksamen består av 50 spørsmål som må besvares i løpet av én time. Man må svare riktig på minst 80 % av spørsmålene for å bestå prøven. Det vil si at du maksimalt kan ha 10 feil for å bestå. I tillegg vil prøven inneholde et eget kapittel som heter ‘Spesielt viktige emner’. Her kan du kun ha to feil for å bestå, uavhengig av hvordan du har gjort det på resten av prøven. Du kan altså stryke med totalt tre feil, dersom alle feilene ligger under ‘Spesielt viktige emner’.


Når du avholder eksamen, vil du få utdelt ditt eget kart og parallellforskyver for å gjennomføre navigasjonsoppgavene. Dersom du ønsker å øve på dette i forkant av eksamen.