2D- og 3D-printing kurs



Sted: Akershus, Bærum / Sandvika
Akershus
Kursadresse: Forneburingen 11, 1360 Fornebu (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid: Ta kontakt for informasjon
Pris: 8.250 pr semester

Vi tilbyr kurs i 2D- og 3D-printing. Studentene introduseres til fotografi og digital billedbehandling, herunder fotoutstyr, materialer, prosesser, filmfremkalling, forstørring, ferdiggjøring og presentasjon

Innhold:
Det blir gitt opplæring i bruk av analogt og digitalt utstyr, generell programvare og programvare knyttet til faglig virksomhet og rettet mot kommunikasjon, design og multimedia. Målområdet er bruk av elektroniske medier som hjelpemiddel i eget skapende arbeid. Det blir gitt opplæring i bruk av analogt og digitalt utstyr, generell programvare og programvare knyttet til faglig virksomhet og rettet mot kommunikasjon, design og multimedia. Målområdet er bruk av elektroniske medier som hjelpemiddel i eget skapende arbeid. Tilrettelegging av studentenes profesjonelle liv.

Fokuserer spesifikt på form, innovasjon og metodikk innenfor studiopraksis. Det blir fokusert på kreative kognitive prosesser i arbeid med kunstfaglige prosjekter, design og idé utvikling. Dette for å oppnå kunstnerisk modning og selvstendighet i disse fagene. I dette emnet lærer studentene å skape egne konsepter/ideer med utgangspunkt i eget uttrykk, å formidle, presentere og markedsføre eget arbeid. De lærer å utforme egen arbeidsbeskrivelse og å søke fondsmidler til finansiering av egne prosjekter.

Studentene får mulighet til å lære seg hvordan man driver et bildelverksted som vender seg til alle fotografer og billedkunstnere med de høyeste kvalitetskrav. De vil lære å lage digitale fine art trykk (som er det samme som Giclee trykk) opptil 110 cm i bredde fra rull. De vil lære å montere trykk på plater, optimalisere og arkivere kunstverk, i tillegg til å kunne trykke på lerret og baklitfilm. Studentene vil lære billedbehandling (forstørring, skarphet, farge og formatkorrektur).

De vil kunne trykke store formater og montere på plansjer, hefter (dobbel- eller ensidig trykk) samt individuelt tilpasse innpakninger, til forsendelse og / eller presentasjoner. De vil kunne gi rådgivning innen materialvalg og kunne trykke i topp kvalitet, med pigmentbasert blekk på et stort utvalg papir i alle prisklasser i store og små formater opptil 110 cm i bredde fra rull, A0, A1, A2, A3 og A4. De vil også få en grundig innføring i bruk av 3D-printing teknologi.

Holdes av: Tammo Rist og Hans Skovholt


Målgruppe for kurset:
For de som ønsker å lære om fotografi og digital billedbehandling, herunder fotoutstyr, materialer, prosesser, filmfremkalling, forstørring, ferdiggjøring og presentasjon.

Kursmateriell:
Itillegg til vanlig undervisningsmateriell som staffelier, tegnebord, dreiebord for modellering, etc. har skolen eget fotolabaratorium, 2D- og 3D-printingverksted med prof. skanner, komplett lysutstyr, video, tv, datarom, bibliotek samt et fyldig lysbildearkiv. Skolen har datautstyr med egne tegne-programmer, photoshop, skanner osv, i tillegg til utstyr for arbeide med video og videoredigering. Du må regne med merutgifter i løpet av skoleåret på NOK 3.000 - 5.000,- til materiell og lignende som skolen ikke holder.

Uttalelse fra fornøyd kursdeltaker:
"Utdannelsen ved DTK har betydd mye for meg. Lærte utrolig mye og er strålende fornøyd. Skolens dyktige lærere har lært meg å se og jobbe med konsept. Det at vi også lærte å arbeide med annet enn bare maleriet har også vært veldig nyttig. Nå er jeg mye bedre rustet til å søke utstillinger og videre utdannelse. Jobber daglig i mitt eget atelier. Selger bilder og skal begynne å søke på utstillinger . Deltar innimellom på workshops og kurs. Har fått bedre nettverk og har blitt invitert med på utstillinger. Noe som jeg også tror jeg kan takke skolegangen for!"
- Trude Viken

Først vil jeg si at DTK har gitt meg utrolig mye god kompetanse innen fagfeltet kreativt arbeid. Jeg har lært (i større grad) å tenke på en reflektert og nyansert måte, men samtidig også være spontant. I dag studerer jeg 2. år ved Bergen Arkitekthøgskole (av totalt 5 år). Skolen er veldig kunstorientert og jeg har derfor fått anledning til og fortsette med blant annet billedkunst. Jeg kommer alltid til å sette stor pris på min tid ved DTK, og er veldig takknemlig for mulighetene dette studiet har gitt meg i ettertid. Jeg har med andre ord kun positive tilbakemeldinger å komme med.
- David Valen Aadland