Makrofotografering - for firmaer, fotoklubber og andre grupperKursarrangør: Fotograf Terje Skåre
Sted: Hele landet, Avtales etter deres ønske
          
Type:Bedriftsinternt / Større grupper
Undervisningstid: Ta kontakt for avtale
Varighet: 2 kvelder
Pris: Avtales

Dette er et rent praktisk fotokurs i Makrofotografering med Terje Skåre. Når man går tett på motivet dukker en helt ny og spennende verden opp, et univers med et nesten uendelig antall muligheter for forskjellige bilder.

Blomster, insekter, rustflekker eller hva som helst – konkret eller abstrakt – dokumenterende eller kunstnerisk – valget er ditt. Slipper man kreativiteten løs og jobber kunstnerisk med makrofotografering glemmer man rett og slett tid og sted!

Målsetting og detaljert informasjon om kurset:
Som sagt, en hel ny verden av motiver. Når man går så nærme motivet og jobber med de små detaljene får man et helt nytt bilde om man flytter kamera bare noen få cm eller mm til siden. I tillegg er dybdeskarpheten minimal noe som også betyr at nye motiver og komposisjoner dukker opp om man beveger kamera bitte litt nærmere eller lenger fra motivet.

Det er utrolig spennende å utforske dette universet som gir stort rom for en lek med linjer, former og farger. Og man kan spille på den ene skarpe detaljen mot alt det uskarpe i resten av bildeflaten. Dette er et motivområde der man virkelig kan slippe kreativiteten løs. Selvsagt kan man velge å la et makrobilde være av det rent dokumenterende slaget – helt fint til sitt bruk, men kanskje vel så spennende er det å gå til den andre enden av skalaen og la kunstneren i deg slippe fram!

For å ta tette makrobilder så må man selvsagt ha egnet utstyr for dette, som makroobjektiv eller mellomringer. Begge alternativer gir en god nærgrense og muligheter for å fange de små detaljene. Om man ønsker å investere i et makroobjektiv er min anbefaling å gå for en 105mm makro. Dette valget er en god avveining mellom størrelse, pris og dybdeuskarphet, samtidig som det er en veldig fin brennvidde for portrettfotografering.

Selvsagt kan man gå ganske tett på motivet også med enkelte andre objektiver som ikke er rene makroobjektiver. Det handler uansett om å se motiver, posisjonere kamera, komponere, utnytte lyset, gjøre fornuftige kamerainnstillinger osv. Så man må ikke nødvendigvis ha makroutstyr for å delta på dette kurset dersom man er fornøyd med å bare komme ganske nærme. Faktisk kan man ta fine nærbilder også med mobiltelefonen da den har en veldig god nærgrense.

Rent praktisk blir det en kort innledning på starten der jeg snakker og forklarer litt om makrofotografering og viser noen bildeeksempler. Så fotograferer vi, på jakt etter spennende detaljer. Jeg bistår den enkelte deltaker etter ønske gjennom hele prosessen – fra å finne motiver og se muligheter til å komponere, stille inn kamera osv.

Etter fotograferingen setter vi oss ned på et passende sted der vi kan se gjennom bilder, diskutere og summere opp. Vi beskjærer og justerer bildene i Lightroom i denne prosessen for å se potensialet i det enkelte bilde.

Vanligvis holdes dette kurset over to kvelder, men omfanget kan tilpasses den enkelte kunde.

Målgruppe for kurset:
For den som ønsker å fordype seg i de små detaljene. Et spennende univers med en uendelighet av motiver.

For firmaer, foreninger, fotoklubber, større eller mindre grupper, eller hvem det skal være - alle som ønsker kurs av denne type.

Kursmateriell:
Fyldig oppsummering på email

Vis flere tilsvarende kurs: