´Portrettlys Gatelangs´ - for firma, fotoklubber og andre grupperKursarrangør: Fotograf Terje Skåre
Sted: Hele landet, Etter deres ønske
          
Type:Bedriftsinternt / Større grupper
Undervisningstid: Ta kontakt for avtale
Varighet: 1 kveld
Pris: Avtales

Dette er et rent praktisk fotokurs over en kveld med Terje Skåre som handler om LYS – om å finne og bruke det eksisterende lyset der du er, naturlig lys eller kunstig lys – som portrettlys. I dette tilfellet det eksisterende lyset langs gata i byen. Se lyset i mørket!

Målsetting og detaljert informasjon om kurset:
Det eksisterende lyset kan altså være det naturlige lyset – som de siste lysstrålene fra kveldshimmelen som smyger seg ned mellom bygningene. Eller det kan være det kunstige lyset – som skinnet fra et utstillingsvindu eller lyset fra et reklameskilt.
Som for Workshop LYS er stikkordene i denne forbindelse å Se lyset, forstå lyset, skape lyset og bruke lyset! Omgivelsene er alltid med og påvirker hvordan lyset blir. Ved å lære seg å forstå hvordan lyset blir formet har man en stor fordel og kan “skape” det gode lyset med enkle midler. Det handler helt enkelt om å finne det spennende og gode lyset og posisjonere modellen gunstig i dette lyset og omgivelsene ellers. Det eksisterende lyset er dessuten helt gratis!

Det er befriende å kunne klare seg med kun dette eksisterende lyset. Selv om det er et svakt lys kan det ha veldig gode kvaliteter ellers. Lysets retning og hardhet er det aller viktigste å passe på! Ellers er det til god hjelp i svakt kveldslys at dagens kamera kan by på høg ISO med god kvalitet, og at de fleste objektiver har stabilisator.
Man trenger ingen forkunnskaper for å delta på og ha utbytte av dette praktiske kurset. Men de som tidligere har deltatt på Workshop Lys i OKK kan ta dette som et steg videre i prosessen med å se og bruke lyset.

Rent praktisk blir det en kort innledning på starten der jeg snakker og forklarer litt om lys og viser noen bilder som illustrerer dette. Så vandrer vi "gatelangs" på jakt etter det spennende lyset, finner noen gode steder og fotograferer en stund før vi vandrer videre. Vi er modeller for hverandre. Etterpå setter vi oss ned på et passende sted der vi kan se gjennom bildene, diskutere og summere opp, og gjerne ta en matbit mens vi gjør dette. Det kan bli både en lærerik og en hyggelig kveld!

Målgruppe for kurset:
Den som ønsker å lære seg å se, forstå og utnytte det eksisterende lyset til portrettfoto.

For firma (intern fotoklubb), firma (jobbrelatert), foreninger, fotoklubber, større eller mindre grupper, eller hvem det skal være - alle som ønsker kurs av denne type.

Kursmateriell:
Fyldig oppsummering på email

Vis flere tilsvarende kurs: