Grunnkurs foto - for firma, fotoklubber og andre grupperKursarrangør: Fotograf Terje Skåre
Sted: Hele landet, I deres lokaler eller etter deres ønske
          
Type:Bedriftsinternt / Større grupper
Undervisningstid: Ta kontakt for avtale
Pris: Avtales

Fotograf Terje Skåre tilbyr grunnkurs foto - for firma, fotoklubber og andre grupper. Kurset gir inspirasjon og kunnskap, visuelt og teknisk. Det ideelle kurs for hobbyfotografen, familiefotografen og entusiasten! Lær å ta bedre bilder!

Grunnkurset krever ingen forkunnskaper da alle grunnleggende begreper vil bli gjennomgått. Det passer for deg enten du er nybegynner eller har fotografert en del, men gjerne vil lære mer. Det eneste som kreves er lysten til å lære å skape bedre bilder. Kurset vil gi kunnskap og inspirasjon, og stimulere kreativiteten – gjennom å ta bilder, se bilder og diskutere bilder – masse bilder!

For å kunne være i stand til å skape et bra bilde er det en nødvendighet å kunne bruke verktøyet. Derfor er det også viktig at du lærer deg det grunnleggende om hvordan et kamera fungerer. Da vil du nemlig bevisst kunne utnytte dette til å skape bildet slik du ønsker det, i stedet for å være prisgitt tilfeldighetene. Vi lærer også å forstå det digitale bildet og kameraets digitale innstillingsmuligheter, slik at vi kan gjøre fornuftige valg for et best mulig bilde. Det vises også noen få eksempler på hvordan man i etterkant kan forbedre et digitalt bilde ved bruk av Lightroom.

Målsetting:
• Hovedmålet med kurset er å lære å skape bedre bilder! Da må man:
• Forstå grunnleggende funksjoner og innstillinger på et kamera (lukker, blender osv)
• Lære hvordan disse påvirker bilderesultatet.
• Forstå digitale funksjoner og innstillinger, og effekten av disse.
• Lære å se, finne motiver og bestemme hva man vil fortelle.
• Fortelle dette gjennom en spennende komposisjon.
• Se lyset, forstå lyset, skape lyset, bruke lyset.
• Få innblikk i hvordan et digitalt bilde kan forbedres ytterligere gjennom bildebehandling.
• Tenke visualisering og slippe kreativiteten løs.

På kurset blir stoffet rikt illustrert med bilder. Nøkkelen til effektiv læring er å prøve og feile selv. Det gis fotografiske oppgaver som skal løses. Bildene blir gjennomgått og vi diskuterer hva som fungerer og hva som kanskje kunne vært gjort anderledes. Øvelse gjør mester!

Etter endt kurs håper jeg at fotointeressen har blitt ytterligere stimulert og at grunnlaget er lagt for at du kan utvikle deg videre med å ta bedre bilder på din individuelle måte.

Målgruppe for kurset:
Den som ønsker å lære å ta bedre bilder gjennom å få inspirasjon og kunnskap - visuelt og teknisk.

For firmaer, foreninger, fotoklubber, større eller mindre grupper, eller hvem det skal være - alle som ønsker kurs av denne type.

Kursmateriell:
Et fyldig kurskompendium.
Pluss oppgaver og fyldige oppsummeringer på email.

Uttalelse fra fornøyd kursdeltaker:
Tilbakemelding fra en tidligere kursdeltaker:
“Dette var det mest inspirerende kurset jeg har vært på i lange tider! Man glemte tid og rom, og fantastisk miljøbytte etter en lang arbeidsdag! Du er pedagogisk som lærer, inspirerende og engasjerende, ryddig og kunnskapsrik. Hjemmeoppgavene har vært fine treningsøvelser. Feedback man fikk på kurset på bilder som man ble tatt var også lærerikt.
Du har vekket interessen for å utvikle seg videre!
Jeg skal absolutt anbefale disse kursene til venner/kjente?
Mvh Kari Røhrl”

Vis flere tilsvarende kurs: