Video til konfirmasjon?Kursarrangør: Jens Petter Grønnesby
Sted: Hele landet
Hele landet
Type:Privatundervisning
Undervisningstid: Ta kontakt for avtale
Pris: Avtales

Vi tilbyr deg hjelp til å lage video til konfirmanten. Mange ønsker å lage video til konfirmanten. Kanskje er akkurat DU en av dem. Du trenger tips, inspirasjon og rett slett eksempler på hva som kan gjøres?

Hva er en video?
Du synes kanskje dette er et dumt spørsmål. Men mange kontakter meg fordi de ønsker å kombinere bilder, filmklipp og musikk. De har ofte lagd en PowerPoint med masse morsomme bilder og filmklipp og lurer på hvordan de kan kombinere dette med musikk. De ønsker egentlig å fortelle en «historie». En fortelling om deres barns oppvekst.

Video eller PowerPoint?
Det går an å lage masse fint med PowerPoint, eller Keynote, som er tilsvarende lagd for Mac. Min erfaring er at PowerPoint ikke er det verktøyet som egner seg best til dette.

Lage video til konfirmanten
Her forklarer jeg hva dette kan være, og du vil etter å ha sett den filmen vite mye mer om dette kan være noe for deg. Mange ønsker å bruke musikk samtidig med at de viser filmklipp. Det fungerer ikke i praksis hvis det lages inne i en PowerPoint. Du får det ikke til å synkronisere seg. Dette kan du imidlertid lage i iMovie eller andre videoredigeringsprogram. Jeg forklarer det godt i den første filmen her.

Er det vanskelig å lage video til konfirmanten?
Det hender jeg får dette spørsmålet. Min erfaring er at mange kan en del om dette. Men de mangler kunnskap om deler av prosessen. Noen har en del av bildene i Google Photo, en del andre bilder og filmklipp på noen minnebrikker, og de sliter med å samle alt på «ett sted». Andre kan mye om det der, men vet ikke hvordan de legger på musikk.

Digitalisere bilder, og filmklipp?
Filmklippene over her, er fra oktober 2000. Det ble filmet på et kamera med kassetter. Det vil si at de må digitaliseres før de kan brukes. Har du en konfirmant nå, er vel alt digitalisert automatisk. Men det kan være at du ønsker å ha med filmklipp av besteforeldre eller andre som ikke lever lenger? Kanskje kan en konfirmasjon være en anledning til å få litt orden på en del bilder og filmklipp som er litt «her og der»?

Video om en oppvekst:
Livet består av tusenvis av øyeblikk. Og ditt barns oppvekst er akkurat det. Tusenvis av opplevelser og minner. Men hvor er alle minnene? De er inne på telefonen din, inne på iCloud eller i en eller annen sky. Men hva er vitsen med alle bildene hvis du aldri gjør noe med dem? Filmklippene i denne artikkelen, er av ett av mine barn. Her er jo virkelig er et gullkorn jeg kom over da jeg lagde en film til han. Du har flere sånne øyeblikk du også. Så hva gjør du med det?

Hva koster det å lage en video til konfirmanten?
Det er selvfølgelig umulig for meg å svare på. Men du kan jo først tenke over. Er dette en utgift? Eller er det en investering? Hvis du etter å ha lest gjennom dette, lurer på hva JEG kan hjelpe DEG med? Da trykker du bare på knappen under her. Så beskriver du kort hva du lurer på. Jeg lover å svare deg, og en samtale med meg er helt uten forpliktelser, og helt gratis.

Kursholder:
Jeg heter Jens Petter Grønnesby. Jeg er utdannet fra Norges Musikkhøgskole. Jeg har jobbet med musikk, film og foto i mange år. Jeg har jobbet mye som foredragsholder og historieforteller, samtidig har jeg vært utøvende musiker og komponist.
Jeg er en meget kreativ og hyggelig fyr. Så bare ta kontakt.

Uttalelse fra fornøyd kursdeltaker:
Kirkens bymisjon samarbeidet med Jens Petter om flere skrivekurs. Han lagde sammen våre brukere flere flotte sanger. Noen av dem ble profesjonelt spilt inn, og også fremført ved våre konserter. Han gis mine beste anbefalinger.
-Knut Størdal Musikalsk ansvarlig Kirkens bymisjon, Trondheim

Jens Petter Grønnesby lagde til sesongen 2018, vår supportersang «Stolt av Ranheim». Vi lagde selv video til sangen som vi var meget fornøyd med. Jeg gir Jens Petter mine beste anbefalinger.
-Frank Bo Lidahl Daglig leder Ranheim Toppfotball

Vis flere tilsvarende kurs: