I denne kategorien finner du alle typer offshore kurs som petroleum, olje og gass, borekurs, brønn og brønnteknikk, trykkurs og avfallshåndtering offshore. HMS kurs og sikkerhetskurs finner du under kategorien HMS ? Helse Miljø og Sikkerhet. Hvis du ikke finner kurset du leter etter, oppfordrer vi deg til å ta kontakt med oss, så finner vi det for deg. Vi gjør oppmerksom på at alle sikkerhetskurs er samlet i kategorien HMS og førstehjelp. Det er også en egen kategori for sikkerhetskurs offshore.
Vi tilbyr kurs i Hydraulikk - Slanger, rør og fittings. Kurset er for deg som installerer og vedlikeholder slanger, rør og fittings i hydraulikksystemer i alle typer anlegg både off-shore og on-shore. kurset består av to selvstendige kurs: Slangepressing og Fittings and small bore tubing systemer.
Vi tilbyr grunnkurs i hydraulikk I. Kurset går over 5 dager, og har ca 50/50 fordeling av teoretisk gjennomgang i klasserom og praktiske øvelser i vårt hydraulikklaboratorium. Kursdeltagerne deles inn i grupper og roterer i et system - veiledet av flere svært dyktige instruktører.
Vi tilbyr videregåendekurs i hydraulikk II. Hydraulikk II er en videreføring av Hydraulikk I. Deltagerne vil etter kurset ha bedre forståelse for mer komplekse hydraulikkskjemaer, mer omfattende systemforståelse, og en innføring i flere sammensatte komponenter.
Vi tilbyr videregåendekurs Hydraulikk III - Proporsjonalhydraulikk. Med grunnleggende hydraulikkompetanse fra Hydraulikk I og II eller tilsvarende, vil dette kurset gi deg en god innføring av komponenter og systemer med proporsjonalt hydraulisk utstyr.
Vi tilbyr kurs i Hydraulikk III - Vannkraftverk. Kurs i systemforståelse, feilsøking og drift av turbinregulatorer og damluker. Dette kurset tar for seg hydraulikken i et vannkraftverk med hovedvekt på turbinregulatorer og damluker.
Vi tilbyr kurs i Hydraulikk IV. Feilsøking, drift og vedlikehold av hydrauliske anlegg. Dette kurset tar sikte på å øke deltagernes evne til logisk feilsøking gjennom teoretisk kunnskap og praktiske øvelser på hydraulisk utstyr.
Vi tilbyr kurs i Kule- og rullelager I. 2/3 av alle lagerhavarier skyldes at disse behandles feil enten ved montering eller drift.
Vi tilbyr kurs i Oppretting av roterende utstyr. Kurset gir en grundig gjennomgang av prinsipper, forutsetninger, toleranser og metoder for et godt opprettingsresultat. En stor del av kurset er lagt opp med praktiske øvelser.
Vi tilbyr grunnkurs i PLS I. Dette kurset er for deg som skal lære om PLS og hvordan du kan drifte og overvåke styresystemer med PLS.
Vi tilbyr videregåendekurs i PLS II. Dette er et videregående kurs i PLS-programmering med fokus på avansert bruk av signaler og behandling av disse. På kurset lærer du om reguleringsteknikk og alarmhåndtering, datafangst og logging, samt feilsøking med PLS.
Vi tilbyr kurset Pumper og tetninger I. Feilsøking, drift, vedlikehold og operasjonsforståelse for operatører, prosessteknikere og mekanikere. Kurset går over 5 dager, og har ca 50/50 fordeling av teoretisk gjennomgang i klasserom og praktiske øvelser i vårt pumpelaboratorium.
Vi tilbyr kurs i Slangepressing. På kurset vil du lære å velge riktige slanger, slangetyper, koblinger og presse dette sammen til en komplett hydraulikkslange. Kurset kombinerer teori og praksis og avsluttes med en skriftlig prøve.
Vi tilbyr kurset Ventilteknikk kurs NOG-143. Dette kurset en grunnleggende kompetanse basert på aktuelle ventiltyper og aktuatorer som er installert og nyttet i prosessanlegg både on- og offshore, og opplæringen følger NOG´s læreplan for kurs i ventilteknikk.
Vi tilbyr grunnkurs i flensearbeid NS-EN 1591-4 (NOG118). Kurset gir grunnleggende kunnskaper innen forberedelse, planlegging, utførelse og dokumentering av arbeid med boltetrekking av flenseforbindelser på trykksatte systemer.
Vi tilbyr repetisjonskurs i flensearbeid NS-EN 1591-4 (NOG118). I kurset som er i henhold til NS-EN- 1591-4, får kursdeltaker grunnleggende kunnskaper innen forberedelse, planlegging, utførelse og dokumentering av arbeid med boltetrekking av flenseforbindelser på trykksatte systemer.
Vi tilbyr krankurs i G5 offshorekran (40t). Etter fullført kurs skal deltagerne få teoretisk grunnopplæring på offshorekran og god forståelse i prinsippene for offshorekranens struktur og virkemåte.
Vi tilbyr krankurs på G5 offshorekran modul P-3.1. Etter fullført kurs skal deltagerne ha fått teoretisk grunnopplæring på offshorekran, og god forståelse i prinsippene for offshorekranens struktur og virkemåte.
Vi tilbyr riggerkurs modul P-2.4 + P-4.4. Målsettingen er at etter gjennomført kurs skal deltakeren være i stand til å utføre sikre løfteoperasjoner og rigging ved bruk av enkle løfteinnretninger.
Vi tilbyr grunnkurs i verne og miljøarbeid land. Målsettingen er at etter gjennomgått kurs skal deltakerne ha den nødvendige kompetanse arbeidsmiljøloven krever av verneombud, ledere og representanter i AMU, slik at de kan praktisere sine verv på en fullgod måte.
Vi tilbyr grunnkurs i verne og miljøarbeid offshore. Målsettingen er at etter gjennomført kurs skal deltakerne ha den nødvendige kompetanse arbeidsmiljøloven krever av verneombud, ledere og representanter i AMU, slik at de kan praktisere sine verv på en fullgod måte.
Vårt fallsikringskurs gir en grunnleggende teoretisk og praktisk innføring i fallsikring og bruk og valg av fallsikringsutstyr. Kurset vil også gi deltakerne kunnskap om oppbevaring, vedlikehold og kassering av utstyr.
Vi tilbyr kurs i G7 - Taljer, vinsjer, spill - Kontrollør. Hensikten med opplæringen er å gi teoretisk og praktisk opplæring til personer som ønsker å avlegge teoretisk og praktisk prøve for kontrollgruppe G07 Taljer, vinsjer, spill.
Operational responsible person 16 hours
Vi tilbyr Riggerkurs modul P-2.4 + P-4.4. Opplæringen skal gi riggere god innsikt i prinsippene for konstruksjon, virkemåte, bruk og vedlikehold, slik at uhell og ulykker i forbindelse med riggoperasjoner unngås.
Målsetingen med kurset er å gi deltakerne tilstrekkelig kunnskap til å kunne ivareta rollen "teknisk ansvarlig".
Skal du jobbe offshore er riggerkurset mer eller mindre obligatorisk. Fordi flere kurs bygger videre på dette, gir det mange nye muligheter. Du lærer å bruke taljer og løfteutstyr om fallsikring og hvordan unngå ulykker. Når kurset er ferdig skal du trygt kunne utføre riggeroperasjoner på egenhånd.
Vi tilbyr kurs i HMS og vernombud. Kurset er rettet mot bygg og anleggs bransjen. Kurset avholdes over tre dager, for øvrig sørger Kompetanse AS for alt nødvendig utstyr for gjennomføringen av kurset.
Vi tilbyr kurs i vernombud for bedrifter. Kurset er rettet mot bygg og anleggs bransjen. Kurset avholdes over tre dager, for øvrig sørger Kompetanse AS for alt nødvendig utstyr for gjennomføringen av kurset.
Vi tilbyr kurs i de viktigste tema innen HMS-arbeid. HMS for Verneombud er et pålagt kurs for dem som innehar rollen som verneombud i en bedrift eller organisasjon.
Vi tilbyr digitalt gassmålingskurs. Nettkurset skal gi deltakerne praktisk opplæring i gassmåling og kunnskap om farer ved arbeid i utsatte miljøer. Kurset er holdningsskapende og skal gi økt bevissthet rundt viktigheten av gassdeteksjon og riktig bruk av verneutstyr.
Vi tilbyr digitalt kurs i IWCF Drilling Well Control - level 3 & 4 som nettbasert undervisning. Kurset vil bli holdt som ett digitalt kurs i kombinasjon med e-læring som forberedelse til kurset.
We offer course about IWCF Drilling Well Control - level 3 & 4 in english. The course will be held as digital course by video-conference system (Zoom) with one of our instructors. Simulator test and theoretical test will be done Thursday and Friday.
Vi tilbyr grunnkurs i verne og miljøarbeid offshore som e-læring. Målsettingen er at etter gjennomgått kurs skal deltakerne ha den nødvendige kompetanse arbeidsmiljøloven krever av verneombud, ledere og representanter i AMU, slik at de kan praktisere sine verv på en fullgod måte.