I det siste har vi endelig begynt å våkne opp og skjønne at vi må gjøre noe for å bevare klimaet og miljøet vårt. I kategorien klima og miljøvern finner du kurs for miljøsertifisering og naturvern.
For å kunne bruke plantevernmiddel i produksjonen på garden, eller på ein annan arbeidsplass, må du ha autorisasjon for kjøp og bruk av plantevernmiddel. NLR Vest arrangerer obligatoriske kurs årleg i januar og februar.
Kurset er fagleg retta, og målgruppa er først og fremst bønder og entreprenørar. Kommunale sakshandsamarar vil og dra nytte av fagkunnskap for å kunne vurdere søknader og prosjekt.
«Inn På Tunet» er eit verna varemerke og kan kun brukast av godkjende gardar. Inn på tunet (IPT) er tilrettelagde og kvalitetssikra tenester på gardsbruk, retta mot menneske med ulike behov. IPT-aktivitetane skal vere knytte til livet og arbeidet på garden.
Vi tilbyr kurs i praktisk HMS-arbeid.
Vi tilbyr digitalt kurs i praktisk HMS-arbeid som internettkurs via Teams.
Vi tilbyr webinar om bærekraft - fra plikt til lønnsom butikk. Målet er å gi ledere, styremedlemmer og bærekraftsansvarlige starthjelp til å identifisere og utnytte de mulighetene for økt lønnsomhet som ligger i økt fokus på bærekraft og samfunnsansvar, i egen forretningsutvikling og innovasjon.
Vi tilbyr kurs om bærekraft - fra ord til handling med programvare fra Fifty5 som webinar. Formålet med kurset er å gi bærekraftsansvarlige starthjelp til å komme i gang med bruk av bærekraft løsningen fra Fifty5.
Vi tilbyr kurs om bærekraftsledelse. Det stilles stadig strengere krav til at virksomheter tar sitt samfunnsansvar og gjør sitt til å bidra til en bærekraftig utvikling. Dette stiller nye krav til ledelsen, både til daglig leder og hele ledergruppen.
Zoid AS holder kurs i Miljøfyrtårn for selskaper som ønsker å bli sertifiserte. En sertifisør skal være en uhildet tredjepart, som gjør en gjennomgang og vurdering om selskapet oppfyller kravene som skal til for å bli Miljøfyrtårn.
Vi tilbyr kurs om bærekraft: klima- og miljørett samt rapportering. Målsettingen med kurset er å gi et overblikk over utviklingen på miljø- og klimaområdet i Norge som følge av særlig regelutviklingen i EU.
Vi tilbyr kurs om forurensingsloven. Forbudet mot ulovlig forurensning og tiltaksplikten etter forurensningsloven §7 har blitt et stadig mer aktuelt tema de siste årene. Blant annet er aktualiteten drevet frem av det grønne skriftet, som kommer til uttrykk gjennom EUs grønne vekststrategi.
Vi tilbyr kurs om klima- og miljøkrav i offentlige anskaffelser fra 2024 - modul 2. Dette kurset gir deltakerne en helhetlig forståelse av SOA bærekraft og de sentrale prinsippene for offentlige anskaffelser.
Vi tilbyr kurs om moms over landegrenser - om innførsel og utførsel av varer og tjenester. Problemstillingene omkring import og eksport av varer og tjenester er erfaringsmessig utfordrende.
Vi tilbyr kurs om moms over landegrenser. Kurset vil fokusere på problemstillinger knyttet til import og eksport av tjenester over landegrenser. Dette kan være en kompleks oppgave på grunn av de mange regelverkene som må følges samtidig, som merverdiavgift, bokføringsregler og skatterapportering.
Vi tilbyr kurs om moms over landegrenser - varehandel. Målsettingen med kurset er å gi deltakerne en grundig forståelse av de juridiske og økonomiske aspektene ved varehandel over landegrenser.
Vi tilbyr kurs om nettverk i miljø- og produktrett. Fra naturressurs til produkt og avfall: Best praksis, dilemmaer og lovrammer. Et fokus på en bæredyktig fremtid har aldri vært mer aktuelt.
Vi tilbyder kursus om carbon footprint calculation. Kurset carbon footprint calculation vil gøre dig i stand til at forstå effekten af CO2-udledninger og vigtigheden af regelmæssigt at indrapportere disse.
Vi tilbyr kurs i miljøsertifisering – hva, hvor, når og hvordan. Dette kurset gir deg en bedre forståelse av hva og hvordan en miljøsertifisering kan og bør benyttes til det beste for prosjektet.
Ønsker du å bli tryggere på å bruke naturen som klasserom? Er du nysgjerrig på hvordan jobbe med livsmestring inn i skolen? Har du en drøm om at barn og unge rundt deg skal oppleve en trygg, lystbetont og selvstyrt oppvekst?
Dette kurset bygger videre på emnene fra Modul 1. Du har mellom kursene levert et refleksjonsnotat som drøfter din erfaring med bruk av metodikken, altså det å gi tillit, medbestemmelse og handlingsrom der du har eller kjenner på ansvar.
Dette kurset bygger videre på emnene fra modul 1 og modul 2, og er høyeste nivå i grunnutdanningen i Trygg av naturveiledning. Kurset sikter særlig mot at du skal bli trygg på å lede mestringsgrupper over tid der også individuell veiledning (1:1) kan være nyttig for flere av ungdommene.
Naturskole barnetrinn er et frivillig turfellesskap hvor elevene tilbringer én skoledag i uka i nærnatur. Tilbudet har som bærende mål å gjøre den enkelte elev og elevgruppe i stand til å bidra inn i et godt psykososialt miljø ved sin skole. Hovedmålgruppen er elever på mellomtrinnet (5.-7. klasse)
Naturskolen er lagt opp som et frivillig turfellesskap som går over 12 dager fordelt på 12 uker. Elevene søker selv om opptak, gjerne etter anbefaling fra skolen. Målgruppen er ungdomsskoleelever som ønsker en endring i hverdagen og en skoledag i uka i natur for en periode.
Vi tilbyr nettbasert kurs om vannbehandling - koagulering og dybdefiltrering. Godt og trygt drikkevann, vårt viktigste næringsmiddel, krever optimal drift av anlegg basert på kunnskap og erfaring.