Her finner du alt fra tradisjonelle håndverksfag som snekker, maler og rørlegger til andre mesterfag som anleggsgartner, baker eller frisør.Ønsker du å starte for deg selv eller få en ledende stilling i bedriften du jobber i? Da kan et mesterbrev være løsningen. Mestertittelen og merket signaliserer seriøsitet, pålitelighet og kvalitet. For å få innvilget mesterbrev kreves derfor både solid utdanning og praksis i faget.
Lær trygg mat- og personalhygiene for restaurant, kantine, kafé eller catering. Kurset gir deg praktisk kunnskap om lover, rutiner, HACCP, allergener og smittevern, perfekt for både nyansatte og erfarne i serveringsbransjen.
Lær HACCP og internkontroll for trygg matservering! Dette nettkurset gir ansatte og ledere i serveringsbransjen praktisk kunnskap om mattrygghet, risikovurdering og gode rutiner, tilpasset restauranter, kantiner, kafeer og gatekjøkken.
Kunnskap om alkoholloven, aldersgrenser, skjenketider og legitimasjonsplikt. Trygg håndtering av berusede gjester, samt innsikt i kontrollrutiner, roller og lokalt regelverk for å sikre ansvarlig drift i serveringsbransjen.
Forskrift om utførelse av arbeid § 17-5, fastslår at personer som bruker stillas må ha opplæring i hvordan man bruker stillas. Stillas Brukerkurs er et kurs som er utviklet for å gi deltakerne nødvendig kunnskap og kompetanse for å bruke stillas på en trygg og effektiv måte.
Regelverket for utførelse av arbeid § 17-3 pålegger de som skal bygge stillas i en høyde mellom 2 og 9 meter å ha dokumentert opplæring. Kurset dekker den teoretiske delen av opplæringen og er i samsvar med gjeldende forskrifter og NS 9700-1:2016.
Kompenda AS er godkjent av Fagrådet for våtrom til å arrangere våtromskurs. Kundene har forventninger til en håndverker med våtromsertifikat. Når du blir sertifisert håndverker, er det viktig at du følger anvisningene i Byggebransjens våtromsnorm (BVN) når du utfører arbeider i våtrom.
Kompenda AS er godkjent av Fagrådet for våtrom til å arrangere våtromskurs. Godkjent våtromsbedrift er en etterspurt merkevare. Med gjennomført modul B – Faglig leder – kan din bedrift søke om å bli med i ordningen «Godkjent våtromsbedrift».
Kurset er beregnet på de som tidligere har tatt våtromssertifikat i modul A, B eller C. Etter BVN 12.100 gjelder følgende regler for oppdatering av personlig våtromssertifikat: Fra 1. januar 2015 ble det innført obligatorisk oppdatering i Modul A som må gjennomføres minst hvert 5. år.
Vi tilbyr brukerkurs stillas og stiger som nettkurs. Formål med kurset er å kvalifisere personell for sikker bruk av stillas og stiger. Nettkurset er bygget opp i moduler med film, tekst og bilder og etter endt kurs er det lagt opp til en test som man må bestå for å utstedt kursbevis.
Vi tilbyr FSE-kurs for elektrikere med førstehjelp for bedrifter. Kurset er tilpasset kravene i forskriften og inneholder også opplæring i førstehjelp og spesialopplæring i førstehjelp ved ulykker forårsaket av elektrisk strøm.
Vi tilbyr FSE-kurs for elektrikere med førstehjelp som nettkurs. Kurset er bygget opp i moduler med film, tekst og bilder og etter endt kurs er det lagt opp til en test som man må bestå for å utstedt kursbevis.
Vi tilbyr årlig gjennomgang av FSE 2023 på norsk, engelsk, polsk som nettkurs. Sikkerhetsforskriften stiller krav til bedrifter om at det må gis nødvendig opplæring av medarbeidere innen FSE (Forskrift om sikkerhet ved arbeid i og drift av elektriske anlegg).
According to section 17 of “Regulations concerning the Performance of Work” all workers using scaffolding are to be given documented general training in the use scaffolding and ladders.
Vi tilbyr stillaskurs 2-5 meter med teori for bedrifter. Formålet med kurset er å gi teoretisk opplæring til personell som skal montere, demontere, endre og kontrollere stillaser med øverste stillasgulv over to meter i standardoppstilling.
Vi tilbyr stillaskurs 2-5 meter med teori som virtuelt klasserom. Formålet med kurset er å gi teoretisk opplæring til personell som skal montere, demontere, endre og kontrollere stillaser med øverste stillasgulv over to meter i standardoppstilling.
Vi tilbyr stillaskurs 2-5 meter med teori og praksis for bedrifter. Formålet med kurset er å kvalifisere arbeidstakere for montering, demontering, endring og kontroll av stillaser med øverste stillasgulv over 2 meter i standardoppstilling.
Vi tilbyr stillaskurs 2-5 meter med fallsikring som nettkurs. Formålet med kurset er å gi teoretisk opplæring til personell som skal montere, demontere, endre og kontrollere stillaser med øverste stillasgulv inntil 5 meter i standardoppstilling.
Vi tilbyr stillaskurs 5-9 meter med teori for bedrifter. Formålet med kurset er å gi teoretisk opplæring til personell som skal montere, demontere, endre og kontrollere stillaser med øverste stillasgulv fra fem til ni meter i standardoppstilling.
Vi tilbyr stillaskurs 5-9 meter med teori som virtuelt klasserom. Formålet med kurset er å gi teoretisk opplæring til personell som skal montere, demontere, endre og kontrollere stillaser med øverste stillasgulv fra fem til ni meter i standardoppstilling.
Vi tilbyr stillaskurs 5-9 meter med teori og praksis for bedrifter. Formålet med kurset er å kvalifisere personell for montering, demontering, endring og kontroll av stillas med øverste stillasgulv inntil ni meter i standardoppstilling.
Vi tilbyr våtromskurs grunnmodul som virtuelt klasserom. Grunnmodulen er et tverrfaglig kurs for alle som ønsker mer kunnskap om våtromsbygging. Kurset benytter Byggebransjens våtromsnorm (BVN) som kunnskapsbase.
Vi tilbyr våtromskurs modul A som virtuelt klasserom. Kundene har forventninger til en håndverker med våtromsertifikat. Når du blir sertifisert håndverker, er det viktig at du følger anvisningene i Byggebransjens våtromsnorm (BVN) når du utfører arbeider i våtrom. Riktig jobb første gangen!
Vi tilbyr nettbasert våtromskurs modul B som virtuelt klasserom. Med gjennomført modul B - Faglig leder - kan din bedrift søke om å bli med i ordningen «Godkjent våtromsbedrift».
Vi tilbyr våtromskurs oppdatering som virtuelt klasserom. Fra 1. januar 2015 ble det innført obligatorisk oppdatering i modul A som må gjennomføres hvert 5. år. Dette betyr at alle modul A sertifikater som i dag er eldre enn 5. år, regnet fra utstedt dato eller sist oppdatert på kortet, er ugyldige.
Koordinatorskolen ble etablert i 2013 for å bidra til at markedet skulle få tilgang til kompetente koordinatorer innen sikkerhet, helse og arbeidsmiljø (SHA). Kurset er et samarbeid mellom Norges bygg- og eiendomsforening, Quality Norway og Tekna.
Vi tibyr koppdateringskurs for SHA-koordinatorer som nettkurs. Har du tidligere deltatt på koordinatorskolen og/eller trenger en oppdatering? Da er dette kurs for deg!
Vi har gjennom opplæringskontoret på Jaren og i egen regi, hjulpet mange kandidater frem mot beståtte eksamner i elektrikerfaget.
Kurset gir en innføring i tidligere regelverk og gir deltakerne bedre forutsetninger for å kunne vedlikeholde, drifte og utføre endringer/utvidelser på elektriske anlegg som er bygget etter eldre regelverk.
Kurser tar for seg viktige forhold ved arbeid i medisinske områder. Alt fra rutiner og fokus ved arbeid på sykehus til teknisk forståelse vedrørende oppbygning av elektriske anlegg.
Vi tilbyr spesialtilpassende kurs. Ved behov kan kan vi skreddersy kursløsninger etter kundens ønske, da kan emner og innhold settes sammen for best mulig dekke samlet kompetansebehov.
Vi tilbyr kursing og opplæring for de som ønsker å ta steget og begynne med solcelle installasjoner.
Kurset er et innføringskurs i regelverk som gjelder for maskiner, og tar for seg krav som gjelder ved bygging av maskiner. Viktige prinsipper rundt maskinsikkerhet, risikovurdering, kompetansebehov og dokumentasjon som må være på plass før maskiner som skal settes i drift.
Vi tilbyr FSE og førstehjelpkurs. Kurset dekker myndighetenes krav til årlig opplæring av elektrofagarbeidere Lavspent/høyspent.
Vi tilbyr FSE instruert førstehjelp. Kurset dekker myndighetenes krav til årlig opplæring av instruert personell. Innholdet baserer seg på Forskrift om sikkerhet ved arbeid i og drift av elektriske anlegg.
Vi tilbyr internkontroll for elektrovirksomheter. Kurset gir en innføring i Internkontrollforskriften, med fokus på å etterleve krav for virksomheter med elektropersonell ansatt. Opplæringen tar for seg innholdet i ett internkontrollsystem for installasjonsvirksomheter.
Vi tilbyr kurs i overordnet elektrorelatert regelverk. Kurset er tilpasset ledere i elektrobedrifter og tar for seg sentrale forskrifter som man bør ha kjennskap til som leder i foretak som utfører arbeid på elektriske anlegg.
Vi tilbyr NEK 400. Kurset tar for seg samspillet med Forskrift om elektriske lav spenningsanlegg og NEK 400, og skal gi deltakerne bedre forutsetning for å forstå oppbygningen og hvordan man anvender normen
Vi tilbyr kurs til fagbrev i bakerfaget - teori til fagprøven som virtuelt klasserom. Er du, eller har du vært ansatt ved et håndverks- eller et industribakeri? Har du erfaring med å produsere bakevarer av deiger, kremer og masser?
Vi tilbyr fagbrev i byggdrifterfaget - teori til fagprøven som virtuelt klasserom. Jobber du med drift og vedlikehold av bygninger, tekniske anlegg og installasjoner? Kanskje er du ansatt i kommunen, eller i et privat firma som ivaretar bygg?
Vi tilbyr fagbrev som elektriker - teori til fagprøven som nettkurs. Har du erfaring med installasjon, kontroll, vedlikehold og reparasjoner av elektriske systemer? Med et fagbrev i elektrikerfaget kan du formelt dokumentere din kompetanse - noe som blir stadig viktigere i arbeidslivet.
Vi tilbyr fagbrev ernæringskokk - teori til fagprøven som virtuelt klasserom. Jobber du ved et institusjonskjøkken, og jobber med å lage og tilrettelegge for gode ernæringsrike måltider? Har du erfaring med å sette sammen ulike spesialkostdietter, eller opplegg for oppfølging av matinntak?
Vi tilbyr fagbrev i industriell matproduksjon som virtuelt klasserom. Er du, eller har du vært ansatt i en bedrift som jobber med mat- og drikkevareproduksjon fra råvare til ferdigvare? Har du arbeidsoppgaver som overvåking og styring av maskiner og utstyr, operatørvedlikehold og forbedringsarbeid?
Vi tilbyr fagbrev i industrimalerfaget - teori til fagprøven som virtuelt klasserom. Jobber du med forbehandling og oppbygging av korrosjonshindrende og brannbeskyttende belegg på konstruksjoner og materialer?
Vi tilbyr fagbrev i industrimekanikerfaget - teori til fagprøven som virtuelt kurs. Jobber du med vedlikehold, montering, produksjon eller reparasjon av maskiner og utstyr? Er du ansatt i en bedrift innen kjemisk eller mekanisk industri, oljevirksomhet, matvareproduksjon, skipsbygging, treforedling.
Vi tilbyr virtuelt kurs til fagbrev i kjøttskjærerfaget teori til fagprøven. Jobber du i en slakteribedrift med nedskjæring og bearbeiding av ulike sorter slakt som storfe, svin, lam eller fjørfe? Eller er du ansatt i en mindre bedrift hvor du deltar i flere deler av kjøtt- og nedskjæringsprosessen?
Vi tilbyr kurs til fagbrev i konditorfaget - teori til fagprøven som virtuelt klasserom. Er du, eller har du vært ansatt ved et konditori eller et bakeri? Kanskje har du også erfaring med produksjon av sjokolade, glasurer og kaker?
Vi tilbyr fagbrev i portørfaget - teori til fagprøven som virtuelt klasserom. Er du, eller har du vært ansatt som portør på et sykehus? Eller en behandlingsinstitusjon der arbeidsoppgaver har vært å hente og bringe pasienter, medisiner og utstyr?
Vi tilbyr fagbrev som pølsemakerfaget - teori til fagprøven som virtuelt klasserom. Har du produsert pølsevarer, pålegg, deiger, farser, posteier eller ruller? Har du erfaring fra ferskvare, vært ansatt i en industribedrift, eller har erfaring med produksjon på annen måte?
Vi tilbyr fagbrev som renholdsoperatør - teori til fagprøven som nettkurs. Jobber du med renhold i bygg, på anlegg, installasjoner eller transportmidler? Er dine oppgaver som ansatt å vurdere og planlegge renholdsbehov ut fra tilstand, hvordan overflaten skal brukes og hva som skal rengjøres?
Vi tilbyr fagbrev som renholdsoperatør - teori til fagprøven som virtuelt kurs. Jobber du med renhold i bygg, på anlegg, installasjoner eller transportmidler? Er dine oppgaver som ansatt å vurdere og planlegge renholdsbehov ut fra tilstand, hvordan overflaten skal brukes og hva som skal rengjøres?
Vi tilbyr fagbrev i servitørfaget - teori til fagprøven som virtuelt klasserom. Har du jobbet som servitør med alt det innebærer: servering og håndtering av mat, bestilling fra gjester, borddekking og klargjøring? Med noen års erfaring er du bare en lite steg unna faglig anerkjennelse.
Vi tilbyr fagbrev i slakterfaget - teori til fagprøven som virtuelt klasserom. Er du, eller har du vært ansatt i slakterindustrien eller i et slakteri? Har du erfaring med avliving av dyr og bearbeiding av slakt?
Vi tilbyr fagbrev i tømrerfaget - teori til fagprøven som virtuelt klasserom. Jobber du med å bygge trehus, eller andre konstruksjoner i tre og sammensatte materialer som stål og lettmetall? Teori til fagbrev er første steg på veien.
Vi tilbyr kurs om kulde- og varmepumpeteknikkfaget - teori til fagprøven som nettbasert undervisning. Har du relevant arbeidserfaring og ønsker å få dokumentert hva du kan? Teorikurs til fagbrev er første steg på veien for å dokumentere din kompetanse.
Vi tilbyr stillaskurs fra 2 - 9 meter som nettkurs. Trenger du eller dine ansatte kompetansebevis i stillas fra 2 til 9 meter? Ved arbeid i høyden hvor det er risiko for å falle ned, skal det alltid settes i gang vernetiltak.
Vi tilbyr kurs om yrkesnorsk for industriell matproduksjon som virtuelt klasserom. Jobber du med industriell matproduksjon, og ønsker å kommunisere bedre med dine kollegaer? Yrkesnorsk er et norskkurs som fokuserer på språket og ordforrådet du trenger i ditt yrke.
Vi tilbyr kurs om yrkesnorsk for renholdsmedarbeider som virtuelt klasserom. Yrkesnorsk er et norskkurs som fokuserer på språket og ordforrådet du trenger i ditt yrke. Målet med kurset er at du skal lære mer norsk, og få bedre forståelse for ord og uttrykk som brukes i din bransje.
Vi tilbyr yrkesrettet kurs om kjøkken-/ kantineassistent som virtuelt klasserom. Kurset gir en innføring i emner som er essensielle for alle som jobber med dette. Kurset kan være et godt utgangspunkt dersom du ønsker å jobbe i sektoren, men mangler praksis eller teoretisk bakgrunn.
Vi tilbyr onlinekurs i norsk for kokker og renholdere. Dette kurset er designet for voksne som jobber i kantine, restaurant eller som renholdere. AI-guiden gir deg automatisk tilbakemelding mens du skriver.
Vi tilbyr online kurs i interiørdesign. Dette er en nettbasert utdanning som gir mange spennende muligheter for jobb i bransjen. Du kan velge å jobbe som ansatt eller skape din egen arbeidsplass.
Vi tilbyr online minikurs om grunnleggende kunnskap og tommelfingerregler. Basiskunnskaper og tommelfingerregler for interiørdesignere. Her får du noen av de basiske kunnskapene du må ha. Med disse kan du skape flotte dekorasjoner og stilleben.
Innred Rom for rom, få helheten. Det perfekte første kurset for deg som ønsker å lære mer om hvordan interiøret fungerer og hvordan du oppnår en god balanse i hjemmet med dine farger og materialer.
Vi tilbyr online minikurs om fargelære. I dette minikurset vil du lære om hva du må gjøre når du skal velge ny farge i et rom. Du lærer også om hvordan du kan knekke NCS fargekode og bruke det som verktøy, og ikke minst hvordan fargene påvirker oss og rommet skal brukes i.
Vi tilbyr online minikurs om verktøy & stiler. Lyst til å jobbe med interiør, design og boligstyling, men føler at du ikke har nok kunnskap om faget? Da kan dette minikurset være til stor hjelp.