Kunsthistorie

Fiber fokus - seminar del 1

Vi tilbyr seminar del 1 om fiber fokus på Voksa kultursenter på Sunnmøre. Samarbeid og utveksling fra Island. Kurs "foredrag" demonstrasjoner og utstilling.

Sted Neste kurs Varighet Pris
Sande Sande 1 helg

Fiber fokus - seminar del 2

Vi tilbyr seminar del 2 om fiber fokus på Voksa kultursenter på Sunnmøre. Samarbeid og utveksling fra Island. Kurs "foredrag" demonstrasjoner og utstilling.

Sted Neste kurs Varighet Pris
Sande Sande 1 helg

Tur til Isle of Man

Vi tilbyr en spennende tur til Isle of Man - opplev et spennende samfunn med mye kultur og historie. I år feirer Sommerakademiet 25 år. I den forbindelse passer det fint å arrangere en spesiell reise til Isle of Man, en eksotisk perle av en øy som ligger i Irskesjøen mellom England og Irland.

Sted Neste kurs Varighet Pris
England England 8 dager 4.000 depositum kr

Tur til Orknøyene

Vi tilbyr en spennende tur til Orknøyene med historie, kunst og kultur. Sommerakademiet feirer 25 år i år. I den forbindelse har du muligheten til å bli med på tur med Karin Flatøy Svarstad i Vesterled, hun er leder av Sommerakademiet og har reist i Vesterled i mer enn 20 år.

Sted Neste kurs Varighet Pris
Skottland Skottland 8 dager 4.000 depositum kr

Tur til Ytre Hebridene

Sommerakademiet feirer 25 år i år og tilbyr som en del av jubileumsprogrammet i år en spennende tur til Ytre Hebridene. Dette er et spesielt reisemål i Vesterled. Her oppleves historien og det rike kulturlivet som Vesterled er viden kjent for.

Sted Neste kurs Varighet Pris
Skottland Skottland 1 uke 4.000 depositum kr

Hva gjør kunstig intelligens med oss som mennesker?

Er vi på vei inn i en teknologisk dystopi, med overvåkning og store sosiale forskjeller – eller en utopisk verden der maskinene gjør jobben og det er nok til alle? Litteraturen har utforsket disse spørsmålene i hundre år, og gir oss verktøy for å tenke om hvilken framtid vi ønsker.

Sted Neste kurs Varighet Pris
Hele landet Hele landet

The art of Velázquez - nettkurs

Looking at art through the work of Velázquez Diego Velázquez is one of the most renowned European artists and this online-course will introduce you to ten of his most celebrated paintings and the historical context that shaped them.

Sted Neste kurs Varighet Pris
Nettkurs / nettstudie Nettkurs / nettstudie

8. marsdagene • Kvinner i kunsten

Nestors 8. marsdager 2024 er gjennomgående viet kvinner og kunst. I et bredt perspektiv setter vi søkelyset på kvinnelige malere i kunsthistorien fra barokken til i dag.

Sted Neste kurs Varighet Pris
Stokke Stokke 06.03.2024 3 dager06.03.2024 fra 3450 kr

Babettes Gjestebud

Velkommen til gjestebud i Melsomvik! Vi lar oss forføre disse dagene gjennom Karen Blixens fortelling: Babettes Gjestebud. Vi forsøker å gjenskape menyen og stemningen fra dette fortryllende gourmetmåltidet som i historien fant sted i Berlevåg i 1870-årene.

Sted Neste kurs Varighet Pris
Stokke Stokke 3 dager 5200 kr

Caravaggio

Caravaggio – Hovedverker i hans religiøse kunst Den italienske kunstneren Michelangelo Merisi da Caravaggio (1571–1610), best kjent under navnet Caravaggio, er en av de mest omtalte kunstnere i Italia de siste 20-30 år.

Sted Neste kurs Varighet Pris
Stokke Stokke 3 dager fra 3100 kr

Italia - samfunn, historie og kultur

En «reise» til Italia med Arnt Stefansen Fascinasjonen for Italia, dagens Italia, det historiske Italia, kulturen og menneskene, kirkene, maten, vinen og det vi tenker på som typisk italiensk- la dolce vita. De ulike regionene med verdenskjente byer som har fascinert kunstnere og menigmann i lenge

Sted Neste kurs Varighet Pris
Sandefjord Sandefjord 12.08.2024 3 dager12.08.2024 fra 3450 kr

Kunstnerforedrag

Vårt kunstnerforedrag gir innsikt i spennende kunstnere og forfattere som Erik Bye, Gertrude Stein, Cora Sandel og mange andre. Foredraget varer i 45 minutter og gir deg en unik innsikt i livene og kunsten til disse fascinerende menneskene.

Sted Neste kurs Varighet Pris
Hele landet Hele landet 50 minutter Avtales kr

Undervisning / foredrag om eldre og demente i skjønnlitteraturen

Vi tilbyr undervisning og foredrag om eldre og demente i skjønnlitteraturen. Dette foredraget tar for seg skjønnlitteratur som skriver om eldre og demenssykdom, og utforsker om det er mulig å forstå andre gjennom litteratur.

Sted Neste kurs Varighet Pris
Hele landet Hele landet Avtales kr

Undervisning / foredrag om psykisk helse i skjønnlitteraturen

Vi tilbyr undervisning og foredrag om psykisk helse i skjønnlitteraturen. Kan skjønnlitteraturen supplere innsikt til faglitteratur når det gjelder forståelse av menneskesinnet? Ja, det tror jeg.

Sted Neste kurs Varighet Pris
Hele landet Hele landet 45 minutter Avtales kr

Arkeologikurs Corso di archeologia - avansert nivå - online

Vi tilbyr online arkeologikurs på italiensk, avansert nivå ved Filippo Olari. Il corso di archeologia del secondo semestre del 2023 verterà sul periodo classico, in particolare sul primo periodo imperiale.

Sted Neste kurs Varighet Pris
Nettkurs / nettstudie Nettkurs / nettstudie 15.01.2024 12 kvelder15.01.2024 3.000 kr

Italiensk kunst & kulturhistorie - avansert nivå

Vi tilbyr kurs om italiensk kunst & kulturhistorie på avansert nivå. Kurset går over 12 ganger og foregår med fysisk oppmøte på det italienske kulturinstitutt. Kurset holdes av landskapsarkitekt Orazio A. C. Truglio.

Sted Neste kurs Varighet Pris
Oslo, Frogner Oslo, Frogner 17.01.2024 12 kvelder17.01.2024 3.000 kr

2401 Malekurs: ballerinaer m Ingrid Thortveit

På dette kurset skal vi male ballerinaer hvor du selv kan ta med foto du blir inspirert av. Vi skal sette sammen flere dansere i samme maleri, hvor vi også da får jobbet med komposisjon. Olje akryl

Sted Neste kurs Varighet Pris
Oslo, Briskeby Oslo, Briskeby 08.01.2024 10 ganger08.01.2024 4.800 kr

2402 Malekurs: Mesterkopi av JS Sargent m Ingrid Thortveit

På dette kurset lar vi oss inspirere av Sergent´s flotte verker. Elevene velger selv hvilket bilde de ønsker å male. Det er ofte gjennom å kopiere andre kunstnere at man lærer mest. Det skal vi gjøre på dette kurset. Sargent er en mester på levende penselstrøk, og mye av kurset vil dreie seg om det

Sted Neste kurs Varighet Pris
Oslo, Briskeby Oslo, Briskeby 02.02.2024 1 helg02.02.2024 2500 kr

2403 Male demonstrasjon: Anders Zorn + vin/ost m Ingrid Thortveit

"Som student var det ofte gjennom å se på at andre malte, at jeg lærte mest" sier Ingrid Thortveit, som denne kvelden skal holde demo hvor hun maler et kjent mesterverk av Anders Zorn. Zorn var blant annet kjente for stor og dramatisk penselstrøk som blir fokus under demonstrasjonen.

Sted Neste kurs Varighet Pris
Oslo, Briskeby Oslo, Briskeby 08.03.2024 1 kveld08.03.2024 750.- kr

First lecture of "Art History" course

Do you wonder what is the difference between modern and contemporary art, post-impressionism and Impressionism? Would you like to be able to distinguish Manet from Monet? If the answers are "yes" and you want to understand the difference join our new "Art History" course.

Sted Neste kurs Varighet Pris
Oslo, Sentrum Oslo, Sentrum 1 1/2 time 150 kr