Kunsthistorie i Oslo

240902 Klassisk Malekurs - fugler med Ingrid Thortveit

Dette er et kurs hvor vi skal lære å male fjær og volum på en gang, som ofte kan være utfordrende.

Sted Neste kurs Varighet Pris
Oslo, Briskeby Oslo, Briskeby 02.09.2024 6 timer02.09.2024 1300 kr

240916 Male glass med Ingrid Thortveit

Dette er kurset for deg som har lyst til å lære hvordan male glass. Jeg setter opp ymse stilleben rundt i rommet hvor vi jobber i grupper. Å lære å male, vil si å lære å se. På dette kurset kommer du til å lære å se. Olje eller akryl

Sted Neste kurs Varighet Pris
Oslo, Briskeby Oslo, Briskeby 16.09.2024 6 timer16.09.2024 1300 kr

241007 Male kunn med palettkniv med Ingrid Thortveit

På dette kurset skal hele maleriet males med kniv, som igjen kan brukes på private prosjekter senere. Vi bruker ulike typer kniver. Du lærer hvordan lage skarpe og duse kanter, for å skape volum på din frukt/grønnsak. Vi jobber med alle mulige fargeblandinger. Skygge, lys og lyseffekt.

Sted Neste kurs Varighet Pris
Oslo, Briskeby Oslo, Briskeby 07.10.2024 6 timer07.10.2024 1300 kr

241021 Malekurs i Trompe-l'oeil kopper med Ingrid Thortveit

Trompe-l´oeil er en fransk betegnelse for maleri hvor lys, skygge og overflater er malt slik at de som ser på blir ledet til å tro at gjenstandene er tredimensjonale og derfor stikker ut i det reelle rommet.

Sted Neste kurs Varighet Pris
Oslo, Briskeby Oslo, Briskeby 21.10.2024 6 timer21.10.2024 1300 kr

241104 Malekurs- hudfarger og miniportrett m Ingrid Thortveit

Alla-prima -en maleteknikk der oljemaleriets endelige utseende skapes umiddelbart. vi lære hvordan blande hudfarger ut fra begrenset palett. Den såkalte Zorn-palletten kun med fargene sort, hvitt, okergult og rødt. Da får man hele fargespekteret i nøytrale og duse toner. Det blir fargeteori.

Sted Neste kurs Varighet Pris
Oslo, Briskeby Oslo, Briskeby 04.11.2024 6 timer04.11.2024 1300 kr

241118 Malekurs- ferdigstille malerier med Ingrid Thortveit

Vi jobber med å ferdigstille maleriene vi har malt og virkelig få satt prikken over i-en. Dere er velkommen til å ta med malerier dere har malt på Ingrid sine kurs før, eller på kurs til andre kunstnere. Kanskje du har en rekke malerier du aldri ble helt ferdig med?

Sted Neste kurs Varighet Pris
Oslo, Briskeby Oslo, Briskeby 18.11.2024 6 timer18.11.2024 1300 kr

Italiensk kunst & kulturhistorie - avansert nivå

Vi tilbyr kurs om italiensk kunst & kulturhistorie på avansert nivå. Kurset går over 12 ganger og foregår med fysisk oppmøte på det italienske kulturinstitutt. Kurset holdes av landskapsarkitekt Orazio A. C. Truglio.

Sted Neste kurs Varighet Pris
Oslo, Frogner Oslo, Frogner 12 kvelder 3.000 kr

Kunstnerforedrag

Vårt kunstnerforedrag gir innsikt i spennende kunstnere og forfattere som Erik Bye, Gertrude Stein, Cora Sandel og mange andre. Foredraget varer i 45 minutter og gir deg en unik innsikt i livene og kunsten til disse fascinerende menneskene.

Sted Neste kurs Varighet Pris
Hele landet Hele landet 50 minutter Avtales kr

Undervisning / foredrag om eldre og demente i skjønnlitteraturen

Vi tilbyr undervisning og foredrag om eldre og demente i skjønnlitteraturen. Dette foredraget tar for seg skjønnlitteratur som skriver om eldre og demenssykdom, og utforsker om det er mulig å forstå andre gjennom litteratur.

Sted Neste kurs Varighet Pris
Hele landet Hele landet Avtales kr

Undervisning / foredrag om psykisk helse i skjønnlitteraturen

Vi tilbyr undervisning og foredrag om psykisk helse i skjønnlitteraturen. Kan skjønnlitteraturen supplere innsikt til faglitteratur når det gjelder forståelse av menneskesinnet? Ja, det tror jeg.

Sted Neste kurs Varighet Pris
Hele landet Hele landet 45 minutter Avtales kr

The art of Velázquez - nettkurs

Looking at art through the work of Velázquez Diego Velázquez is one of the most renowned European artists and this online-course will introduce you to ten of his most celebrated paintings and the historical context that shaped them.

Sted Neste kurs Varighet Pris
Nettkurs / nettstudie Nettkurs / nettstudie

Generativ KI og kulturlivet

Hva betyr ChatGPT og annen generativ teknologi for kreative yrker og vår selvforståelse som skapende vesener? «Kreativ› KI som MidjJourney, ChatGPT og DallE har reist mange spørsmål for kunstnere, illustratører, forfattere og musikere.

Sted Neste kurs Varighet Pris
Hele landet Hele landet

Hva gjør kunstig intelligens med oss som mennesker?

Er vi på vei inn i en teknologisk dystopi, med overvåkning og store sosiale forskjeller – eller en utopisk verden der maskinene gjør jobben og det er nok til alle? Litteraturen har utforsket disse spørsmålene i hundre år, og gir oss verktøy for å tenke om hvilken framtid vi ønsker.

Sted Neste kurs Varighet Pris
Hele landet Hele landet

Arkeologikurs Corso di archeologia - avansert nivå - online

Vi tilbyr online arkeologikurs på italiensk, avansert nivå ved Filippo Olari. Il corso di archeologia del secondo semestre del 2023 verterà sul periodo classico, in particolare sul primo periodo imperiale.

Sted Neste kurs Varighet Pris
Nettkurs / nettstudie Nettkurs / nettstudie 12 kvelder 3.000 kr