Bli med på Norges beste sommerskole, stappfull av forskeropplevelser du sent vil glemme. Gjennom en actionfylt uke skal barna eksperimentere og utforske naturvitenskapens spennende verden.
Vi tilbyr nettkurs om veien forbi klimaendringene. Hvordan skal vi sammen komme oss forbi klimakrisen? Aldri har vi mennesker påvirket klimaet - og planeten vår - mer enn vi gjør i dag.
Vi tilbyr nettkurs om barns seksualitet. Noen kaller det doktorleker, andre kaller det mor-og-far-leker, men hvordan reagerer vi når barn leker seksuelle leker? Og hvordan reagerer vi hvis vi ser at et barn tar på seg selv i tide og utide?
Vi tilbyr nettkurs om barns vennskap og relasjoner. Vennskap mellom barn er noe vi ofte tar for gitt, og de fleste barn vil i løpet av tiden i barnehagen finne og holde på venner. Noen vennskap kan til og med vare livet ut.
Vi tilbyr nettkurs om bærekraftig utvikling i barnehage og skole. Bærekraftig utvikling et av de nye begrepene i rammeplan og læreplan, og er derfor noe alle norske barnehager og skoler må forholde seg til. Tradisjonelt tenker mange at bærekraftig utvikling henger sammen med natur- og miljøspørsmål.
Dette nettkurset inneholder teoriene bak arbeidsmåten. Vi går kort innpå forskning. Kursholder gir en rekke konkrete eksempler på strukturene brukt i praksis. I løpet av kurset vil du få kunnskap om hvordan du som pedagog kan sette i gang med CL på barnetrinnet på en enkel måte.
Vi tilbyr nettkurs om Cooperative Learning for førsteklasselærere. Læring gjennom lek og utforskning blir mer vektlagt i de nye læreplanene. Hvordan kan vi tilrettelegge for lekpreget læring og et aktivt klasserom.
Vi tilbyr nettkurs om cooperative learning: classbuilding + teambuilding. Cooperative Learning er både en metodikk og en pedagogisk tilnærming som leder til inkludering, elevaktivitet, engasjement, læring og sosial utvikling.
Vi tilbyr nettkurs om demokrati og medborgerskap med kursholder Mathilde Fasting. Etter påmelding får du en kursbekreftelse på e-post. Noen dager før kursstart mottar du en møteinnkalling i plattformen Teams, der nettkurset finner sted.
Vi tilbyr nettkurs om den dyktige assistenten. Assistentene er en stor og viktig ressurs i barnehage og SFO/AKS. De er der når pedagogisk personale jobber med planlegging, har samtaler og møter. Assistentene er limet som får dagene sammen med barna til å gå rundt.
Vi tilbyr nettkurs om eksperimenterende skriving og utforskende språkfokus i begynneropplæringen. Den viktigste endringen i norskfaget er at eleven i større grad skal eksperimentere og bruke sin nysgjerrighet, særlig på de lavere trinnene.
Vi tilbyr nettkurs om elever med høyt læringspotensial. Hva kjennetegner elever med høyt læringspotensial. Hvordan kan vi identifisere dem og hva sier forskningen om hvordan vi bør tilrettelegge for denne elevgruppen. Hvordan kan lærere gjenkjenne elever med stort læringspotensial i klasserommet.
Vi tilbyr kurs i en liten åpen økonomi og EØS-avtalen som nettkurs. Det er uro i den internasjonale økonomien. Storbritannia har forlatt EU. Kina vokser fram som en ledende verdensøkonomi i geopolitisk rivalisering med USA. Frihandelen fortsetter, men betingelsene endres både i Europa og globalt.
Vi tilbyr nettkurs i engelsk på småskoletrinnet over 2 kursdager. Hva er det nye i engelskfaget, og hva betyr det for undervisningen? Hva skal vi ha fokus på i engelsktimene? Kurset vil gi innsikt i endringene, praktiske eksempler, tips og undervisningsideer.
Vi tilbyr nettkurs om fagfornyelsen og den nye elevrollen. Dette nettkurset er en oppfølging av kurset Fagfornyelsen og den nye lærerrollen, og legger til rette for hvordan man i større grad kan involvere elevene, gjøre dem til medbestemmende og aktive deltakere i egen læring.
Vi tilbyr nettkurs om fagfornyelsen og den nye lærerrollen. Elevenes motivasjon for skolen er synkende, og den faller tidligere enn før. Elevene etterspør bedre relasjoner til læreren og ønsker mer personlig tilrettelagt læring, noe som har fått forsterket aktualitet i den koronakrisen vi er inne i.
Vi tilbyr nettkurset: forstå hvordan der er inni meg når jeg er ute av meg. Barn som har det vanskelig kan ha en svært voldsom og uforutsigbar atferd. De kan streve med store reguleringsvansker, utagerende atferd, konsentrasjon og uro.
Vi tilbyr nettkurs om framtidas skole for bærekraftig utvikling, sett i lys av medborgerskap og livsmestring. I dette kurset får du en innføring i fagfornyelsens integrering av de tverrfaglige temaene med spesiell vekt på bærekraftig utvikling.
Vi tilbyr nettkurs over 2 kurskvelder om førsteklasselæreren - en førsteklasses lærer. I løpet av kurset vil du få masse praktiske eksempler, tips om organisering, lister med tips og noen enkle undervisningsopplegg som du kan ta i bruk de første skoleukene.
Vi tilbyr nettkurs om grenser og mestring. Hverdagen i barnehagen og på SFO / AKS består ofte av små og store konflikter, mellom barn og mellom barn og voksne. Hvorfor kan det noen ganger virke så vanskelig å skape balanse og legge til rette for den gode arenaen for lek, omsorg, læring og danning?
Vi tilbyr nettkurs om hvordan lede gode læringsprosesser i matematikk. De fleste matematikklærere på mellomtrinnet og ungdomstrinnet opplever at det er vanskelig å møte elevens behov i klasserommet.
Vi tilbyr nettkurs om hvordan lære effektivt, for lærere i barneskolen. Hjernen er det mest kompliserte vi vet om i hele universet og nesten 100 milliarder nerveceller gjør hjernen kraftigere enn den mest avanserte datamaskinen som finnes. Men, hjernen kommer ikke med noen bruksanvisning.
Vi tilbyr nettkurs om hvordan lære effektivt - for lærere i ungdomsskolen, videregående skole og i voksenopplæringen. Hjernen er det mest kompliserte vi vet om i hele universet og nesten 100 milliarder nerveceller gjør hjernen kraftigere enn den mest avanserte datamaskinen som finnes.
Vi tilbyr nettkurs om hvordan vurdere uten prøver i det hel-digitale klasserommet. Prøver fungerer dårlig i vår nye heldigitale virkelighet. I dette kurset tar vi for oss hvordan man kan vurdere elevene like bra og bedre uten de tradisjonelle prøvesituasjonene.
Vi tilbyr nettkurs om inkluderende språkopplæring i praksis. Skolen skal være en inkluderende skole for alle. En forutsetning for å lykkes med det, er at alle skolens ansatte ser på forskjellighet og mangfold som en verdi, styrke og ressurs.
Vi tilbyr nettkurs om kildekritikk - pålitelighet, relevans, tendens og hensikt. Vår tidsalder omtales ofte som kunnskapssamfunnet, men det blir stadig vanskeligere å orientere seg i informasjonsflommen.
Vi tilbyr nettkurs i klasselesekurs 1. - 7. trinn, en intensivert leseperiode i fellesundervisningen. Kurset vil gi et grunnlag for at lærere i barneskolen skal kunne samarbeide om å styrke elevenes leseferdigheter.
Vi tilbyr klasselesekurs 8. - 13. trinn, voksenopplæring som nettkurs. Kurset vil gi et grunnlag for at lærere i ungdomsskolen, videregående skoler og voksenopplæringen skal kunne samarbeide om å gjennomføre en felles leseperiode eller et klasselesekurs.
Vi tilbyr nettkurs om konsentrasjon og oppmerksomhet hos barn. På kurset får du kunnskaper og innsikt i hvordan de voksne kan legge til rette for bedre konsentrasjon, og betydningen av tidlig innsats. Kursdeltakernes spørsmål og innspill vil være av stor betydning, og vil bli drøftet og besvart.
Vi tilbyr nettkurs om lek som vekker bekymring. Alle barn leker, og stort sett leker de fint. Så slår vi oss til ro, og barna får holde på med sitt. Da kan vi observere på avstand, og gjøre andre ting som står på vent. Mange som har jobbet i barnehage en stund kan kjenne seg igjen i dette.
Vi tilbyr nettkurs om lesekondis og leseglede - hvordan kan vi få leseglade elever. Leseengasjement og leselyst er avgjørende for å øve opp lesekondisen: og lesekondis er avgjørende for både mengde- og dybdelesing: som igjen er avgjørende for leseferdigheten.
Vi tilbyr nettkurs om lesing hos dagens unge. Vi vet at det leses mindre enn før, og at barn og ungdom leser lite skjønnlitteratur og lesning i fritid har falt dramatisk. I konkurranse med andre medier og plattformer taper lesing stadig terreng.
Vi tilbyr nettkurs om livsmestring og helse. Hva skal til for at barn skal mestre livet? Hvordan skal personalet i barnehagen legge til rette for at barn skal mestre både dagen i dag og i morgen? Barn skal mestre livet sitt litt etter litt, hver eneste dag!
Personalet i barnehage / SFO skal ha et bevisst forhold til at barn kan være utsatt for omsorgssvikt og overgrep - og ha kunnskap om hvordan de kan oppdage og forebygge dette. Hvordan kan arbeid med vurdering gjøre personale i stand til å oppdage barn i risiko?
Vi tilbyr nettkurs om nyansatt i barnehagen - barnehage, rammeplan i praksis. Å være nyansatt i barnehagen kan være utfordrende på mange måter. Dette kurset har til hensikt å gi grunnleggende opplæring i tråd med sentrale krav som stilles i rammeplanen, barnehagens viktigste styringsdokument.
Vi vet at sensitive barn profitterer enda mer enn andre barn på et positivt oppvekstmiljø, derfor er din rolle så viktig. Det sensitive barnet er avhengig av at du er en god og kompetent voksen når barnet møter deg med både den beste og den verste utgaven av seg selv.
Vi tilbyr nettkurset "Slepp oss til!" - vegen til djup læring. Korleis gje elevane ei aktiv rolle i eiga læring og utvikling? Fagfornyinga legg opp til så stor grad av elevmedverknad at me kan snakka om ei ny elevrolle.
Vi tilbyr nettkurs om veiledning er mer enn ord. I en hektisk hverdag er det ikke lett å sette av nok tid til veiledning, og kommunikasjonen dreier seg ofte om praktiske ting og det som «brenner» her og nå.
Vi tilbyr nettkurs om yrkesretting, relevans og mestring. Har du elever som ikke leser, unngår å skrive og viser lite engasjement i norsk- og engelskfaget på Vg1 og Vg2 yrkesfag? En løsning kan være å skape mer relevans i faginnholdet.
Vi tilbyr nettkurs om ytringsfriheten i samfunnsdebatten og i klasserommet. Hva er de viktigste debattene om ytringsfrihet i dag? Og hvordan skape et godt ytringsklima i skolen? Noe av det aller viktigste skolen gjør er å lære elever respekt for demokrati og menneskerettigheter.
Barn som sliter med matematikk, kan oftest ikke klokka. Helt konkret vet ikke elevene forskjell på timeviser og minuttviser. Noen vet ikke hvorfor viserne ikke kan gå mot venstre, og ikke bare høyre.
Her er pakken for lærere eller foreldre som vil arrangere en fantastisk forskerdag for elevene! Dette er også en fin aktivitetspakke til SFO/AKS. Sammen med utstyret følger et detaljert veiledningshefte og en øvepakke du kan bruke for å bli kjent med eksperimentene.
Med vårt kurs “Matematikkglede i barnehagen” viser vi alle ansatte hvordan dere kan bruke matematikk som en naturlig del i barnas lek og undring. Matematikk er langt mer enn bare tall. Hver dag bruker barna matte uten å være klar over det. De systematiserer, klassifiserer, sorterer og sammenlikner
Mestring og læreglede kommer slett ikke alltid av seg selv. Hvordan kan vi hjelpe barna våre til å oppleve maksimal mestring på skolen og andre arenaer? Forskerfabrikken gir deg praktiske tips og innsikt gjennom et inspirerende og annerledes foredrag.
Kurset “Vi forsker om vinteren” har barns naturlige forskerglede som utgangspunkt og passer godt for høst og vinter. Forskerfabrikken kommer og kurser de ansatte i din barnehage.
Forskerfabrikkens e-læringskurs: fleksibelt, effektivt og moro! Kurset “Vi forsker om vinteren” har barns naturlige forskerglede som utgangspunkt og passer godt for høst og vinter. Forskerfabrikken kommer og kurser de ansatte i din barnehage.
fordi fagene begynner å bli vanskelige, at tiden ikke strekker til, eller at man som forelder allerede skal stille krav til sine barn på mange andre områder i livet. Privatundervisning med Realfagshjelpen gir tilpasset veiledning med realfagsstudenter for å danne et godt grunnlag for videre læring.
Vi tilbyr kurs for alle ansatte i skoler og barnehager. Ved å gi barn og ungdom forebyggende verktøy for mestring, glede, trygghet og positivitet så mener vi at barn og ungdom vil være bedre rustet til å takle utfordringer som kommer.