BHG, SFO/AKS, 1 - 7 klasse: når følelser blir atferd



Kursarrangør: BRO AOF
Sted: Kurslokalet Hesten
          Oslo, Sentrum
Kursadresse: Kristian Augusts gate 6, 0164 Oslo (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Studie / yrkesutdanning
Undervisningstid: kl 17:30 - 20:30
Varighet: 3 timer
Pris: 1.290

Vi tilbyr kurs om BHG, SFO/AKS, 1 - 7 klasse: når følelser blir atferd - hvordan møter vi vanskelige følelser hos barn på en klok måte? Barn har sterke følelser som ofte vises i utfordrende atferd.

Innhold:
I hverdagen møter vi mange barn som ikke har det godt med seg selv, som ofte strever i samspill eller havner i konflikter med andre barn og med de voksne. Årsaken kan være at de er fulle av følelser som preger dem i ord og handling uten at de forstår dette selv. Hvordan kan vi hjelpe barn som er redde, sinte eller lei seg?

Hva gjør vi i møte barn som har mye aggresjon, som er triste eller vanskelig å nå fram til? Dette kurset handler om hvordan vi voksne kan bidra til utvikling av barns evne til å regulere egne følelser og atferd, hvordan vi kan hjelpe barn å håndtere fremfor å ta vekk eller avlede det som er vanskelig.

Agenda:
• Gjennomgang av de ulike grunnfølelsene
• Hvordan bli kjent med egne følelser
• Hva skjer med kroppen/hjernen i reaksjon på ulike følelser
• Selvregulering

Kursholder: Maria Skogly

Maria Skogly er utdannet barnehagelærer, familieterapeut, spesialpedagog og Marte Meo-terapeut. Hun er ansatt ved Østbytunet Senter for Behandling og Fagutvikling. Maria har i mange år jobbet med traumatiserte barn og familier, og har erfaring fra både institusjon, spesialisthelsetjeneste, førstelinjetjeneste, barnehage og skole.

Målgruppe for kurset:
Alle som jobber i barnehage, SFO/AKS og lærere fra 1 - 7 trinn

Opptakskrav:
• Ingen krav til forkunnskaper