Fagskole - Psykisk helsearbeid med fordypning i barn og unge



Kursarrangør: AOF Norge
Sted: Østfold
Østfold
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Studie / yrkesutdanning (60 studiepoeng)
Undervisningstid: kl 17:30 - 21:30
Varighet: 330 timer
Pris: Gratis

Vi tilbyr fagskole om psykisk helsearbeid med fordypning i barn og unges psykiske helse. Studiet er beregnet på deg som har fagbrev innen helse- og oppvekstfag eller annen relevant yrkeserfaring og som ønsker å videreutdanne deg innen et viktig og tiltrengt emnefelt.

Informasjon:
Utdanningen skal i hovedsak gi studenten kunnskap om og innsikt i ulike psykiske problemer og lidelser, lære å se "faresignalene" og vite hva en skal gjøre videre.

Faginnhold:
Modul 1 - Felles grunnlag for fagskoleutdanning i helse- og sosialfagene:
• Det første emnet er et fellesemne for de helse- og sosialfaglige fagskolene og skal utvikle nødvendig kunnskap og forståelse i en felles referanseramme for yrkesutøvere i helse- og oppvekstsektoren. Sentrale temaer er kommunikasjon, etikk og konflikthåndtering. Du får også kjennskap til sentral lovgivning som helsepersonell må forholde seg til i utøvelsen av yrket. Emnet danner grunnlaget for videre fordypning i temaene i de senere emnene der de knyttes opp mot fagskolens fordypningsområde.

Modul 2 - Grunnlagstenkning og lovverk:
• I dette emnet ser vi på hvorfor temaet er relevant for alle som jobber med barn og ungdom. Studenten skal også få økt kunnskap om og innsikt i aktuelt lovverk og FN`s barnekonvensjon. Videre skal studenten bli bevisst viktigheten av tverrfaglig samarbeid innen og mellom forvaltningsnivåene samt utvikle samhandlingskompetanse.

Modul 3 - Teorier og arbeidsmåter:
• Dette emne skal gi studenten breddekompetanse om ulike psykiske problemer og lidelser hos barn og ungdom, med særlig vekt på angst, depresjoner og adferdsproblemer som ofte er hovedutfordringene. Studenten skal også få kunnskap om hva som kjennetegner et psykisk helsefremmende miljø og hva som fremmer psykisk helse.

Modul 4 - Kommunikasjon og samarbeid, utvikling og øvelse av relasjonskompetanse:
• Dette emne skal gjøre studenten mer bevisst sine egne kunnskaper og ferdigheter, og dermed kunne erkjenne egne grenser både faglig og personlig. Studenten skal også bli tryggere på å ta initiativ til, organisere og iverksette tiltak sammen med barnet / ungdommen, foreldre eller andre pårørende, teamet og støtteapparatet i kommunene.

Modul 5 - Praksis:
• 350 timer praksis med påfølgende praksisrapport / prosjektoppgave. Praksis kan gjennomføres på egen arbeidsplass hvis denne er relevant for studiet, eller som tradisjonell utplassering på annen arbeidsplass.

Modul 6 - Fordypning:
• Fordypningsoppgave med selvvalgt fordypningstema. Eksamen med individuell muntlig høring med utgangspunkt i fordypningsoppgaven.

Finansiering:
Utdanningen er finansiert gjennom statlige midler. Studenten betaler selv materiell.

Målgruppe for kurset:
Utdanningen passer for deg som jobber som barne- og ungdomsarbeider, omsorgsarbeider, helsefagarbeider, hjelpepleier eller aktivitør og som i ditt arbeid har omsorg for barn og ungdom.

Opptakskrav:
• For opptak til fagskoleutdanningen Psykisk helsearbeid kreves fullført og bestått videregående opplæring fra programområdet Barne- og ungdomsarbeiderfaget eller Helsearbeiderfaget i utdanningsprogrammet helse- og oppvekstfag. Hjelpepleiere, omsorgsarbeidere og personer med fullført og bestått videregående opplæring fra programområdet, samt aktivitører i utdanningsprogram design og håndverk kan også søke.

Opptak på bakgrunn av realkompetanse:
• Med realkompetanse menes all formell og ikke formell kompetanse som er opparbeidet gjennom skolegang, arbeid og fritid som er relevant for dette studiet, dvs. ca. 5 års praksis som ufaglært eller en kombinasjon av relevant praksis og skolegang.

Politiattest:
• Studiet krever politiattest

Eksamen / sertifisering:
Utdanningen avsluttes med en skriftlig fordypningsoppgave med påfølgende muntlig høring