Fagfornyelsen i kunst og håndverk - for lærere i barneskolen



Kursarrangør: BRO AOF
Sted: Kurslokalet Hesten
          Oslo, Sentrum
Kursadresse: Kristian Augusts gate 6, 0164 Oslo (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid: Ta kontakt for informasjon
Varighet: 6 timer
Pris: 2.190

Vi tilbyr kurs om fagfornyelsen i kunst og håndverk - for lærere i barneskolen. Dette kurset gir deg konkrete undervisningseksempler, som du lett tilpasser til egen kontekst på egen skole, med vekt på dybdelæring, fagovergripende kompetanser og tema på tvers av fag.

Innhold:
Å utvikle elevenes vilje til å ta vare på miljøet, og utvikle kompetanse som gjør dem i stand til a° ta ansvarlige valg og handle etisk og miljøbevisst, kan bidra til et mer bærekraftig samfunn, avhengig av hvordan vi tilrettelegger og gjennomfører opplæringen. Kunst og håndverk er ikke et lite fag i den norske skolen, det er skolens femte største fag med 477 timer til undervisning på 1. - 7. trinn og 146 timer på 8. - 10. trinn, men blir likevel lavt prioritert og preget av tilfeldigheter.

Hvordan vi planlegger for helhet og progresjon er avgjørende for elevens læring og mestring i kunst og håndverk. Fagfornyelsen legger også vekt på tverrfaglig tenkning. Gjennom arbeid med materialer, praktisk problemløsning, kritisk refleksjon, kunstuttrykk og håndverk, kan kunst- og håndverksfaget bidra for å utvikle verktøy til handling på tvers av fagene.

Kursholder: Janne Lepperød

Janne Lepperød er utdannet allmennlærer med fordypning i kunst og håndverk. Hun har videreutdanning i design og kommunikasjon i digitale medier og går nå andre året på deltidsmaslter i fagdidaktikk: kunst og design ved OsloMet. Hun har utgitt flere fagbøker om kunst, håndverk, teknologi og design og vært med å utvikle Verkstedet, et heldigitalt læremiddel for fagene kunst og håndverk, mat og helse og musikk for ungdomstrinnet.

I tillegg driver hun Færder kulturverksted, en ideell organisasjon som arbeider med kunst og håndverk for å fremme barn og unges handlekraft for å ta vare på miljøet. Janne har tidligere jobbet som kultursjef, formidlingskonsulent i Kunst i skolen og turnert med Den Kulturelle skolesekken.