Her finner du alle typer kurs innen lønn, regnskap, skatt, økonomi og privatøkonomi. Du finner spesialiserte kurs for forsikring, finans, controller og sosialøkonomi. Skulle du ikke finne kurset du leter etter, oppfordrer vi deg til å ta kontakt med oss, så finner vi det for deg.
Vi tilbyr kurs om økonomi for mellomledere. Et kurs for å bedre forstå økonomiske sammenhenger i bedriften, en kunnskap som kommer godt med i dialog med andre i bedriften og når beslutninger skal tas.
Driftsstudiet er et bransjenært og etterspurt etterutdanningsprogram innen drift av bygg og eiendom
Eiendomsutviklerstudiet er et bransjenært og populært videreutdanningsprogram for praktikere innen eiendom, avholdt årlig siden etableringen i 2008. Nytt fra og med 2019 er at tilbudet posisjonerer seg ytterligere som bransjenært kompetanseprogram med bransjesertifikat og kompetansebevis.
Utleiestudiet er et bransjenært og etterspurt etterutdanningsprogram innen utleie av næringseiendom.
Vi tilbyr kurs i eiendom fra A til Å. Formål: Deltakerne vil etter kurstilbudet kunne se sammenhenger mellom perspektiver og fagfelt samt grenseflater mellom disse, og dermed selv kunne bidra til å kvalitetssikre og effektivisere arbeidet i disse overgangene. Deltakerne skal således ha oppnådd en ge
Trenger du en oppfriskning i økonomiforståelse? Et regnskap inneholder mye informasjon. På vårt kurs lærer du å forstå hva som er viktig å analysere, hvordan du kan benytte dette i egen virksomhet og hvilke spørsmål du bør stille til økonomisjefen når regnskapet blir presentert.
Vi tilbyr fagskoleutdanning til regnskapskonsulent som gir deg bred teoretisk og praktisk kompetanse innen regnskap og økonomi. Emnene er satt sammen slik at de gir deg kompetanse til å kunne jobbe i en økonomi- eller regnskapsavdeling.
Vi tilbyr utdanning til regnskapsmedarbeider. Utdanningen gir deg bred teoretisk og praktisk kompetanse innen regnskap og økonomi. Emnene er satt sammen slik at de gir deg kompetanse til å utføre regnskapet på en effektiv måte i dagens tempofylte arbeidshverdag.
Vi tilbyr kurs i totalentreprise- og samspillkontrakter basert på NS 8407:2011. Kurset er utformet med tanke på alle som gjennom sitt arbeid for en byggherre, entreprenør eller rådgiver trenger kunnskap om entrepriserettens regler og normer.
Vi tilbyr kurs i grunnlegende økonomiforståelse. Modulbasert mellomlederutdanning på høyskolenivå, et praktisk rettet kurs. Et tilbud i samarbeid mellom KLM-Lahnstein as og Universitetet i Agder. Mulighet for videreføring til studiepoeng i universitets-/høyskolesystemet.
Trenger flere enn 5 – 7 personer i din bedrift det samme kurset? Da lønner det seg å gjennomføre et bedriftsinternt kurs.
Når et regnskapspliktig foretak investerer i aksjer er det flere vurderinger som må gjøres for å få en riktig regnskapsmessig behandling. Kurset gir en veiledning for hva man må ta stilling til.
Rapportering av lønn via A-melding er en viktig funksjon for både arbeidsgiver og arbeidstaker. Når de opplysningspliktige skal sende inn opplysninger for inntektsmottaker er det flere vurderinger som skal gjøres for å få en riktig innrapportering.
Prosjektregnskap er et nyttig verktøy, enten man er lovpålagt utarbeidelse av prosjektregnskap eller ikke. Dette kurset tar for seg regelverket knyttet til anleggskontrakter og hvilke innregningsmetoder som brukes for presentasjon av prosjekt.
For alle anleggsmidler må det vurderes om det er behov for nedskrivning. Anleggsmidler omfatter både driftsmidler, immaterielle eiendeler, utsatt skattefordel, aksjer og fordringer.
For mange selskaper utgjør de varige driftsmidlene en vesentlig del av eiendelene. Ulike regnskapsmessige behandlinger gir muligheter for å påvirke både resultat og egenkapital.
Når det ansettes en ny arbeidstaker er det siste leddet i prosessen å utarbeide en arbeidsavtale. Det er arbeidsavtalen som er førende for hva man har blitt enige om skal gjelde for arbeidsforholdet.
Arbeidsgiveravgift er et område som vi opplever at mange arbeidsgivere har spørsmål rundt, både når det gjelder hva som skal være med i avgiftsgrunnlaget, og ikke minst spørsmål rundt valg av sone, spesielt når det gjelder underenheter og ambulerende virksomheter.
Hvordan kan arbeidsgiver sikre at han ikke betaler mer lønn under sykefravær enn han er nødt til? Vi går gjennom de viktigste reglene omkring arbeidsgiverperioden. Praktiske eksempler ved bruk av kalkulator for beregning av arbeidsgiverperioden.
Hvordan fastsettes et sykepengegrunnlag? Hvilken inntekt legges til grunn? Skal for eksempel bonus være med i sykepengegrunnlaget? Hva med overtid? Hvilken lønnsperiode skal man se på ved beregningen?
Kurset tar for seg arbeidsmiljølovens ulike bestemmelser om arbeidstid. Hvilke grenser gjelder for alminnelig arbeidstid, samt forskjellen på merarbeid og overtid.
I forbindelse med lønnsrapportering må det være kontroll med A-meldingen, dvs. at alle opplysnings- og arbeidsgiveravgiftspliktige ytelser er rapportert riktig i Altinn.
- aksjeloven § 3-8 Når et AS inngår avtaler med aksjeeier, daglig leder, styremedlem eller nærstående til disse, er det viktig å være klar over bestemmelsen i aksjelovens § 3-8. Det må tas stilling til om det er avtaler som må meldes til Foretaksregisteret.
Kurs for kommuner! I dette kurset gjennomgår vi reglene for kommuner og fylkeskommuner sin rett til kompensasjon for merverdiavgift, med særlig fokus på de begrensninger som finnes i lovverket.
Når har man rett på sykepenger? Når har man rett til å benytte egenmelding? Hvordan beregnes arbeidsgiverperioden? Det er mange spørsmål som dukker opp når arbeidstakere blir fraværende på grunn av sykdom eller skade.
Den globale dagsomsetningen av bitcoin og andre virtuelle valutaer er for tiden på flere ti-talls milliarder kroner. På grunn av de voldsomt store tallene har det blitt viktig å vite de skattemessige konsekvenser av kjøp, salg og mining av bitcoin.
Dette kurset går gjennom bokføringsforskriftens kapittel 5-1, 5-2 og 5-5. Det er disse bestemmelsene som angir hvilke krav som stilles til dokumentasjon av salg og kjøp på kreditt.
I dette kurset gjennomgår vi hvordan kontantsalg skal dokumenteres, med spesielt fokus på kravene til bruk av produkterklært kassasystem.
Bokføringsregelverket krever at balanseposter skal dokumenteres. I tillegg er avstemming og dokumentasjon av balansen en vesentlig intern kontroll for å sikre riktig regnskapsrapportering.
Dokumentasjon av balansen er et lovkrav. Krav til avstemminger er også regulert i God regnskapsføringsskikk. I tillegg er kontroll med balansen en viktig intern kontroll for å sikre riktig regnskapsrapportering.
Investering i datterselskap, tilknyttet selskap eller felleskontrollert virksomhet kan regnskapsføres etter kostmetoden eller egenkapitalmetoden i selskapsregnskapet.
Målsettingen med kurset er å gi kursdeltakeren en oversikt over aksjerettslig og regnskapsmessig behandling av egne aksjer. Kurset omfatter erverv og avhendelse av egne aksjer, og tar for seg konkrete eksempler på de ulike transaksjonene.
I dette utdypende nettkurset lærer du logikken bak Excelfunksjoner. Kurset fungerer også som et nettbibliotek slik at du kan gå tilbake og repetere ved behov.
Kurset omhandler reglene for fast og midlertidig ansettelse, samt når det kan leies inn fra bemanningsbyrå. Du får en grundig innføring i de ulike unntaksbestemmelsene for når hovedregelen om fast ansettelse kan fravikes.
Tema i dette kurset er ferielovens regler om feriefritid. Ferielovens regler gjelder for de fleste arbeidstakere og arbeidsgivere i privat og offentlig sektor. Reglene har dermed praktisk betydning for de fleste arbeidstakere og de som arbeider med personal.
Hva inngår i feriepengegrunnlaget? Når skal feriepengene utbetales? Når blir feriepengene trekkpliktige? Og hva er 4/26-deler?
Firmabil er et av de mest vanlige frynsegodene i Norge. Det er derfor viktig å ha god kunnskap om de særlige reglene som gjelder ved beskatning av firmabil.
Vanligvis betaler skyldneren sin kreditor i tråd med avtalen, og forpliktelsen opphører da å eksistere. Men, det er heller ikke uvanlig at kreditors krav faller bort uten at kreditor har fått oppfyllelse. Foreldelse er en slik form for irregulært opphør.
Å ansette feil person kommer med en høy pris. Alle virksomheter ønsker å lykkes med rekrutteringsprosessen og få rett person på rett plass.
I dette kurset gjennomgår vi reglene for fradragsrett for inngående merverdiavgift på anskaffelser, drift og vedlikehold av kjøretøy, med spesielt fokus på personbiler og varebiler. Kurset er avgrenset mot bilforhandleres virksomhet.
I dette kurset gjennomgår vi reglene for rett til fradrag for merverdiavgift på reisekostnader. Utgifter til transport, overnatting og mat til ansatte som er på reise kan utgjøre store beløp. Ta nettkurset og få riktig merverdiavgiftsbehandling på reisekostnader.
I dette kurset skal vi gjennomgå reglene om fradragsrett for merverdiavgift på transaksjonskostnader.
Ved kontering av bilag må det tas stilling til hvordan den inngående merverdiavgiften skal behandles. Dette kurset gir en praktisk gjennomgang av de betingelser som må være til stede før inngående merverdiavgift kan fradragsføres.
Elektroniske kommunikasjonstjenester, som bl.a. fri telefon og internett, er en av de vanligste fordelene ansatte har i arbeidsforholdet. I dette kurset går vi gjennom regelverket for beskatning og innrapportering når arbeidsgiver dekker utgiftene for sine ansatte.
I dette kurset går vi gjennom reglene om frivillig registrering ved utleie av fast eiendom. Virksomheter som leier ut fast eiendom til leietakere som driver merverdiavgiftspliktig virksomhet i lokalene kan søke om frivillig registrering i Merverdiavgiftsregisteret.
Kurset er en gjennomgang av reglene som gjelder for skattefrie gaver i arbeidsforhold. For sammenhengens skyld, vil også erkjentlighetsgaver (takknemlighetsgaver) utenfor arbeidsforhold behandles.
Krypterer du e-post som inneholder personopplysninger? Alle norske virksomheter må forholde seg til personvernreglene i EU (GDPR), noe som innebærer at også alle ansatte må ha et bevisst forhold til regelverket.
God regnskapsførerskikk stiller en rekke krav til intern kvalitetskontroll på oppdragsnivå og kontroll av medarbeiders oppdragsutførelse. I dette kurset vil vi bryte ned alle kravene som blir presentert slik at omfanget, frekvensen, samt dokumentasjonen av kontrollene tydeliggjøres.
GRFS - Oppdragsavtale, fullmakter og oppdragsgivers regnskapsmateriale GRFS stiller en rekke krav til oppdragsavtalen, fullmakter og oppdragsgivers regnskapsmateriale.
I dette kurset går vi gjennom hva GRFS sier om oppdragsutførelse og oppdragsdokumentasjon.
GRFS - Utgangspunkt, definisjoner og forutsetning for å kunne påta seg oppdrag. God regnskapsføringsskikk stiller en rekke krav til regnskapsbyråets organisering og utøvelse av regnskapsføreryrket. Hva innebærer disse kravene og hvordan legger vi til rette for gode rutiner?
Deler av en kontostreng skal rapporteres til SSB til fastlagte tider. Denne rapporteringen omtales gjerne som KOSTRA-rapportering. Regnskapstallene er en del av KOSTRA-rapporteringen.
Dette er et introduksjonskurs til regnskap som gir deg innblikk i oppbygningen av regnskapet og grunnleggende krav til dokumentasjon.
Kurset er en gjennomgang av kommunens styringsdokumenter og særtrekkene i kommunesektoren kontra privat sektor. Hvilke mål stilles til kommunal økonomiforvaltning og drifts- og investeringsregnskapets oppbygning og sammenheng?
Kurset tar for seg pålagte vedlegg til årsregnskapet og budsjett-/regnskapsskjemaenes formål og innhold. Videre ser vi på hva slags regnskap kommuneregnskapet er, og hvordan vi henter ut økonomisk informasjon.
Kurset tar for seg skillet mellom hvilke inntekter og utgifter som skal posteres i drifts- og investeringsregnskapet. Videre gjennomgås kommuneregnskapets rammeverk, regnskapsprinsipper, krav til netto driftsresultat og interne finansieringstransaksjoners påvirkning på driftsresultat.
I dette kurset skal vi gå gjennom tre grunnleggende skatterettslige prinsipper, innvinning, tidsfesting og kostnader, og vise hvilken praktisk betydning disse prinsippene har.
Virksomhetens øverste leder er pålagt nødvendig opplæring i HMS. HMS-arbeid trenger ikke være vanskelig, omfattende og komplisert. Vi ser på lovverket og hva dette betyr i praksis for deg og din bedrift.
Alle virksomheter med flere enn 10 ansatte skal ha verneombud, og arbeidsgiver skal sørge for at verneombudet får den opplæringen som er nødvendig for å utføre vervet på en forsvarlig måte.
Kurset vil gi deg som jobber som regnskapsfører i en regnskapsførervirksomhet innsikt i hva hvitvasking er, hvordan man gjennomfører en risikovurdering av kunder og virksomheten, og også en liten smakebit på enkelte mistenkelige transaksjoner som kan være hvitvasking.
I dette kurset skal vi gå gjennom reglene for skattemessig behandling av immaterielle eiendeler.
En sentral plikt etter personvernforordningen er at virksomheter som behandler personopplysninger må sørge for at opplysningene er tilstrekkelig sikret mht. informasjonssikkerhet.
For at ditt foretak skal overleve er det avgjørende at du faktisk får betalt det du har krav på. I dette kurset får du en oversikt over hvordan du selv kan innkreve dine pengekrav.
Kurset gir en innføring i arbeidsretten. Flere sentrale temaer i arbeidsretten blir behandlet, på et overordnet nivå. Formålet med kurset er å gi kursdeltageren en forståelse av sentrale begreper, rettskilder og temaer innenfor arbeidsrettsområde.
Målsettingen med kurset er å gi kursdeltakeren en oversikt over grunnleggende og viktige bestemmelser vedrørende fusjon, og å belyse viktige forhold en må være klar over knyttet til aksjerettslig, skattemessig og regnskapsmessige problemstillinger.
Dette kurset passer for alle som ønsker basiskunnskap om merverdiavgift.
Ved innførsel av varer til Norge skal virksomheter som er registrert i Merverdiavgiftsregisteret beregne og betale merverdiavgiften selv. I dette kurset går vi gjennom reglene for merverdiavgiftsberegning ved innførsel av varer fra utlandet.
Det går godt i det norske næringsliv, og den høye aktiviteten medfører stor etterspørsel etter arbeidskraft. Det er derfor ikke uvanlig at det rekrutteres oppdragstakere og arbeidstakere utenfor Norges grenser.
Inntekter er en vesentlig del av de aller fleste regnskap. I dette kurset gjennomgår vi når inntekten skal regnskapsføres, og hvordan den måles. Dette er et regnskapskurs som kun går nærmere inn på regnskapsmessig behandling.
Dette kurset viser et overblikk på de viktigste reglene knyttet til selskapsbeskatning, som man må være obs på i internasjonal skatterett. Kurset er delt opp mellom globalskatteplikt og kildeskatteplikt.
Kurset om internasjonal personbeskatning forutsetter at du som deltaker har en overordnet forståelse av de sentrale begrepene innen internasjonal skatterett, slik som globalskatteprinsippet, kildeskattprinsippet og dobbeltbeskatning.
Kurset er en overordnet gjennomgang av internprisingsreglene. Innledningsvis ser vi på hva internprising er og hvorfor vi har behov for slike regler.
For å lære seg internasjonal skatterett er det avgjørende å forstå de grunnleggende byggesteinene som regelverket er fundert på.
Et helt grunnleggende krav etter personvernforordningen er at virksomheter som behandler personopplysninger må kartlegge alle personopplysningene virksomheten har, og undersøke hvordan opplysningene behandles.
Dette er et grunnleggende kurs i konsernregnskap.
I dette kurset går vi gjennom en del problemstillinger ved utarbeidelse av konsernregnskap. Kurset bygger videre på vårt nettkurs Konsernregnskap som gir en grunnleggende forståelse for konsolidering og utarbeidelse av et konsernregnskap.
Kundefordringer og leverandørgjeld er som oftest vesentlige poster i selskapets balanse. Det er et krav at det opprettes spesifikasjoner som viser alle transaksjoner pr kunde eller leverandør - dvs. kunde- og leverandørspesifikasjon (reskontroer).
God regnskapsførerskikk krever at regnskapsfører dokumenterer gjennomgang av kundens rutiner. Det gjelder rutiner som er av vesentlig betydning for oppdragsutførelsen.
Dette kurset gir en kort innføring i hvordan en ekstern kvalitetskontroll gjennomføres, og hva innholdet i en slik kontroll er. Du får en rekke tips til forberedelse, og det deles erfaringer fra Finanstilsynets rapporter etter stedlig tilsyn.
I dette kurset ser vi på regnskapsmessig og skattemessig behandling av leasing for leietaker (leaser). Hovedfokus er på finansiell leasing og skillet mellom operasjonell og finansiell leasing.
Er du en av de som ønsker å delta på heldagskurs i likviditetsstyring, men ikke har tid til å reise? Da er dette kurset for deg. Her har vi filmet et heldagskurs, komprimert det til ca. 5,5 klokketimer med faglig innhold, samtidig som kurset gir deg 7 autorisasjonstimer i emnet finansregnskap.
Oppføring av bygg og anlegg reiser en rekke avgiftsmessige problemstillinger. I dette kurset går vi gjennom merverdiavgiftsreglene for eiendomsutviklere som fører opp bygg for salg eller utleie i egenregi. Slik virksomhet kan utløse plikt til å beregne merverdiavgift etter reglene om uttak.
I dette kurset ser vi på reglene rundt kostnadsdeling mellom flere parter.
Selger må innberette utgående merverdiavgift ved omsetning, uavhengig av om kunden har betalt eller ikke. Dersom kunden ikke betaler (ved kredittsalg), oppstår det et tap på en kundefordring. I hvilke tilfeller kan kreditor tapsføre fordringen med virkning for merverdiavgiften?
Kurset gir deg tips og råd for å håndtere merverdiavgiften korrekt ved viderefakturering.
Hvordan virker justeringsreglene når du anskaffer eller fører opp fast eiendom? Hvilke konsekvenser vil det ha om du endrer bruken av eiendommen, eller du velger å selge? Har det noen betydning når du selger og til hvem du selger?
I dette kurset går vi gjennom utvalgte problemstillinger innenfor justeringsreglene for fast eiendom.
I dette kurset skal vi gjennomgå merverdiavgiftsreglene ved kjøp av fjernleverbare tjenester fra utlandet. Vi ser nærmere på kjøp av advokattjenester fra utlandet, og kjøp av elektroniske tjenester fra utlandet.
I dette kurset går vi gjennom enkelte problemstillinger knyttet til merverdiavgift og overdragelse av byggeprosjekt under oppføring. Ved etablering av et byggeprosjekt vil det påløpe kostnader til prosjektering og bygging mv.
Alle som omsetter merverdiavgiftspliktige varer og tjenester i Norge må søke om registrering i Merverdiavgiftsregisteret. I dette kurset lærer du om når og hvordan du registrerer deg, og virkningen av å bli registrert, samt muligheten til å kunne kreve tilbakegående avgiftsoppgjør.
Forslag til ny regnskapsførerlov er presentert i NOU 2018:9.
Innføring av GDPR har gitt et lovverk som er mer detaljert og omfattende enn tidligere.
Innføring av GDPR har gitt nye personvernregler som er mer detaljerte og mer omfattende enn tidligere. Alle bedrifter behandler på en eller annen måte personopplysninger og blir omfattet av reglene.
Mange foretak mottar ulike former for tilskudd. I dette kurset skal vi se på hvordan offentlige tilskudd skal behandles. Her ser vi i hovedsak på regnskapsmessig behandling. Vi går nærmere inn på resultatføringen, og spesielt hvordan investeringstilskudd og driftstilskudd skal behandles.
I dette kurset gjennomgår vi bokføringsregelverkets krav til oppbevaring.
I dette nettkurset får du en oversikt over hvilke grenser for lønnsinnrapportering du som arbeidsgiver eller oppdragsgiver må forholde deg til.
Målsettingen med kurset er å gi kursdeltakeren en oversikt over sentrale problemstillinger knyttet til regnskapsføring av opsjoner til ansatte.
Hvilke virksomheter er pliktig til å opprette pensjonsordning for sine arbeidstakere? Hva er egentlig forskjellen på innskuddsordning og ytelsesordning? Må alle ha samme pensjonsordning?
I dette kurset gjennomgår vi bokføringsreglenes krav til utarbeidelse og oppbevaring av ulike typer regnskapsmateriale som skal dokumentere når ansatte og eiere har vært til stede på arbeidsstedet og hva de har utført av arbeidsoppgaver.
Mange ledere synes det er vanskelig å få grep om hvilke plikter en virksomhet har etter personvernforordningen, og hvordan lykkes med personvernarbeidet i virksomheten.
Pivottabeller i Excel brukes til å beregne, oppsummere og analysere data. Jobber du i Excel uten å bruke pivottabeller? Da bruker du sannsynligvis mye unødvendig tid på analyser som Excel kan gjøre i stedet.
Det kan være vanskelig å vurdere om en kostnad relatert til et balanseført driftsmiddel er vedlikehold/reparasjoner eller påkostninger.
Skal du utarbeide skatteskjema og/eller gjøre en skatteberegning for et AS må du kjenne til skatteskjemaet RF 1217 "Forskjeller mellom regnskapsmessige og skattemessige verdier". Skjemaet er grunnlag for beregning av betalbar skatt og utsatt skatt/utsatt skattefordel.
Målsettingen med kurset er å gi kursdeltakeren en oversikt over sentrale problemstillinger knyttet til regnskapsføring av fisjoner.
Reiser i arbeidsforhold er et område som vi opplever at mange arbeidsgivere har spørsmål om, både når det gjelder hva som skal dekkes av arbeidsgiver, og hva ansatte kan få utbetalt trekkfritt.
Har du fokus på risiko og vesentlighet når du utarbeider eller analyserer et regnskap? I dette kurset gjennomgår vi regnskapsposter der risiko for feil kan være stor. Hvilke spørsmål må stilles for å sikre at regnskapet ikke inneholder vesentlige feil og hvordan dokumentere på en god måte?
Som regnskapsfører og revisorer opplever vi at digitalisering av data tar over manuelle arbeidsprosesser i større og større grad. Arbeidsoppgaver som tidligere var tidkrevende tar nå mye kortere tid. Hvilke konsekvenser vil dette få for oss økonomer?
Kunder, leverandører og andre uprioriterte kreditorer får vanligvis null dekning for sine utestående krav. Vær i forkant og gjør tiltak før konkursen er et faktum. Etter konkursåpning er det vanligvis få muligheter til å begrense tapet.
Skal du kvalitetssikre en skatteberegning for et AS må du ha kontroll på endring i midlertidige forskjeller og analysere skattekostnaden.
Som investor i et oppstartsselskap kan du få inntektsfradrag for innskuddet ditt på visse vilkår. Ordningen skal bidra til å redusere risikoen ved slike investeringer og kalles ofte skatteinsentivordningen eller Gründerfradraget.
Kurset gir deg oversikt over skatteregler, aktuelle selskapsrettslige, avgiftsmessige, praktiske og regnskapsmessige problemstillinger i en omdanningsprosess.
Hvem kan være en skattefri institusjon? Og hva innebærer det å være en skattefri institusjon?
Det er flere SkatteFUNN- og Innovasjon Norge-prosjekter nå enn noensinne. Mange sliter med å få oversikt over regelverket for å kunne utnytte sitt fulle potensial tilknyttet SkatteFUNN-tilskuddet. I dette kurset får du vite hvordan du skal forholde deg til regelverket innenfor SkatteFUNN.
Dette er et generelt kurs med fokus på forskuddstrekk. Kurset er begrenset til å gjelde arbeidsforhold. Behandling av ytelser fra NAV, lover og regler for sjøfolk o.l. omhandles derfor ikke i dette kurset.
Plikten til å slette en personopplysning er en sentral plikt etter personvernforordningen. Mange virksomheter synes det er vanskelig å praktisere slettekravet.
Hva er uttaksmerverdiavgift? I hvilke situasjoner skal det beregnes uttaksmerverdiavgift? I dette nettkurset går vi gjennom praktiske eksempler for å belyse reglene om uttaksmerverdiavgift.
I dette kurset får du en oversikt over satser og regelendringer som påvirker lønnsrapporteringen for 2020. Vi fokuserer blant annet på de lønnsytelsene som ofte medfører behov for korrigeringer i slutten av året.
Har du lurt på hvordan du skal håndtere en sykmeldt arbeidstaker? Eller hvordan virksomheten din skal følge opp arbeidstakere som er sykmeldt?
Arbeidsgivere og regnskapsførere må til stadighet forholde seg til en rekke trygdeytelser. Dette gjelder typisk når arbeidstakere blir syke, får barn eller når barna blir syke. For riktig behandling av ytelsene er det viktig at arbeidsgivere og regnskapsførere har kjennskap til disse trygdereglene.
Når er tap på fordringer fradragsberettiget? Problemstillingen gjør seg gjeldende både innenfor skatt og avgift. I tillegg stiller regnskapsreglene krav om at virksomheten skal vurdere verdien på fordringene. Kursnivået er tilpasset de som ikke har inngående kompetanse på området fra før.
Hvordan vurderer man tilknytningen mellom den fordringen som er tapt og den virksomheten som drives? Og hva kreves for at kravene til virksomhet oppfylles? Kursnivået er tilpasset de som har gjennomført vårt grunnleggende kurs om tap på fordringer, eller som har innsikt i tema fra før.
Når står fordringen i fare for å endre karakter? Og hvilke konsekvenser kan dette medføre? Kursnivået er tilpasset de som har gjennomført våre to tidligere kurs som gjelder tap på fordring, eller har god innsikt i temaet fra før.
Målsettingen med kurset er å gi oversikt over en del av de viktigste bestemmelsene vedrørende utbytte i aksjeloven, med spesielt fokus på forhold som er viktige for utbytteplanlegging.
I dette kurset ser vi på regelverket for ulike naturalytelser som er vanlige i arbeidsforhold, med hovedfokus på beregning av skattepliktig fordel og innrapportering.
I dette kurset gjennomgår vi regelverket for enkelte naturalytelser. De naturalytelsene vi ser på er de hvor det har vært en endring i regelverket fra og med inntektsåret 2019. Dette er gaver i arbeidsforhold, personalrabatter, fri avis og overtidsmat.
Varelager vil ofte være en vesentlig post i selskapets balanse. For å få en riktig rapportering av resultat og stilling er det derfor meget viktig at posten er riktig verdsatt og godt dokumentert.
I dette kurset går vi gjennom årsoppgjørsprosessen: fra planlegging til endelig innsendelse av regnskap og skattemelding for et AS.