Vi tilbyr nettkurs om barn med psykiske vansker - kjennetegn og tiltak som streaming over Teams. Barn med psykiske vansker kan ha utfordringer med relasjoner, vennskap og samspill med andre barn, og har derfor behov for mer og tettere oppfølging i hverdagen.
Vi tilbyr nettkurs om barn som lever i vanskelige livssituasjoner, 1 - 7 klasse. Mange barn som er utsatt for seksuelle overgrep, vold og omsorgssvikt viser ikke alltid tydelige tegn eller symptomer. Ofte forteller de heller ikke om dette til de voksne.
Vi tilbyr nettkurs om barn som pårørende. Barn med særskilte behov er en gruppe med svært forskjellige barn. De kan ha ulike vansker og ulike grader av vansker. Barn kan være pårørende til foreldre med problemer i forhold til rus eller psykisk helse.
Vi tilbyr kurs om BHG, SFO/AKS, 1 - 7 klasse: Barna som utfordrer oss via streaming. Kurset handler om barna som utfordrer oss med sin væremåte. De som strever med temperament, følelser og reaksjoner, og som ofte kommer i konflikt med sine omgivelser.
Vi tilbyr nettkurs om barns medvirkning i SFO/AKS. SFO skal bidra til at barn møter og ser verdien av et likestilt samfunn der alle har mulighet til å bli sett og hørt. Gjennom å delta i fellesskap får barna øve på å tilpasse seg andre, men også sette egne grenser og uttrykke egne behov.
Vi tilbyr nettkurs om barns seksualitet. Noen kaller det doktorleker, andre kaller det mor-og-far-leker, men hvordan reagerer vi når barn leker seksuelle leker? Og hvordan reagerer vi hvis vi ser at et barn tar på seg selv i tide og u-tide?
Vi tilbyr nettkurs om barns seksuelle utvikling. Hvorfor er det viktig å snakke med barn om seksualitet? Hva trenger egentlig barna å vite - og hva er deres forutsetninger for å forstå? Hvordan snakker vi med barn om seksualitet?
Vi tilbyr nettkurs om BHG, SFO - når følelser blir atferd. Barn har sterke følelser som ofte vises i utfordrende atferd. I hverdagen møter vi mange barn som ikke har det godt med seg selv, som ofte strever i samspill eller havner i konflikter med andre barn og med de voksne.
Vi tilbyr nettkurs om BHG, SFO/AKS, 1 - 7 klasse: når følelser blir atferd - hvordan møter vi vanskelige følelser hos barn på en klok måte? Barn har sterke følelser som ofte vises i utfordrende atferd.
Vi tilbyr nettkurs om BHG, SFO/AKS, 1. - 4. trinn: Lek med plass for alle. Innhold i kursene vil tilpasses og tilrettelegges, både i innhold og omfang, til de enhver tid aktuelle behov og beskrives detaljert i hvert kurs sin kursbeskrivelse / kursinvitasjon.
Vi tilbyr nettkurs om BHG/SFO flerkulturell kommunikasjon. Innhold i kursene vil tilpasses og tilrettelegges, både i innhold og omfang, til de enhver tid aktuelle behov og beskrives detaljert i hvert kurs sin kursbeskrivelse / kursinvitasjon.
Vi tilbyr nettkurs om BHG / SFO / 1. - 4. trinn: Alle med - voksenrollen i et inkluderende fellesskap i barnehagen. Innhold i kursene vil tilpasses og tilrettelegges, både i innhold og omfang, til de enhver tid aktuelle behov og beskrives detaljert i hvert kurs sin kursbeskrivelse / kursinvitasjon.
Vi tilbyr nettkurs om barnehagen som lærende organisasjon. Barnehagen skal være en lærende virksomhet. Rammeplanen beskriver barnehagen som en pedagogisk virksomhet som skal planlegges og vurderes, og det pedagogiske arbeidet skal være begrunnet i barnehageloven og rammeplanen.
Vi tilbyr nettkurs som BHG: Den gode starten i barnehagen. Innhold i kursene vil tilpasses og tilrettelegges, både i innhold og omfang, til de enhver tid aktuelle behov i barnehagene og beskrives detaljert i hvert kurs sin kursbeskrivelse / kursinvitasjon.
Vi tilbyr nettkurs over 2 kvelder om pedagog i barnehagen. Dette todelte kurset handler om å styrke og bevisstgjøre pedagogiske ledere i arbeidet med å utvikle den pedagogiske praksisen, gjennom systematisk sammenheng mellom planlegging og dokumentasjon.
Vi tilbyr nettkurs om språkutvikling 0 - 6 år. Innhold i kursene vil tilpasses og tilrettelegges, både i innhold og omfang, til de enhver tid aktuelle behov i barnehagene og beskrives detaljert i hvert kurs sin kursbeskrivelse / kursinvitasjon.
Vi tilbyr nettkurs om BHG: Sårbare barn. 15 - 20 % av norske barn er i risiko for å utvikle psykososiale vansker, og disse barna har behov for at vi har fokus på tidlig innsats i barnehagen.
Vi tilbyr nettkurs om BHG: Utviklingsmessige språkforstyrrelser hos barn. Innhold i kursene vil tilpasses og tilrettelegges, både i innhold og omfang, til de enhver tid aktuelle behov i barnehagene og beskrives detaljert i hvert kurs sin kursbeskrivelse / kursinvitasjon.
Vi tilbyr nettkurs om å oppdage, utforske, erfare - om de aller yngste i barnehagen. Målsettingen er at kursdeltaker skal sitte igjen med kunnskap, som enten kan anvendes direkte inn i eget arbeid eller som tilpasses eget arbeid, etter endt kursdeltakelse.
Vi tilbyr nettkurs om BHG: Å snakke med barn i barnehagen. Innhold i kursene vil tilpasses og tilrettelegges, både i innhold og omfang, til de enhver tid aktuelle behov i barnehagene og beskrives detaljert i hvert kurs sin kursbeskrivelse / kursinvitasjon.
Vi tilbyr nettkurs om bærekraftig utvikling i barnehage og skole. Bærekraftig utvikling et av de nye begrepene i rammeplan og læreplan, og er derfor noe alle norske barnehager og skoler må forholde seg til. Tradisjonelt tenker mange at bærekraftig utvikling henger sammen med natur- og miljøspørsmål.
Vi tilbyr nettkurset om finnes det en app for alt. Vil du lære mer om morsom og kreativ buk av nettbrett i det pedagogiske arbeidet med barn? Nettbrett er et nyttig hjelpemiddel i barnehage og SFO/AKS.
Vi tilbyr nettkurs om finnes det er app for alt. Vil du lære mer om morsom og kreativ buk av nettbrett i det pedagogiske arbeidet med barn? Nettbrett er et nyttig hjelpemiddel i barnehage og SFO/AKS. Bevisst bruk av nettbrett er like viktig som all annen bruk av pedagogisk materiell.
Vi tilbyr nettkurs om flerkulturell kompetanse. Mange barnehager og skoler har familier fra ulike kulturelle og religiøse bakgrunner. Hvordan møter vi dette i hverdagen? Hvordan kan vi utvikle oss til å bli en flerkulturell virksomhet bygd på likeverd og gjensidig respekt?
Vi tilbyr nettkurs om flerspråklig utvikling i barnehagealder. Hvordan skal vi forholde oss til flerspråklighet i barnehagen? Hvordan kan vi jobbe for å anerkjenne barnas språkkompetanse og bruke den i barnehagen, når vi ikke har felles språk?
Vi tilbyr nettkurs om BHG, SFO, 1 - 4 klasse: Forstå hvordan det er inni meg når jeg er ute av meg. Barn som har det vanskelig kan ha en svært voldsom og uforutsigbar atferd. De kan streve med store reguleringsvansker, utagerende atferd, konsentrasjon og uro.
Vi tilbyr nettkurs om økt kompetanse om psykisk helse - for deg som jobber med ungdom. I alle skoler, på alle trinn, finnes det sårbare elever. Mange unge oppgir å ikke være gode nok og kravet til å prestere er høyt. Flere oppgir å slite med psykiske problemer knyttet til vanskelig liv og oppvekst.
Vi tilbyr nettkurs om Grej of the Day. Innhold i kursene vil tilpasses og tilrettelegges, både i innhold og omfang, til de enhver tid aktuelle behov i grunnskole, videregående skole og i voksenopplæringen og beskrives detaljert i hvert kurs sin kursbeskrivelse / kursinvitasjon.
Vi tilbyr fagdag via streaming om hvordan vi kan forstå og hjelpe barn som har det vanskelig og / eller har opplevd traumer. Mange barn som er utsatt for seksuelle overgrep, vold og omsorgssvikt viser ikke alltid tydelige tegn eller symptomer. Ofte forteller de heller ikke om dette til de voksne.
Vi tilbyr nettkurs om hvordan skape et trygt psykososialt miljø i barnehagen - og forebygge mobbing. Vi kjenner alle til barn som strever i samspill med de andre - som kommuniserer dårlig, virrer hvileløst rundt, ikke involveres i leken, og som ofte forstyrrer i lek og aktiviteter.
Vi tilbyr nettkurs om konsentrasjon og oppmerksomhet hos barn. På kurset får du kunnskaper og innsikt i hvordan de voksne kan legge til rette for bedre konsentrasjon, og betydningen av tidlig innsats. Kursdeltakernes spørsmål og innspill vil være av stor betydning, og vil bli drøftet og besvart.
Vi tilbyr nettkurs om lek som vekker bekymring. Alle barn leker, og stort sett leker de fint. Så slår vi oss til ro, og barna får holde på med sitt. Da kan vi observere på avstand, og gjøre andre ting som står på vent. Mange som har jobbet i barnehage en stund kan kjenne seg igjen i dette.
Vi tilbyr nettkurs om lekelyst! - rom for lek i SFO/AKS. Leken skal ha stor plass i SFO, og barna skal hver dag ha tid og rom til lek. SFO skal tilrettelegge for, og støtte opp om, at leken kan stimulere til vennskap, relasjonsbygging, språkutvikling, undring og kreativitet.
Vi tilbyr nettkurs om leken og det psykososiale miljøet i barnehagen. Leken er utgangspunkt for all aktivitet i barnehagen. Men hvilken betydning har lek for barnehagens psykososiale miljø? Hvordan forstår vi og tolker lekens ulike uttrykk og former i barnas daglige samspill?
Vi tilbyr nettkurs om lekens plass i rammeplan for SFO. Leken skal ha stor plass i skolefritidsordningen og barna skal ha tid og rom til lek hver dag. Alle barn skal få mulighet til aktiv deltakelse i lek med venner og oppleve mestring.
Vi tilbyr nettkurs om lekeskriving i barnehagen. Hva ligger i rammeplanens begrep «lekeskrift»? Hvordan kan vi legge til rette for at barna skal ha glede av å leke med skriftspråket?
Vi tilbyr nettkurs om lesekondis og leseglede - hvordan kan vi få leseglade elever. Leseengasjement og leselyst er avgjørende for å øve opp lesekondisen: og lesekondis er avgjørende for både mengde- og dybdelesing: som igjen er avgjørende for leseferdigheten.
Vi tilbyr nettkurs om livsmestring og helse. Hva skal til for at barn skal mestre livet? Hvordan skal personalet i barnehagen legge til rette for at barn skal mestre både dagen i dag og i morgen? Barn skal mestre livet sitt litt etter litt, hver eneste dag!
Vi tilbyr nettkurs om livsmestring og psykisk helse i barnehagen. Barnehageloven fikk i januar 2021 et nytt kapittel som handler om trygt og godt barnehagemiljø og hvordan barnehagen skal arbeide for å oppnå dette.
Vi tilbyr nettkurs om livsmestring og robusthet i barnehage og grunnskole. Kurset tar for seg utfordringer, mulige gevinster og forslag til hvordan ansatte i skolen kan gjøre temaer som livsmestring og robusthet til en bærebjelke i hverdagen og i hjem-skolesamarbeidet - til det beste for barn.
Vi tilbyr nettkurs om 1. - 7. trinn: Livsmestring og robusthet som tema i skolen og for samarbeid med foreldre. Målet er at kursdeltaker skal sitte igjen med kunnskap, som enten kan anvendes direkte inn i eget arbeid eller som tilpasses eget arbeid, etter endt kursdeltakelse.
Vi tilbyr nettkurs om mangfold og dilemmaer i barnehagen. Rammeplanen har klare føringer om mangfold og hvordan det skal synes i barnehagen. Men hva gjør vi i praksis - hvordan får vi det til i hverdagen? Å jobbe i barnehage med barn med ulik språkbakgrunn og fra ulike kulturer er utfordrende.
Vi tilbyr nettkurs om matematikklek. Rammeplanen har tydelige krav om at personalet skal være bevisste på hva som er matematikk i hverdagen i barnehagen og hvordan dette kan brukes i samspillet med barna.
Personalet i barnehage/SFO og på småskoletrinnet skal ha et bevisst forhold til at barn kan være utsatt for omsorgssvikt og overgrep - og ha kunnskap om hvordan de kan oppdage og forebygge dette. Hvordan kan arbeid med vurdering gjøre personale i stand til å oppdage barn i risiko?
Vi tilbyr nettkurs om nyansatt i barnehagen - barnehage, rammeplan i praksis. Å være nyansatt i barnehagen kan være utfordrende på mange måter. Dette kurset har til hensikt å gi grunnleggende opplæring i tråd med sentrale krav som stilles i rammeplanen, barnehagens viktigste styringsdokument.
Vi tilbyr nettkurs om når barn er pårørende. I barnehage og skole/SFO møter vi barn som lever med belastninger og eller opplever store vansker i familien. Det kan dreie seg om sykdom, psykiske lidelser, rus eller andre utfordringer, som i sin tur påvirker omsorgssituasjonen og oppvekstbetingelsene.
Vi vet at sensitive barn profitterer enda mer enn andre barn på et positivt oppvekstmiljø, derfor er din rolle så viktig. Det sensitive barnet er avhengig av at du er en god og kompetent voksen når barnet møter deg med både den beste og den verste utgaven av seg selv.
Vi tilbyr nettkurs om seksuelle overgrep mot barn. "Hvis bare noen hadde sagt til meg: Jeg ser at du ikke har det så bra - hvordan har du det egentlig? …De voksne må ha sett og forstått at noe var galt!”
Vi tilbyr nettkurs om seksuelle overgrep og bekymringsfull seksuell atferd hos barn. Hva er seksuelle overgrep og hvilke konsekvenser har det? Hvordan forebygge og avdekke overgrep? Hvordan kan vi gjenkjenne tegn, og hvordan skal vi handle? Hva er vår lovpålagte plikt i arbeid med barn?
Vi tilbyr nettkurs i SFO/AKS - en arena for livsmestring. SFO skal bidra til barnas psykiske helse gjennom å støtte barnas opplevelser av livsglede, mestring og egenverd, og deres utvikling av et positivt selvbilde og en trygg identitet.
Vi tilbyr nettkurs om BHG, SFO/AKS: Språkvansker hos barn. Mange barn strever med tilegnelse av språk i tidlig alder, og utviklingsmessige språkvansker rammer 5 - 7 % av alle barn. Tidlige tegn på varige språkvansker kan være at barnet er stille allerede som baby og har lite babling.
Vi tilbyr nettkurs om støtte til sårbare barn. Nesten 20% av alle barn har psykososiale vansker. Hvis disse barna får hjelp og støtte i barnehagealder, vil det kunne forebygge videre utvikling av vansker.
Vi tilbyr nettkurs om systematisk observasjon av barns språkutvikling. Dette er et hybridkurs - velg å følge kurset fysisk fra kurslokalet eller via nett (avhuking i påmeldingsskjema). Kartlegging av barns språkutvikling har lenge vært et omdiskutert tema, med sterke fronter i fagmiljøene.
Vi tilbyr nettkurs om trygge miljøer skaper trygge barn. Aktivitetsplikten i barnehage og skole skal sikre at alle barn opplever å ha et trygt og godt barnehage- og skolemiljø. Hvordan skal vi forstå regelverket - hva betyr det i praksis?
Vi tilbyr nettkurs om BHG, SFO/AKS: veiledning er mer enn ord. I en hektisk hverdag er det ikke lett å sette av nok tid til veiledning, og kommunikasjonen dreier seg ofte om praktiske ting og det som «brenner» her og nå.
Vi tilbyr nettkurs om å bygge bro og skape god sammenheng i overgangen mellom barnehage og skole. I overgangen fra barnehage til skole skal barna møte en skole som er forberedt på å bygge videre på det grunnlaget barnehagen har lagt.
Vi tilbyr nettkurs om å lede med en coachende væremåte. En coachende væremåte innebærer en empatisk og anerkjennende kommunikasjonsstil basert på blant annet aktiv lytting, åpne spørsmål og perspektivtaking.
Vi tilbyr nettkurs om å være leder i SFO/AKS over 2 kvelder. Lederen har en viktig rolle i å veilede og legge til rette for at personalet utvikler en felles forståelse for oppdraget som er gitt i rammeplanen.
Vi tilbyr nettkurs i å være leder i skolefritidsordningen. Lederen har en viktig rolle i å veilede og legge til rette for at personalet utvikler en felles forståelse for oppdraget som er gitt i rammeplanen.
Vi tilbyr nettkurs om å være venn med seg selv og andre. Hver dag snakker vi med oss selv. Vi fører indre samtaler og kan snakke oss selv ned eller opp. Hvordan vi lærer dette som barn er avgjørende. Tanker påvirker følelsene og hva vi får lyst til å gjøre.
Vi tilbyr kurs til barne- og ungdomsarbeider for praksiskandidater som nettstudie. Har du minst 5 års arbeidserfaring med barn og unge, men mangler fagbrev? Da kan du ta fagprøven i barne- og ungdomsarbeiderfaget som praksiskandidat og slik gå fra ufaglært til faglært.
Vi tilbyr webinar om ADHD, autisme og tourettes-syndrom i skolen. Et skreddersydd webinar for skolens planleggingsdager. Dette webinaret kan bestilles og ses på skolens planleggingsdager, når det passer den enkelte skole, også utenfor våre oppsatte datoer.
Vi tilbyr webinar om autisme i skolen. Et stort antall barn har en diagnose innenfor autismespekterforstyrrelser. Hva kjennetegner arbeidet med disse i skolen, og hvilke verktøy kan benyttes for å gi disse elevene en bedre skolehverdag?
Vi tilbyr konferanse om barnehagens møte med barn som har det vanskelig som webinar. Barnehagen er ofte første møtepunkt utenfor familien for barn som har det vanskelig. Hvordan møter vi disse barna, hva kan vi som barnehage gjøre, og hvordan snakker vi med barna om det som plager dem?
Vi tilbyr kurs om når barns atferd utfordrer - om forståelse og håndtering av barn som utfordrer. Dette kurset vil utforske det intrikate samspillet mellom holdninger, kunnskap og handlinger i arbeidet med barn som viser utfordrende atferd.
Vi tilbyr kurs om når voksne krenker barn i barnehage og skole. De som gikk på skolen på 70-tallethusker alle læreren som var spydig, som kjeftet, eller som var morsom på bekostning av en elev. Læreren var gud i klasserommet, og ingen voksne var tilstede i barnas liv.
Vi tilbyr webinar om skolefravær og autismespekterforstyrrelser. Hva skal til for å forebygge problemet, og hjelpe disse elevene å være mer tilstede på skolen? Ellen Kathrine Munkhaugen skrev sin doktoravhandling om autisme og skolevegring. Hun er blant de fremste på dette fagfeltet i landet.
Vi tilbyr webinaret: bygge psykisk helse for ungdom. Ungdom gjennomgår store endringer. Noen opplever årene som en emosjonell berg-og-dal-bane. Forandringene skjer raskt, både i hjernen og i kroppen. Hvordan bygger man gode relasjoner slik at man kommer i posisjon til å hjelpe ungdom som sliter.
Vi tilbyr nettbasert studie i barne- og ungdomsarbeiderfag Vg2, programfag og fellesfag. Du kan begynne studiene når du vil, og du gjennomfører i eget tempo. Kursene inneholder fagstoff, øvingsoppgaver og interaktive oppgaver.
Vi tilbyr nettbasert studie i barne- og ungdomsarbeiderfag Vg2, programfag. Dette er utdanningen for deg som ønsker å jobbe med barn og unge i barnehage, barnepark, skolefritidsordning / aktivitetsskole eller fritidsklubb.
Vi tilbyr nettbasert studie i barne- og ungdomsarbeiderfaget for praksiskandidater BUA3102. Kurset gir deg eksamenstrening i teorieksamen som må være bestått før praksiskandidater melder seg opp til fagprøven.
Vi tilbyr nettbasert studie i barnehageassistent. Denne utdanningen gir deg kunnskap om barns lek, kultur og sosiale kompetanse. Lær om din pedagogiske rolle i sosialiseringsprosessen og hvordan du legger til rette for barns utvikling gjennom lek og læring.
Vi tilbyr nettbasert studie om pedagogisk arbeid med barn og unge. I dette kurset vil du få kunnskap om hvordan du legger til rette for barns læring og utvikling gjennom undervisning, lek og hverdagsaktivitet.
Vi tilbyr tilpasset opplæring og tidlig innsats i barnehage og skole som nettbasert studie. Utdanningen gir deg faglig bakgrunn til å jobbe med barn som har krav på spesialpedagogisk hjelp i barnehage, skole og fritidsordning.
Vi tilbyr kurs i yrkesutøvelse BUA2007 (LK20) som nettbasert studie. Yrkesliv i barne- og ungdomsarbeiderfag er et av de tre programfagene på BUA Vg2. Innholdet i dette programfaget er helt nytt, og det er laget i tråd med fagfornyelsen.
Vi tilbyr webinar om foreldrene som utfordrer oss. Det finnes mange kurs om de barna som utfordrer oss. Sinte barn, barn som ikke hører etter og barn som aldri sier noe. Men hva med foreldrene? Hvordan skal vi forholde oss til mammaen som alltid klager eller pappaen som aldri møter blikket vårt?
Veilederutdannelse relasjoner med barn. Med fokus på kommunikasjon, konfliktløsning, relasjoner, utviklingsstøtte, medvirkning og læring. For deg som vil bli ekstra god på relasjoner med barn, i familie, barnehage, skole mm., og som ønsker å veilede andre, foreldre og ansatte.
Vi tilbyr fagskoleutdanning om arbeid med språk, flerspråklighet og flerkulturell kompetanse i barnehagen. Studiet er lagt opp som et deltidsstudium med styrt progresjon og foregår via nettstudier.
Vi tilbyr fagskoleutdanning om arbeid med de yngste barna (0-3 år) som nettstudie. Kunnskap innen Arbeid med de yngste barna (0-3 år) i barnehagen er direkte anvendbart i arbeid i barnehage eller på andre arenaer der småbarna er.
Vi tilbyr fagskoleutdanning om arbeid med livsmestring og helse i barnehagen som nettstudie. Kunnskap studenten tilegner seg - Arbeid med livsmestring og helse i barnehagen er direkte anvendbart i arbeid i barnehage eller på andre arenaer som jobber med barns livsmestring og helse.
Vi tilbyr fagskoleutdanning om barn med særskilte behov som nettstudie. Kunnskap studenten tilegner seg i studiet Barn med særskilte behov er direkte anvendbart i arbeid i barnehage eller på andre arenaer som jobber med barn med særskilte behov.
Vi tilbyr fagskoleutdanning om barnehagens digitale praksiser som nettstudie. Kunnskapen studenten tilegner seg i studiet - Barnehagens digitale praksiser er direkte anvendbart i arbeid i barnehage eller på andre arenaer som jobber med barn.
Vi tilbyr konferanse om kvalitet i SFO som avholdes ved Scandic Bergen City, som styres digitalt fra studio på hotellet til deg. Kurset vil rette oppmerksomheten mot de mulighetene det fysiske miljøet kan gi for å skape et godt og trygt lekemiljø for barn.
Leken er kjernen i SFO-tilbudet. Samtidig må vi forholde oss til mange rutiner og rammer som begrenser barns muligheter til utvikling og glede i leken. Dette kurset handler om hvordan du & din SFO/AKS kan styre for å gi barn frihet til å leke i livet sitt på SFO.
Lek har fått stor og viktig plass i rammeplanen. Nettverket! for SFO vil være en pådriver for at vi skal få mer kunnskap om hvordan vi inspirerer barn til mer lek inne og ute i SFO? Leken skal ha stor plass i SFO, og barna skal ha tid og rom til lek hver dag.
Vi tilbyr et praktisk og teoretisk mat- og ernæringskurs for SFO/AKS ansatte som bestillingskurs. Her får dere opplæring i hvordan dere setter sammen ernæringsriktige, økonomiske og smakfulle måltider for barna, tilpasset deres SFO (mtp. utstyr og ressurser).
Vi tilbyr bestillingskurs om stolt av å jobbe i SFO. Jobben din i SFO gir uante muligheter for å oppleve personlig utvikling. Ser vi dette, og tar konsekvensene av det, blir resultatet ofte god kvalitet i virksomheten.