QiGong - Nei Ging Gong, grunnkursKursarrangør: Behandleriet
Sted: Oslo/ Bærum området
          Akershus, Bærum / Sandvika
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid: Ta kontakt for informasjon

Vi tilbyr kurs i Qi Gong - Nei Ging Gong, grunnkurs. På dette grunnkurset lærer du oppvarmingsøvelser som påvirker ledd, muskler og organer i kroppen. Bevegelsene utføres langsomt og kombineres med riktig pust. Øvelsene bygger på hverandre og balanserrer energiflyten i kroppen.

Dette påvirker bl.a. din immunitet og blodsirkulasjon. Qigong bygger på kunnskapen om kroppens energistrømmer og har eksistert i Kina i ca. 5000 år. Qigong er en terapiform på lik linje med akupunktur.

Den inngår som en del av Tradisjonell Kinesisk Medisin (TCM).
"Qi" betyr energ i og er den livskraft som finnes i alt som lever.
"Gong" betyr bevegelse, lek, være en del av. Gjennom spesielle bevegelser aktiviseres de samme punktene i kroppen som ved akupunktur. Slik stimuleres muskler, ledd, sener og nervebaner på en naturlig måte. Bevegelsene er myke og langsomme og kombinasjonen av øvelser og pusteteknikk forsterker energiflyten i kroppen og bringer den tilbake i balanse. Blodsirkulasjonen øker og immunforsvaret blir forsterket.

En god helse krever fri flyt av energi.
Den ene formen for Qigong som vi tilbyr kurs i, er Dayan Qigong, Wild Goose.Denne formen består av 72 former, men det er Wild Goose del 1 som er hovedformen, som virker balanserende på Yin-Yang. Denne formen kan trenes selvstendig, uten å måtte gå videre i systemet for å få utbytte av treningen.Kursinstruktørene behersker flere av de 72 formene, og er studenter av Grandmaster Chen Chuan Gang, som er 28.linjeholder, i China.

Den andre formen for Qigong som vi tilbyr kurs i, er delt inn i tre deler: Nei Ging Gong, grunnkurs
• Luo Han Gong, videregående kurs
• Kong Jing Gong, avansert kurs

Vi underviser i Nei Ging Gong, som igjen er delt i tre. På dette grunnkurset lærer du oppvarmingsøvelser som påvirker ledd, muskler og organer i kroppen. Bevegelsene utføres langsomt og kombineres med riktig pust. Øvelsene bygger på hverandre og balanserrer energiflyten i kroppen. Dette påvirker bl.a. din immunitet og blodsirkulasjon. Nei Ging Gong påvirker de tolv hovedmeridianene i kroppen slik at energistrømmen får flyte fritt. Disse formene for Qigong er medisinske, og politisk og åndelig uavhengige.


Målgruppe for kurset:
Dnne treningsformen passer for alle - unge som gamle - som vil ta vare på sin helse