Mindfulness og Mediyoga: Kurs ved stress tirsdager kl.17.00-19.30



Sted: Oslo
          Oslo, Sentrum
Kursadresse: Storgata 39, 0182 Oslo (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid: kl. 17.00 - 19.30
Varighet: 8 ganger
Pris: 4180

Har du lyst til å lære noen anerkjente metoder i å beholde ro og fokus i en travel hverdag? På dette kurset lærer du om både mindfulness og MediYoga, to anerkjente metoder for å skape overskudd og balanse. Kurset går om ettermiddagen, midt i Oslo sentrum, en deilig avstressende pause etter jobb.

Kurset har fokus på stress og stressreduksjon og er en blanding av teori, dialog og praktiske øvelser. Du vil få innsikt i hva mindfulness går ut på og hvordan bruke metoden til hjelp i hverdagen. Du vil lære mange meditasjoner og teknikker for å trene oppmerksomheten på måter som kan hjelpe deg å bli mindre påvirket av stress og ubehag, leve mer i øyeblikket, og lettere finne ro og overskudd i en travel hverdag. Møte vanskelige tanker og følelser med mer aksept og medfølelse. Være din beste venn også i utfordrende tider. Øvelsene kan også fremme konsentrasjon, intuisjon og kreativitet. Det blir lagt vekt på hvordan du kan ha nytte av praksis i det daglige liv.

Yoga øvelsene valgt ut for dette kurset har fokus på å skape energiflyt og avspenning for rygg, skuldre, nakke, hofter. Dette er øvelser som i seg selv kan frigjøre muskelspenninger, fremme avspenning, balanse og harmoni. Øvelsene blir instruert etter mindfullness prinsipp og hjelper deg bli bedre kjent med kroppen din. Vi vil også utforske øvelser som lett kan integreres i hverdagen.

Målgruppe for kurset
Anbefales til deg som er interessert i å lære om mindfulness og medisinsk yoga, med øvelser som kan hjelpe deg å finne ro og balanse i en stressfull hverdag. Kan hjelpe ved stressrelaterte lidelser som rygg / nakke plager, søvnløshet, hodepine, pustevansker, indre uro m.m.

Kurset er også for deg som trenger et pusterom i hverdagen der du kan finne ro og lade opp batteriene. Mindful guidet lyd meditasjon med gong og andre meditative instrumenter blir tilbudt på de fleste av samlingene. Det har vært et populært innslag fra tidligere kursdeltakere. Mange opplever dyp avspenning når de påvirkes av disse tonene og vibrasjonene - en deilig pause fra hverdagens stress.

På dette kurset vil du lære:
• Teori og praksis: Hva er mindfulness
• Hvordan integrere metoden i en travel hverdag

Mange meditasjoner, øvelser og teknikker for:
• bedre håndtere psykisk, fysisk og mentalt stress - lettere finne ro og overskudd i en travel hverdag
• trene evnen til å være mer tilstede i hverdagen, og på den måten skape positive endringer - oppleve og oppnå mer med mindre stress
• utforske og bli bevisst samspillet mellom psyke og fysikk - tanker, følelser og handlinger - og hvordan dette påvirker deg, dine opplevelser og dine valg.
• trene oppmerksomhet og fokus
• få bedre kontakt med kroppen og sansene dine
• fremme kontakt med intuisjon og indre bevissthet
• fremme avspenning, balanse og indre ro
• møte negative tanker og følelser, smerter og ubehag med større ro, aksept og medfølelse - være din egen beste venn
• styrke selvfølelse, selvtillit - vennlighet, aksept og medfølelse i møte med oss selv og andre er i fokus.

For å få best utbytte av kurset anbefales det at du setter av tid til egentrening. Du vil få hjelp til å utvikle egen praksis gjennom samtaler og anbefalinger til hjemmeøvelser, litteratur, digitale hjelpemidler m.m.

Kursmateriell
Du vil få tilgang til kursdokumentasjon som du kan laste ned og mulighet for rabatt på MediYoga app abonnement.

PS: Uken før oppstart holdes workshop i samme tema, den kan du lese mer om her: https://www.medisinsk-yoga-oslo.no/mindfulness-workshops-med-mediyoga-og-gongavspenning.

Du er hjertelig velkommen!