Grunnleggende vedlikehold og bruk av motorsag



Kursarrangør: Skogkurs
Sted: Nord-Trøndelag, Høylandet
Nord-Trøndelag
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Studie / yrkesutdanning
Undervisningstid: Ta kontakt for informasjon
Varighet: 2 dager
Pris: fra 2.550

Vi tilbyr kurs i grunnleggende vedlikehold og bruk av motorsag. Tilpasset skogeiere så vel som ansatte utenfor skogbruket som linjeryddere, e-verk, vegvesen, jernbane, kommune m.fl. og gir dokumentert sikkerhetsopplæring for motorsag.

Innhold:
Arbeidstilsynets forskrift om «Utførelse av arbeid» av 1. januar 2013 setter krav til sikkerhetsopplæring. Kurset er tilpasset sikkerhetskravene for dokumentert opplæring når «normale» felle- og kviste operasjoner skal utføres med motorsag. For den som skal ta kurs i vindfallhogst kreves at et kurs som dette er gjennomført på forhånd. Kursmateriellet gir kunnskaper om sikkerhet og anbefalinger om bruk av utstyr og utøvelse av arbeidet.

Sammen med kursinstruktør kombineres teori med praktiske øvinger. Kurset er tilrettelagt og kan gjennomføres i tilknytning til arbeidsplassen, med praktiske øvelser sammen med instruktør. Det legges stor vekt på sikkerhet. Kurs gjennomføres på to arbeidsdager (15 timer) med 5 - 6 deltakere pr kurs. Deltakerne benytter sin egen motorsag og sitt eget verneutstyr.

Agenda:
• Vedlikeholdsrutiner og sjekk av sagens verneutrustning, samt personlig verneutstyr
• Sikkerhetsregler ved bruk av motorsag
• Grunnleggende bruk av motorsag og arbeidsteknikk
• Sikker felling, kvisting og nedtaking av fastfelte trær, samt bruk av hjelpeutstyr
• Sikker kapping av trestammer
• Praktiske øvinger

Pris:
• For landbruket kr 2.550,-
• For andre bransjer kr 4.275,-

Kursinstruktør: Bjørn Arve Øvereng

Målgruppe for kurset:
Kurset er tilrettelagt for brukere av motorsag, både innenfor landbruket og ansatte innen e-verk, vegvesen, jernbaneverket, parkvesen m.fl.

Kursmateriell:
På kurset benytter deltakerne sin egen sag og godkjent verneutstyr

Eksamen / sertifisering:
Etter å ha gjennomført dette kurset får deltakerne utstedt kursbevis med spesifikasjon av opplæringens innhold. Beviset er deltakerens og arbeidsgiverens dokumentasjon på sikkerhetsopplæringen.