Førstehjelpskurs for de med omsorg for barnKursarrangør: Proaid AS
Sted: Hele landet, I deres lokaler
          
Type:Bedriftsinternt / Større grupper
Undervisningstid: Etter avtale
Varighet: 5 skoletimer (45min pr. time)

Norsk Grunnkurs førstehjelp er ett kurs utviklet og godkjent av Norsk Førstehjelpsråd. Kurset gir grunnleggende opplæring i førstehjelp på voksne. Kurset vil gi deltakerne innsikt og forståelse for enhver situasjon som oppstår når en person opplever skade eller sykdom.

Dette vil trygge deltagerne i sitt daglige virke og på fritiden når de har omsorg for barn. Som regel blir alt mye mer spesielt i de tilfellene hvor barn blir akutt syke eller opplever å få en skade. Det er også en utfordring med barn at de som regel har en annen måte å utrykke dette på en voksne.

Dette kurset skal hjelpe deltakerne til å hurtig forstå og vite hva som må gjøres i det øyeblikket ett barn trenger førstehjelp. ProAid har sin stolthet i å kunne benytte seg av høyt utdannede instruktører som har lang erfaring innen førstehjelpsundervisning og realkompetanse fra arbeidslivet som ambulansepersonell. Både fordi erfaringen kommer fra det teoretiske og praktiske perspektiv mener vi å kunne yte opplæring på ett slikt grunnlag som vil gjøre hver enkelt deltaker godt rustet til å utføre førstehjelp på en slik måte at de trygger hverdagen både på fritiden og i sitt daglige virke når de har omsorg for barn.


Følgende emner blir bl.a. gjennomgått:
• Vurdering av bevisstløshet/ årsaker hos barn
• Frie luftveier barn
• Undersøkelse av livløst barn
• Gjenoppliving av livløst barn
• Fremmedlegemer
• Skader - blødninger
• Forgiftninger

Målgruppe for kurset:
Max. 15 deltagere pr. kurs.

Kursmateriell:
Kurset inkluderer kurshefter og kursbevis
Instruktør har med alt av nødvendig utstyr