Karin & Lizas Småbruk

Lizas småbruk er vårt hjem. Men også et spennende og annerledes kurssted. Vi som bor her, driver et lite, nær selvforsynt, gårdsbruk i det daglige. I veksthuset trives druer og tomater. I grønnsakshagen gror grønnkål og poteter. Og frukthagen gir oss epler, pærer, plommer og deilige bær. På de omkringliggende beitene og i skogen går høner og gjess sammen med noen villsau. Ofte spankulerer også noen kalkuner fritt omkring. Vårt kurskonsept “Fra jord til bord” er veldig populært. Her lærer vi andre å foredle egenproduserte eller kortreiste råvarer til de herligste produkter eller matretter. På kursdagene er det et yrende, pulserende liv på tunet. Har du lyst, må du gjerne bli en del av det. Vi organiserer kurs hver uke, året rundt.


 |  1 2 3   |  Neste side >>

Brødbakst - surdeig og urkorn på på Karin & Lizas Småbruk

Vi holder kurset Brødbakst - surdeig og urkorn på på Karin & Lizas Småbruk. Langtidsheving, elting, bretting, gamle kornsorter og surdeig. Vil du lære å bake smakfulle og næringsrike brød med spelt, emmer, rug og andre gamle kornsorter?

Sted Dato Varighet Pris
Jevnaker Jevnaker 31.10.2025 (+1) 1 dag31.10.2025 (+1) 2.790 kr  

Fermentering - Bakterie & kultur på Karin & Lizas Småbruk

Vi tilbyr kurs i fermentering - Bakterie & kultur på Karin & Lizas Småbruk. Oppdag magien med fermentering – smak, helse og tradisjon i ett! Fermentering er mer enn en trend, det er en eldgammel metode som gir maten dypere smak, bedre holdbarhet og flere helsefordeler.

Sted Dato Varighet Pris
Jevnaker Jevnaker 21.11.2025 (+1) 1 dag21.11.2025 (+1) 2.790 kr  

Fiskefangst - Ferskvann og saltvannsfisk på Karin & Lizas Småbruk

Vi holder kurset Fiskefangst - Ferskvann og saltvannsfisk på Karin & Lizas Småbruk. Mestre fiskeretter – fra filetering til graving, og bli kjent med tang! I løpet av kurset fileterer du din egen fisk, graver røye, baker fisk i saltskorpe og lager fiskekaker fra bunnen av.

Sted Dato Varighet Pris
Jevnaker Jevnaker 08.11.2025 1 dag08.11.2025 2.790 kr  

Glutenfri bakst– Sunt & næringsrikt på Karin & Lizas Småbruk

Knekk koden til glutenfri bakst og lær å lage alt fra surdeigsbrød, pizza, paier til søte kaker! På dette kurset kombinerer vi teori og praksis. Du baker alt selv med veiledning fra kokken vår, Karin. I løpet av dagen lager vi glutenfritt surdeigsbrød, pizza, pai og saftige muffins.

Sted Dato Varighet Pris
Jevnaker Jevnaker 05.12.2025 (+2) 1 dag05.12.2025 (+2) 2.790 kr  

Grønn matglede – Grønnsaker & belgfrukter

Vi tilbyr kurs om grønn matglede – Grønnsaker & belgfrukter på Karin & Lizas Småbruk Lær å trylle med grønnsaker og belgfrukter til fullverdige måltider. Bli med på en inspirerende dag hvor grønnsaker og belgfrukter får spille hovedrollen!

Sted Dato Varighet Pris
Jevnaker Jevnaker 1 dag 2.790 kr  

Hele dyret – Lam og fårekjøtt på Karin & Lizas Småbruk

Mestre lam og sau – fra praktiske metoder til utnyttelse av innvoller! Lam og sau har vært en del av det norske kjøkkenet i generasjoner – men det finnes så mye mer enn bare fårikål og lammestek!

Sted Dato Varighet Pris
Jevnaker Jevnaker 01.11.2025 1 dag01.11.2025 1.850 kr  

Høns i hagen – Hønsehold & fjærkre på Karin & Lizas Småbruk

Drømmer du om egne høner i hagen – eller vil du lære mer om fjærkrehold? Når man begynner med høner, ender, kalkuner, vaktler eller andre fjærkre, dukker det raskt opp mange spørsmål – og etter hvert enda flere.

Sted Dato Varighet Pris
Jevnaker Jevnaker 13.03.2026 1 dag13.03.2026 2.490 kr  

Høns i magen – Slakt & hold på Karin & Lizas Småbruk

Vi tilbyr kurs om Høns i magen – Slakt & hold på Karin & Lizas Småbruk. På dette kurset lærer du både om hønsehold og hvordan du slakter fjærkre på en human måte. Vi viser deg hvordan hele dyret kan brukes – fra hjerte og lever til krås og lunger.

Sted Dato Varighet Pris
Jevnaker Jevnaker 24.10.2025 (+1) 1 dag24.10.2025 (+1) 2.790 kr  
 |  1 2 3   |  Neste side >>