Sikkerhet i eiendom - trusler og tiltak



Kursarrangør: Senter for Eiendomsfag
Sted: Senter for Eiendomsfag
          Oslo, Sentrum
Kursadresse: Lille Grensen 7, 0159 Oslo (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Studie / yrkesutdanning
Undervisningstid: kl 09:00 - 16:00
Varighet: 1 dag
Pris: 7.500

Vi tilbyr kurs om sikkerhet i eiendom - trusler og tiltak. Utviklingen i trusselbildet de senere årene, både i det fysiske og digitale domenet, har medført at sikkerhet og beredskap står høyt på agendaen for norske virksomheter - helt inn til styrerommene.

Innhold:
Egne sektorlovgivninger og den nye Sikkerhetsloven påvirker stadig flere virksomheter og øker samtidig behovet for virksomhetens kompetanse til å vurdere egensikkerheten på tvers av fagfelt. Urban Land Institute og PwC har i sin årlige trend- og prognoserapport, «Emerging Trends In Real Estate», avdekket at sikkerhet i eiendom nå oppleves som en meget høy risikofaktor, slik europeiske eiendomsledere beskriver eget virkelighetsbilde for 2022. Frykten er påtakelig for at noen de ikke kjenner har planer om å utsette egen virksomhet for noe de ikke vet hva er.

Om denne frykten også deles av enkelte leietakersegmenter, er det åpenbart at den gårdeier som besitter innsikt om hvordan pågående drift kan skjermes mot eksterne forstyrrelser vil kunne høste fordeler. I denne konteksten er det naturlig å reflektere rundt hva det er naturlig at en gårdeier kan og bør garantere overfor sine leietakere når det gjelder sikkerhet. Slike garantier bør være tydeligere og mer kompetansebasert jo mer utsatt og sårbar den aktuelle leietaker er for slike driftsavbrudd.

Og jo mer utleier kan love, desto høyere vil betalingsviljen kunne være. Den som vet å trygge sine kunder om at det fysiske og digitale rammeverket for deres produktivitet er i kompetente hender, vil åpenbart kunne vinne et solid konkurransefortrinn. Raskest på bekostning av klassens tregeste, og senere i økende monn. Dette gjelder særlig overfor de deler av næringslivet som er sensitive for driftsavbrudd og der den livsviktige kontantstrømmen avbrytes dersom dette skjer.

Dette lærer du:
Sikkerhetskrav fra leietakere og eiendomsforvaltere blir i en stadig økende utstrekning inkludert i kontrakter. Du lærer hva som er sentralt her for å kunne etterkomme kunders krav og ønsker gjennom eiendomsforvaltningen. I tillegg er en rekke organisasjoner er underlagt Sikkerhetslovens bestemmelser, uten nødvendigvis å kjenne til innholdet i dette ansvaret.

Dette gjelder også byggeiere og eiendomsforvaltere, med ansvar for egne og kunders verdier samt forsvarlig drift. Den nye loven stiller en rekke krav til arbeidet med sikkerhet, og i denne fordypningen vil du lære om disse pliktene og hva du har ansvar for, og ikke minst hvordan du kan etablere gode kostnadseffektive og risikoreduserende tiltak.

Program:
• Sikkerhet i eiendom - en innføring
• Risikovurderinger og sikringsrisikoanalyser - innføring
• Når det uventede inntreffer
• Beredskapsplan for cyberangrep

Om undervisningsansvarlig:
HRP har spisskompetanse innen sikkerhet og sikkerhetsstyring i virksomheter. De har bred erfaring med komplekse sikkerhetsprosjekter i det offentlige rom, og de har mottatt flere anerkjennelser for dette arbeidet. HRP har gjennom sine mange års arbeid med høysikkerhet i både offentlig og privat sektor opparbeidet seg svært god erfaring med prinsipper og krav for sikring iht relevante standarder og tilsvarende. De kjenner også sikkerhetsbransjen og leverandørmarkedet i Norge meget godt.

Målgruppe for kurset:
Fordypningskurset egner seg for ledere og spesialister i private og offentlige eiendomsorganisasjoner, som har et ansvar for å trygge bruken og brukerne av egen bygningsmasse - både ut fra et sårbarhetsbilde og fra et verdiskapningsståsted. Naturlig deltakere vil være toppledere, forvaltningsansvarlige, driftssjefer og IKT-ansvarlige.

Kursmateriell:
Kursavgiften inkluderer lunsj, med mindre annet er angitt. Denne serveres i våre lokaler, og blir levert av et anerkjent cateringbyrå som vi har gode erfaringer med.