Hip-pop



Sted: Dampsaga kulturhus
          Nord-Trøndelag, Steinkjer
Kursadresse: Bogavegen 10, 7726 Steinkjer (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning

Steinkjer Kommunale Kulturskole tilbyr hip hop fra 7 år og oppover. Klassene er delt inn etter alder og nivå. Hip hop er en subkultur, livsstil og en kunstform som er svært sammensatt.

Begrepet rommer blant annet dans, musikk, språk og klær. Dansesjangeren oppstod sammen med alt dette i USA med impulser fra ulike musikere og dansere som levde i dette miljøet på 70-tallet. Derfor er hip hop et samlebegrep for svært mange dansestiler som oppstod fra denne tida og i tida fremover. HipHop som sjanger rommer utrolig mye, og du finner blant annet Breakdance, Floorwork, House, Popping, Waacking, Vouging og mye mer.

Klassen
På Hip hop hos oss vil du lære grunntrinn og vi øver på å kjenne beaten/rytmer i musikken. Vi jobber mye med koordinasjon gjennom å isolere de ulike kroppsdelene og jobbe del for del, bygge på for å jobbe med hele kroppen. Vi jobber med bevegelser som kan videreutvikles når man kommer høyere opp i nivå, og som man kan videreutvikle selv når man leker seg med trinnene hjemme, med venner, eller i studio. Hip hop som dansestil er en blandingsstil som består av elementer fra popping, locking og break, men det som kjennetegner stilen er bouncen i kroppen, den rytmiske bøyen og strekken i knærne. Vi jobber også med å bruke trinnene vi lærer til å sette sammen egne små sekvenser. Det er også en del floorwork (gulvarbeid) med fokus på akrobatiske øvelser og hvordan vi kommer oss opp og ned fra gulvet. Her vil vi bli sterke i armer og kjernemuskulatur! Det er også stort fokus på samhold i gruppa, det å heie på hverandre og gjøre hverandre gode!

Praktisk informasjon:
• En danseklasse varer i 60-90 min.
• Gruppene er delt inn etter alder og nivå.
• Ha på bevegelige klær, og joggesko/sneakers.
• Ha med vannflaske.
• Møt opp noen minutter før klassen starter.
• Legg bort mobil før klassen starter.
• Ingen tyggis.

Målgruppe for kurset:
Fra 7 år og oppover