Håndtering av vold og trusler - forståelse og forebygging



Kursarrangør: Fagakademiet AOF
Sted: Quality Hotel Ålesund
          Møre og Romsdal, Ålesund
Kursadresse: Sorenskriver Bulls gate 7, 6002 Ålesund (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid: Ta kontakt for informasjon
Varighet: 1 dag
Pris: 2.450

Vi tilbyr kurs i håndtering av vold og trusler - forståelse og forebygging. Å bli utsatt for aggresjon, trusler eller vold på arbeidsplassen er skremmende for alle. Noen arbeidstakere er mer utsatt enn andre, og dessverre er dette et scenario som øker i omfang og som stadig flere opplever.

Innhold:
Er du eller dine kolleger uforberedt dersom en slik situasjon inntreffer, kan opplevelsen bli unødvendig voldsom. Bevisstgjøring rundt konflikthåndtering er nødvendig for å minimere risikoen for at vanskelige situasjoner ender opp med utøvelse av vold. Kurset skal bevisstgjøre deltakeren på hvordan man forebygger og forholder seg til konfliktfylte og truende situasjoner, for å minske risikoen for å bli utsatt for vold.

Agenda:
Kurset gjennomføres i en kombinasjon av teori med forelesning, eksempler og plenumsdiskusjoner, samt praktiske øvelser og refleksjon over følgende hovedemner;

1) Teoretisk del:
• Taktisk kommunikasjon
• Psykiske og fysiske forberedelser for å forebygge konflikter
• Oppfølging og ettervern
• Klargjøring av juridiske begreper

2) Praktisk del:
• Håndtering av fysisk konflikt:
• Bevisstgjøring på å unngå fysiske konflikter
• Praktiske øvelser på frigjøring

Foreleser: Håvard Nordbø

Håvard Nordbø har tidligere arbeidet i politiet og har mer enn 20 års erfaring fra ordenstjeneste, forebyggende arbeid og etterforskning. Nordbø har bakgrunn som tillitsvalgt, leder og hovedverneombud. Han har utdanning innenfor risiko og krisehåndtering, kommunikasjon og forebygging. Håvard Nordbø er en hyppig brukt foredragsholder opp mot stat, fylke, kommune, fagforeninger og foretak både i Norge og utlandet. Han bruker mye humor og får toppkarakterer fra våre mange fornøyde bestillere og kursdeltakere!

Målgruppe for kurset:
Alle som jobber innenfor områder hvor en kan oppleve konflikter, vold og trusler - uavhengig av organisasjon, sektor og bransje.

Vis flere tilsvarende kurs: